Marius Merca, abonat la bani publici, "serveste patria" si la Zilele Recoltei

Clujeanul Marius Merca, despre care Ziar de Cluj a scris in repetate randuri ca este abonat la evenimentele publice ale Primariei, dar si ale Consiliului Judetean Cluj, este prezent, in acest weekend, la un alt eveniment cu finantare publica, "Zilele Recoltei". El asigura, prin firma MM Show, sonorizarea la evenimentul organizat de Asociatia "Produs de Cluj" pe platoul Salii Sporturilor.

Ca la fiecare eveniment de acest fel, institutia publica a incheiat cu Marius M Show un contract, pentru prestari servicii, mai exact pentru scenoteca. Pentru toate evenimentele "Produs de Cluj", asociatie subordonata Consiliului judetean Cluj si finantata anual cu peste un milion de lei de la bugetul judetului, este contractat acelasi Marius Merca. Daca in 2012 tarifele pentru un eveniment de acest fel erau de 8.000 de lei, acum au ajuns la 10.000 de lei. Atat a primit Marius Merca si firma sa de sonorizare, pentru cele trei zile ale evenimentului "Zilele Recoltei", organizat la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca. 

Merca se ocupa, din 2012 incoace, de toate targurile organizate de Asociatia Produs de Cluj. De fiecare data, inainte de eveniment, se incheie cu firma lui un contract de prestari servicii pentru “inchirierea echipamentului scenotehnic, lumini, sunet si asistenta tehnica de specialitate”. Numai in 2012, Merca a incasat 12.000 de euro in urma contractelor incheiate cu asociatia.

Contracte si cu Primaria

Merca are contracte si cu Primaria Cluj-Napoca. El s-a ocupat de trei din cele patru scene care amplasate in oras pe parcursul Zilelor Clujului. Aceeasi societate a primit si anul trecut, la acelasi eveniment, contracte prin achizitie directa de la Primarie, in valoare de peste 13.000 de euro. Anul acesta, in afara de scena din Piata Unirii, contract care a fost atribuit societatii Byron Impex pentru aproape 49.000 de lei, Marius M Show s-a ocupat  de instalarea scenelor si a echipamentelor necesare in Piata Muzeului, strada Kogalniceanu si in Manastur “La Terenuri”. Contractele incheiate cu firma lui Merca insumeaza 41.500 de lei, adica peste 9.000 de euro. Anul trecut a incasat peste 13.000 de euro de Zilele Clujului de la municipalitate, cand numai pentru serviciile din Piata Unirii, Marius Merca a ofertat 56.030 de lei.

In 2012, MM Show a incasat de la Primarie aproape 60.000 de lei pentru ca a asigurat sonorizarea la mai toate evenimentele publice. In 2012, atat la sonorizarea evenimentului Seri de Vara Clujene, cat si la sarbatorirea titlului de Capitala Europeana a Tineretului, Ziua Nationala, Targul de Craciun sau Revelionul, firma lui Marius Merca a fost aleasa dintr-o selectie de oferte pentru ca era cea mai ieftina. De Ziua Nationala, pentru cele cinci ore de concerte – mai multe ansambluri folclorice, Compact si DJ project, Primaria a platit MM Show 25.000 de lei. In acelasi pret a intrat si concertul Grimus si Mandinga, organizat in 25 noiembrie pentru sarbatorirea titlului de Capitala Europeana a Tineretului. 20.000 de lei a luat MM Show pentru sonorizarea a vreo doua ore de concerte de Revelion si 50 de minute de Ziua Unirii Principatelor, in luna ianuarie 2013.

Zilele Recoltei a adunat, in acest sfarsit de saptamana, aproape 200 de producatori locali din judet. Pe langa fructe si legume de sezon, clujenii mai pot cumpara, astazi, ulei presat la rece, dulceturi traditionale, must din struguri storsi in fata vizitatorilor, ciocolata de casa, lactate si alimente din carne de porc. Nu lipsesc nici standurile cu sapunuri naturale si obiecte de artizanat. 

 


 

Comentarii

Vasile Potop

14.09.2014 11:31

Și?

Titi

14.09.2014 19:44

Deci, eu tot n-am inteles care e problema voastra cu Marius Merca. V-ati pus intrebarea ca poate este cel mai ok in aceste imprejurari? Sau poate aveati voi pe cineva, dar nu e intr-atat de bun ca Marius la sonorizari, dar va roade invidia. Voi in afara sa muscati de fund pe unul si pe altul altceva nu faceti. Nu am vazut un articol constructiv in ziarul vostru de doi lei. Daca unul incearca ceva, voi repede il trageti in groapa dupa voi. De aia nu evoluam ca natie in nici o privinta. Murim de grija altuia, dar nu facem nimic sa mearga bine si la altul. Nu va place cat castigati si prin ce metode, apucati-va de agricultura si munciti pamantul, ca satele sunt goale.

Adauga comentariu