Malurile Someşului se sufocă în deşeuri. Emil Boc reîncălzeşte ciorba promisă, în 2014, a unui Consiliu al Apei. Trebuia să fie gata anul acesta!

Emil Boc dă niște firfirei unor eco-hipsteri ca aceştia să facă „mumos” pe malul Someşului „navigabil”. Să critice, că există şi lipsuri, tovarăşi, dar mai cu măsură - că, dacă se supără Emiluț, la anu’ nu mai pot să organize evenimentul de paradă cu canoia şi răţuşca gonflabilă printre gunoaiele de pe Someş. Şi atunci hipstărașii critică, dar așa „mai cu perdea” și fac frumos la 50 de metri de un dezastru ecologic demn de Fluviul Gange.

Salut, sunt Victor Lungu şi, cu regret, vă mai dau o scurtă lecţie despre cât de mincinoşi sunt politicienii, cât de lacomi sunt să-şi hrănească propria imagine şi cum se bazează pe lipsa dumneavoastră de memorie.

Suntem în anul 2014. Cu surle şi trâmbiţe, Emil Boc anunţa „Strategia de Dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca” pentru perioada 2014 – 2020. De ce ne amintim de acest ultra-eveniment rămas doar pe hârtie? Din cauză că, din când în când, prezentul joacă feste mincinoşilor şi le dă peste gură cu trecutul.

Prezentul este cel în care pe râul Someş, promis a fi navigabil încă din 2004, anul primelor minciuni dintr-un lung şir de promisiuni rămase neonorate, curge mizerie. Prezentul este acela în care Emil Boc şi-a angajat în sinecuri politice toţi amicii de partid, indiferent dacă erau calificaţi pe funcţiile pe care au fost anjajaţi sau nu. De regulă, nu: a angajat tot felul de inutili şi de impostori. Unul dintre inutili este „sitimanajerul” Clujului, Gheorghe Şurubaru, care a dat 64 de mii de euro pentru un baraj gonflabil pe care l-a pus de-a curmezişul Someşului, în speranţa că nu vor mai veni la vale până în centrul municipiului gunoaiele aruncate în aval. Prima viitură a găurit „gonflabila”. Au peticit-o degeaba, zilele acestea a dispărut cu desăvârşire, fără să mai aflăm cine pune la loc zecile de mii de euro, bani publici aruncaţi pe apa Someşului.

Tot prezent sunt şi imaginile şi filmuleţele cu malurile Someşului mustind de gunoaie. Şi prezent este tupeul lui Emil Boc şi al administraţiei sale care, VAMPIRIZÂND IMAGINEA MARELUI CANOTOR PATZAICHIN, în cârdășie cu o tembeliziune naţională, nu ştim pe banii cui, și-au tras o ȘTIRE la matinalul de duminică dimineață despre un așa zis SOMEȘ NAVIGABIL. Cu imagini idilice, cu apă limpede și niște nesimțiți de clujeni care au acceptat să joace teatrul acela scurt la 50 de metri aval de cel mai mare dezastru ecologic cunoscut. Sunt curios ce ar zice PATZAICHIN despre această publicitate mincinoasă făcută pe imaginea lui?

Deci, în timp ce Şefu' aruncă bani către "oenge"-uri să mimeze ecologia pe Someş, malurile acestuia sunt un adevărat dezastru ecologic. Numai că mizeria de pe malurile Someşului nu a putut rămâne ascunsă, mediatizarea acesteia pe Internet a adus-o în discuţie publică. Poate le-o fi fost ruşine şi „oengiştilor” că iau banii să facă eco-„mumos”... Cert este că aflu, cu uimire, că municipalitatea vine cu soluţii la mizerie. Cică va înfiinţa un... Consiliu al Apei. Poate un Sconcsiliu al Apei! Sconcsul de serviciu al lui Emil Boc pentru ziua de ieri a fost Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în Primărie. Ieri Cîmpean i-a papagalit pe eco-hipsteri că municipalitatea a stat şi a judecat profund la greşelile trecutului şi vine cu „Soluția”: „facem Consiliul Apei”. Şi cu asta i-a hipnotizat pe toți fraierii, când de fapt acest Consiliu al Apei era promis încă de acum 5 ani, în 2014. Mai mult, trebuia să fie gata în 2019! Ia să aruncăm noi o privire în Capitolul 5.2 din Strategia de Dezvoltare promisă în 2014: „Gestiunea durabilă a resurselor de apă”. Scria acolo despre „Stabilirea unui parteneriat public între Primărie şi instituţii cu profil specific”, adică fix ce mânca ieri cu polonicul directoraşul lui Boc. Şi acolo s-au mai scris și multe alte lucruri de care și-au bătut joc, cu voioşie, până acum: despre Someș navigabil, despre igienizare, informare, conștientizare, bla-bla-bla. Zoaie de vorbe.

În timp ce mincinoşii lui Emil Boc reşapează „soluţii” despre care cred că lumea le-a uitat, acesta se trage în fotografii în fel şi chip, făcând tot felul de giumbuşlucuri, numai administraţie nu. Cum ziceam, dacă Şefu’ cel mare din Primăria Cluj-Napoca e Maestru în fente cu făcăleţul, coasa, lopăţica, perna, manivela, subordonaţii săi de ce nu ar fenta?

Şi, gata!

Adauga comentariu