Luăm act de transparența directorului RADP, Ion Pantelimon, și îl întrebăm cine este „pisicuța” care primește încredințări directe pentru flori, în valoare de 92.533,74 lei?

Cum se ridică gunoiul de la persoanele autoizolate sau carantinate la domiciliu și ce se face cu el, care este procedura, de la ridicare, până la depozitarea sau eliminarea acestuia, cine îl ridică, în ce condiții, dacă deșeurile sunt ridicate cu o mașină specială, cum se depozitează și unde sau cum se elimină i-am întrebat în această dimineață pe reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca, pe cei de la RADP, am sunat la cele două firme de salubritate care operează în Cluj, Rosal și Brantner, dar și la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Mai multe detalii, citiți aici: Ce se întâmplă cu gunoiul aruncat de cei izolați sau carantinați la domiciliu? Responsabilii spun sau că se ridică normal, ori nu știu ce să răspundă

Contactați telefonic, reprezentanții RADP Cluj-Napoca, pe care i-am întrebat cum se depozitează gunoaiele provenite de la clujenii aflați în izolare sau în carantină, ne-au rugat să le transmitem solicitarea în scris, ceea ce am și făcut:

„Trimiteți pe mail, atunci eu înregistrez, o pun în mapă și merge pe circuit”, ne-a rugat reprezentanta RADP.

Trei ore mai târziu, am primit și răspunsul la solicitare, semnat de către directorul general RADP, Ion Pantelimon:

„Urmare la cererea dumneavoastră înregistrată la RADP Cluj-Napoca sub nr. 4869/18.03.2020 prin care solicitați informații cu privire la modul de ridicare a deșeurilor menajere de la persoanele autoizolate și carantinate la domiciliu vă comunicăm următoarele:

Subscrisa Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca, cu sediul în Cluj-Napoca, str. Calea Someșeni, nr. 2, nu are în responsabilitate ridicarea deșeurilor menajere de pe raza municipiului Cluj-Napoca, această activitate fiind atribuită de către Municipiul Cluj-Napoca unor operatori privați de salubrizare.

Pentru informații suplimentare privind modalitatea de desfășurare a activității de salubrizare menajeră în municipiul Cluj-Napoca, vă rugăm să vă adresați Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, Direcția Ecologie Urbană și Spații verzi.

Față de cele prezentate vă rugăm așa luați act!”

Fiind de  bună-credință, am luat act de transparența de care a dat dovadă RADP, care a răspuns neașteptat de prompt solicitării noastre, chiar și numai pentru a-și declina competența, și am profitat de deschiderea domnului director Ion Pantelimon, căruia i-am adresat noi întrebări:

„Domnule director general, Ion Pantelimon,

Vă mulțumim pentru răspunsul dumneavoastră prompt ca urmare a solicitării noastre de informații cu privire la modul de ridicare, gestionare și depozitare a deșeurilor menajere de la persoanele autoizolate și carantinate la domiciliu.

Am luat act față de cele prezentate, după cum ne-ați îndemnat. În același spirit de transparență, vă rugăm să ne informați cine este „pisicuța” care primește încredințări directe pentru flori în valoare de 92.533,74 lei, pe care teoretic RADP le cumpără pentru a le desface în magazine proprii.

Vă mulțumim!”

Vom reveni cu răspunsurile primite.

Citiți și: AMANTA SAU PILA? Încredințări directe în valoare de 92.533,74 lei, în doar șase luni, către aceeași firmă. Ce ”floare” are un venit lunar de 3.200 de Euro prin bunăvoința lui Pantelică – RADP?

Adauga comentariu