Marirea si decaderea lui Mihai Seplecan

De la argatul unui deputat PRM la director, de la soferul unui presedinte de consiliu judetean la chiar sefia judetului, Mihai Seplecan le-a facut pe toate. A fost implicat in scandaluri sexuale cu prostituate, a anuntat o nunta de 1.000 de invitati pe care a anulat-o cu doua saptamani inainte de a spune "Da", a fost actor, model si comediant. Ziar de Cluj va prezinta ascensiunea fulminanta a presedintelui Consiliului Judetean Cluj inca in functie, dar fara sustinere politica.

Mihai Seplecan, Szeplekan pe vremea aceea, si-a inceput cariera in lumea politica alaturi de fostul membru de baza al PRM, ulterior migrat la PDL, Petru Calian. Pe atunci deputat, Calian se ocupa, in timpul liber, de organizarea unor gale de lupte K1. In 2010, dupa o asemenea gala de lupte, Seplecan si deputatul Calian ar fi mers la un bordel din Cluj, ce functiona intr-un club de noapte numit “Nana”. Apoi, ar fi luat cateva fete de consumatie si la Bucuresti, sa-si faca de cap cu ele in hotelul Camerei Deputatilor. Procurorii au deschis un dosar penal pentru proxenetism patroanei clubului Nana. A urmat un scandal sexual de proportii, in care Seplecan si deputatul Calian au dat declaratii in fata procurorilor.

Fetele care au depus marturie in dosar au povestit cu lux de amanunte cum au fost tratate de deputatul Petru Calian si de actualul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Mihai Seplecan, care atunci era consilierul parlamentarului:

Eu am intretinut relatii sexuale cu Petru Calian in camera hotelului mai sus-mentionat (...) In drum spre Cluj, Petru Calian mi-a dat personal suma de 250 de lei, iar Mihai Szeplekan i-a dat Erikai aceeasi suma, pentru serviciile sexuale prestate”, a declarat in dosar una dintre tinere, Andra L.

Eu si cu Teo am intretinut acolo relatii sexuale cu Mihai, iar la un moment dat Mihai a vorbit cu Teo, cerandu-i sa intretina relatii sexuale cu Petru Calian. Teo nu a vrut sa intretina relatii sexuale cu Petru Calian. Eu am intretinut relatii sexuale cu Petru Calian”, le-a povestit procurorilor Anca Monica B, conform stiridecluj.ro.

La vremea respectiva, Seplecan s-a aparat sustinand ca nu putea avea relatii sexuale cu "fetitele" de la "Nana Club", deoarece era proaspat operat si ii lipsea un testicul. Calian a recunoscut ca s-a vazut cu fetele de la Nana, dar doar in interes profesional, deoarece lucra la o lege a prostitutiei.

Soferul lui Marius Nicoara

In ciuda scandalului sexual, cariera politica a juniorului Seplecan a explodat. Urmand exemplul migrarii politice a mentorului sau, Seplecan a devenit un lup tanar in PNL si soferul presedintelui PNL si al Consiliului Judetean Cluj la vremea respectiva, Marius Nicoara.  Din scaunul de sofer, Mihai Seplecan a reusit sa ajunga, cu sprijinul partidului, dar mai ales cu cel al lui Marius Nicoara, in mai multe posturi la companii de stat: director de dezvoltare la Hidroserv, membru al CA-ului la Aeroport si RADJ si director economic la Sucursala de Furnizare a Energiei Electrice Transilvania Nord Cluj. Nu a lucrat o zi in viata lui in mediul privat, asta pentru ca, timp de 10 ani, a fost "mana dreapta" a lui Marius Nicoara.

Iata cum se descrie acesta pe un blog mai vechi de-al sau:

M-am nascut in 6 iunie 1982 la Cluj-Napoca, iar de la 9 ani am fost crescut doar de mama mea, deoarece tatal meu a plecat intr-o lume mai buna. M-am straduit, de mic copil, sa dau o mana de ajutor in casa, sa castig un ban cinstit si sa imi termin si studiile. Astfel, am absolvit Liceul sportiv “Unirea” din Cluj-Napoca, am facut studii post-liceale in domeniul turismului la Liceul “Virgil Madgearu” si apoi am absolvit Facultatea de Drept la Universitatea “Spiru Haret” din Bucuresti. In prezent, sunt student in anul VI la Facultatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, urmand sa am specializarea de inginer zootehnist. Imi plac sportul, muzica si calatoriile, dar cel mai bine ma pricep la politica de la om la om”.

Aproape deputat, aproape sef de partid, aproape secretar de stat. In sfarsit, presedinte de judet.

Pe plan politic, Seplecan este campionul “aparitiilor in carti”. In prima instanta, a visat sa fie deputat, dar visul sau coincidea cu cel al lui Radu Zlati, care a castigat lupta pentru ca avea scrisoare de recomandare semnata de insusi presedintele partidului la acea vreme, Crin Antonescu. Apoi, Seplecan a fost in carti pentru sefia PNL Cluj, dar a pierdut in fata lui Horia Uioreanu, care primise, la randul sau, o scrisoare de recomandare de la Antonescu.

A urmat episodul in care Seplecan a fost in carti pentru postul de secretar de stat la Interne, acolo unde a fost numit Raed Arafat. Seplecan a vrut chiar sa candideze pentru un mandat de deputat liberal, dar nici jocul acesta nu i-a iesit. Apoi s-a luptat  mai bine de un an sa ajunga presedintele Consiliului Judetean, tintind in prima instanta la fotoliul de vicepresedinte al forului. De unde a fost dat jos de doua ori. Apoi, cartile i-au fost favorabile si a reusit sa fie numit presedinte de judet – functie pe care a detinut-o, ca penelist, timp de trei luni.

De ieri seara, Mihai Seplecan a ramas fara sustinere politica. De saptamana viitoare s-ar putea sa ramana si fara functie. Din nou.

Adauga comentariu