Mașină de numărat bancnote pentru Consiliul Județean. Câți bani a pierdut CJ în proiectele ratate?

Ultima achiziție anunțată de Consiliul Județean Cluj, achiziție de fițe, ”ultimul răcnet” – cum s-ar spune în limbajul de argou, este o mașină de numărat banii. Valoarea totală estimată este de aproximativ 1.400 de lei, fără TVA. Prin urmare, suma este una insignifiantă, dacă avem în vedere capacitatea financiară sporită a Consiliului Județean. Mai degrabă, semnificativă pare a fi subiectul contractului – o mașină de numărat bancnote. 

Dacă luăm în calcul proiectele blocate în contestații, banii pierduți pentru realizarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor ori fondurile risipite pentru acoperirea amenzilor din cauza nerespectării avizelor de mediu, atunci suma totală pe care Consiliul Județean a cheltuit-o pentru realizări nerealizate, este considerabilă. Inevitabil, ne întrebăm, ce și câte bancnote vrea să socotească CJ?

Poate administrația județeană dorește să calculeze viitoarele pierderi pe care le va înregistra în procesul de la Curtea de Arbitraj Internațional? Sau poate, mașina de numărat bancnote este necesară pentru cei 4 milioane de euro solicitați de către firma Krantz Eurocenter pentru lucrări suplimentare la CMID-ul care nu se mai termină?

Deocamdată, putem avea doar presupuneri cu privire la urgența cu care CJ caută să se doteze cu această aparatură de ultimă generație? Atenție: termenul limită pentru depunerea ofertelor este 15 iunie 2018.

Oricum ar fi, mașina de numărat bancnote reprezintă cea mai (in)utilă achiziție anunțată de forul județean. Utilitatea ori inutilitatea acesteia este dată de cantitatea de bancnote numărate. În definitiv, cum va număra CJ valoarea totală a proiectelor ratate? 

 

Adauga comentariu