Lovitură de imagine pregătită de Emil Boc! Clujul va fi populat cu pinguini imperiali pe timpul iernii: „Se vor simți ca la ei acasă pe trotuarele din oraș”

Emil Boc nu ratează nicio ocazie să iasă în evidență. Ajutat și de încălzirea globală, unicul primar a găsit o nouă metodă de a pune Clujul pe încă o hartă: harta celor mai tari orașe pe timpul iernii. 

Astfel, profitând de faptul că la Cluj-Napoca temperaturile sunt deja demne de Polul Nord, și trotuarele au început să înghețe, clujenii vor avea ocazia să observe în habitatul natural diferite specii de pinguini, aduși speciali de la grădina zoologică din Berlin. 

„Vorbim despre pinguini domesticiți, aduși de la grădina zoologică. Sunt obișnuiți cu oamenii, iar trotuarele înghețate din Cluj-Napoca le reamintesc pinguinilor de habitatul lor natural. Dacă trotuarele ar fi curățate la timp, ca în alte orașe mari ale Europei, nu am avea nicio șansă să dăm drumul la pinguini pe stradă. Din fericire, la Cluj-Napoca atunci când vine iarna autoritățile nu fac nimic în acest sens, la primul îngheț oamenii cad ca popicele prin oraș”, a declarat, sub protecția anonimatului, un angajat al grădinii zoologice din Berlin.

Conform surselor Ziar de Cluj, aducerea pinguinilor pe străzile din oraș este un program pilot. Dacă va avea succes, polițiștii locali vor fi înlocuiți în timpul iernii cu morse, cel puțin la fel de eficiente ca și subalternii lui Bonțidean. 

 

Adauga comentariu