Mai multe blocuri din cartierul Mănăștur au rămas fără apă în urma unei avarii

Mai multe blocuri din cel mai mare cartier al Clujului, Mănăștur, au rămas fără apă, după ce la rețeaua de alimentare s-ar fi produs o avarie. În plină pandemie, în condițiile în care temperaturile sunt în creștere, localnicii de pe strada Mehedinți din cartierul clujean Mănăștur nu știu când va fi reluată alimentarea cu apă. Conform acestora, avaria la rețeaua de apă s-ar fi produs în cursul nopții, aspect ce a fost semnalat către compania de apă Somes SA. 

În urma acestui incident, o echipă de lucru a intervenit în această dimineață, iar alimentarea cu apă a fost oprită complet pentru remedierea situației. 

„A fost ceva echipă pe la 5 și a închis apa și atât. Sunt mai multe blocuri fără apă și nicio echipă de lucru în zonă”, a semnalat un localnic problema. 

Conform reprezentanților companiei de apă clujene, situația este în atenția echipelor de intervenție care depun eforturi pentru a remedia cât mai rapid această neplăcere, mai ales în condițiile actuale generate de pandemie, dar și de temperaturile în creștere.

După cum precizează reprezentanții Somes SA, avaria de pe strada Mehedinți din cartierul Mănăștur a fost într-adevăr semnalată, iar reluarea alimentării cu apă este programată în după-amiaza zilei de marți: 

„Reluarea alimentării cu apă este programată pentru ora 16.00, marți, desigur, cu o marjă de siguranță, dar cel mai probabil alimentarea va fi reluată mai devreme. 

Remedierea unei avarii la rețeau de alimentare cu apă presupune și o intervenție în perimetrul zonei în care s-a produs accidentul, astfel că echipele din teren trebuie să izoleze segmentul avariat sau să aștepte golirea rezervoarelor de apă, pentru a putea interveni.

Chiar dacă intervenția la o avarie este dublată de tendința de a spune că nu vedem pe nimeni la lucru, deși s-a declarat avaria. Primul lucru este sa izolezi porțiunea respectivă de rețea ori să se golească de apă rețeaua respectivă.

Dar mai ales în această perioadă, ne mobilizăm pentru a reduce timpii de intervenție”, au declarat reprezentanții companiei de apă clujene. 

Localnicii din cartierul Mănăștur au semnalat aviaria la rețeaua de apă încă din cursul nopții de luni spre marți, iar echipele de intervenție au oprit alimentarea cu apă pentru a putea remedia problemele. 

 

 

 

 

 

sursa foto: ziare.com

 

Adauga comentariu