Liviu Alexa: “Pe Ovidiu Vasu, presedintele CS Universitatea, il deranjeaza performanta baschetbalistelor. La U, doar mediocritatea este apreciata. Ne numeste fitosi pe mine si pe Dragan Petricevic, pentru ca nu vrem sa facem rabat de la profesionalism”

Dupa 8 victorii in campionat, baschetbalistele Universitatii sunt apreciate tot mai mult pentru felul in care lupta pe teren. Doi oameni au contribuit decisiv la acest lucru: antrenorul Dragan Petricevici, care s-a dovedit un adevarat magician al strategiei si inchegarii lotului, si Liviu Alexa, cel care a luptat timp de un an sa stranga 50 de sponsori pentru a asigura un buget care sa permita echipei sa aspire la titlu.

Intr-o declaratie acordata Ziar de Cluj, Liviu Alexa spune ca, dincolo de aceste victorii, care arata doar ca e vospit gardul, exista un "leopard" pe nume Ovidiu Vasu, presedintele CS Universitatea, care pur si simplu refuza sa sustina in totalitate ascensiunea echipei.

“Am evitat sa deschid gura timp de un an. Desi sunt o fire impulsiva, am ales sa tac, pentru binele echipei si pentru binele U. Dar Ovidiu Vasu nu stie sa colaboreze decat atunci cand e inghesuit de circumstante. Ii transmit domnului Ovidiu Vasu cateva lucruri, deoarece sunt deranjat de atitudinea lui ostila la adresa mea si a lui Dragan Petricevici.

Domnule Vasu, stiti cine sunt eu? Eu sunt cel care a adus, pentru prima oara in istoria baschetului feminin romanesc 50 de sponsori la un club. Eu sunt cel care a creat cadrul pentru performanta si singurul din sectiile pe care le conduceti care a adus atat de multi bani la acest club, din toata istoria Universitatii. Eu sunt cel care a facut tot ce v-a promis. 

Stiti cine e Dragan Petricevici? Este unul dintre cei mai importanti antrenori din baschetul romanesc, cu siguranta cel mai galonat. Este cel care, dupa 23 de ani de rusine si seceta, a adus pentru "U" 8 victorii nemaintalnite, doar in turul de campionat, implementand pentru prima oara in istoria acestei sectii standarde de performanta. Daca ati crezut ca Dragan Petricevic e un antrenoras de liceu din Huedin, v-ati inselat. Este un simbol pentru Timisoara, pentru Iasi, pentru Ploiesti, pentru Cluj. Un om respectat pentru performantele sale.

Stiti cine sunteti dumneavoastra? Sunteti presedintele unui club sportiv pe care il deranjeaza performanta. Va deranjeaza ca si eu, si Petricevic, suntem independenti fata de dumneavoastra. Desi suntem independenti, am fost mereu colaborativi. Va deranjeaza ca eu si Petricevici nu venim sa pupam ghiulul si sa ne milogim pentru o ciorba de burta, pentru un decont de 3 lei. Dumneavoastra sunteti cel care mimati performanta, noi o realizam.

Mi-ati promis ca veti fi un sprijin total al sectiei de baschet feminin. Cu toate acestea, in ultimul an, eu sunt cel care am tras mereu de dumneavoastra sa va respectati promisiunile. Am inteles mereu cand au fost probleme cu finantarile. Si tot eu afirm public ca stiu cat de mult va straduiti sa tineti trenul lui U pe linie.

Noi v-am respectat mereu in momentele in care ati avut probleme. Dumneavoastra, in schimb, ne jigniti cand va cerem doar atat: sa va respectati promisiunea. Ne faceti ingamfati, fitosi. Ne jigniti munca. Ne desconsiderati fetele, ne puneti in pericol obiectivele. 

Va asigur in mod public ca nu veti putea face cu mine ce ati facut cu Amariei si Hutupan. Pe mine nu ma puteti elimina din acest joc decat cu consecinte. Fiindca eu nu am inselat jocul si, in ultimul an, mi-am indeplinit toate promisiunile.

Nu am inteles niciodata de ce v-ati calicit in momentele importante. In aceasta saptamana, domnule Vasu, ca sa stie si fanii, si publicul, v-ati zgarcit sa aprobati o suma infima pentru ca echipa pe care o conduc sa se poata antrena in alt judet, avand in vedere situatia de la Horia Demian. Ne-ati propus sa ne antrenam la 8 dimineata, ca pe vremea Daciadei de care va este atat de dor. Cand am refuzat, pentru ca noi avem un program bine stabilit de Petricevici, pentru ca avem 2 jucatoare cu rupturi, pentru ca avem 2 jucatoare care au jucat la Satu Mare racite, ne-ati acuzat ca suntem fitosi si ca nu vrem sa ne adaptam.

Dar, domnule Vasu, noi nu vroiam decat un loc decent in care sa doarma fetele si un loc in care sa se antreneze. Nu vroiam sa mergem in excursie in Caraibe.

De astazi inainte nu o sa mai tac, fiindca vreau ca fanii sa stie ca eu si Petricevici suntem 100% implicati in acest proiect si ca ne pierdem vremea in mod constant cu niste incuiati pentru care un RMN inseamna o cheltuiala inutila. Domnule Vasu, noi nu mancam ciorba de burta de la acest club si nici nu pupam ghiuluri, fiinca sunt invechite ca design.

V-am mai spus si in particular, acum o spun public. Vreau sa stiu pe ce se cheltuie suta de mii de euro pe care ne-ati promis-o la inceputul anului ca buget al sectiei. Vreau sa inteleg in mod transparent cum poate dispune echipa U de ea si care sunt criteriile dupa care dumneavoastra apreciati mai bine ca un antrenor galonat de ce deplasare are nevoie sau nu aceasta echipa. Pana acum, v-ati fofilat sa ne aratati cifre. Sa nu o incercati pe aia cu "io nu vin sa va intreb ce faceti voi cu banii sponsorilor". Fiindca stiti, mie imi dureaza 7 minute sa listez extrasele de cont din ultimul an si sa vi le aduc, daca sunteti atat de curios. Dar dumneavoastra imi puteti arata macar cheltuielile sectiei de baschet feminin pe ultimii 5 ani?

Stiu ca o sa va simtiti agresat de acest gest public. Dati-mi voi sa va transmit ca nu imi pasa. Imi pasa doar de echipa si de obiectivele sale. Va invit sa colaborati strans cu noi pana in luna aprilie, sa nu puneti in pericol sansa mare pe care o are aceasta echipa, sa nu stricati Povestea lui "U", ii transmite Liviu Alexa lui Ovidiu Vasu.

 

 

Comentarii

no bine

28.11.2016 18:41

nu stiam noi cine e vasu de atatea secole? nu ne dam seama cum ramane in functie de atata timp cu zero performante sportive?

BOERIU VLAD

02.12.2016 01:42

Cu multi bani faci orice!

Adauga comentariu