In vizor

LISTA ruşinii cu greşeli de proiectare, defecţiuni şi lucruri de mântuială, descoperite la Sala Polivalentă din Cluj, construită cu 88 de milioane de lei, bani publici!

Stiridesport.ro a prezentat recent nefericitul caz al naționalei de volei masculin juniori care nu a putut juca în Sala Polivalentă de la Cluj-Napoca din cauza unor probleme tehnice cu sistemul de prindere al fileului. Nu este singura neregulă descoperită la Sala Polivalentă!

Stiri de sport a facut o listă cu greşeli de proiectare, defecţiuni şi lucruri de mântuială pe care le-am sesizat la Sala Polivalentă de la Cluj, de la inaugurarea acesteia, în 27 octombrie, probleme care nu ar trebui să existe după o investiţie de 88 de milioane de lei (fără TVA)!

1. Handbalistele sunt „prea multe”. În timpul celor 4 partide de handbal de la Trofeul Carpați s-a putut observa că pe tabelele de deasupra celor două peluze nu au avut loc toate handbalistele trecute pe foaia de joc!

Tabelele din Sala Polivalentă au doar 14 poziții în dreptul numelor, nu 16, câte se cer la handbal! Astfel, numele portarilor au rămas pe dinafară!

2. Handbalul din Cluj se joacă fără extreme! Polivalenta din Cluj-Napoca este dotată și cu o sală de antrenament pentru sportivi. Constructorul nu a respectat normele impuse de federațiile internaționale, iar terenul de handbal nu are dimensiunile ideale! 

Interesant este că sala a fost vizitată de mai multe comisii federale pentru omologarea ei, la standarde internaționale. În fotografia de mai jos se poate observa spațiul extrem de mic, aproximativ o jumătate de metru, între semicerc și linia de aut. În aceste condiții, o jucătoare care joacă pe postul de extremă nu se poate pregăti pentru o partidă care urmează să se joace în sala mare pentru că are un spațiu foarte redus pentru a-și face pașii de aruncare! Handbalistele care au vizitat sala au confirmat teoria stiridesport.ro, dorind să-şi păstreze anonimatul!

 

3. Uşi importante, închise cu cheia. Tot în cadrul Trofeului Carpați, organizatorii au mai întâlnit o problemă, la fel de gravă. Toaletele pentru persoanele cu dizabilități nu au fost deschise! 

Cum la turneu au fost invitate peste 20 de persoane cu dizabilităţi, reclamaţiile au mers la organizatori, iar aceştia au aflat că acest lucru s-a mai întâmplat şi la alte competiţii. 

4. Voleiul să meargă pe plajă, nu în sală. Naționala de volei a fost nevoită să plece din Sala Polivalentă pentru că nu s-a putut instala fileul, din cauză că găurile din parchetul de baschet nu corespund cu cele din beton. Sursele stiridesport.ro susțin că la recepția Sălii Polivalente, din toamna trecută, instalațiile de volei au fost montate superficial, doar pentru a putea fi fotografiate! Povestea întreagă, AICI.

5. Fără WIFI şi curent pentru presă! Jurnaliștii au avut de cele mai multe ori probleme în a-și exercita meseria, din cauză că internetul și prizele funcționează rar. În plus, la majoritatea partidelor, pentru că nu este delimitată corespunzător, zona dedicată jurnaliştilor este populată de spectatori.

6. Videobox-ul e second? Chiar dacă la Trofeul Carpați a funcționat perfect, bijuteria care a costat circa 190.000 de euro  a dat de mai multe ori rateuri, prima dată chiar la primul meci internațional jucat în sală, partida dintre U-Banca Transilvania și Trabzonspor. Nici calitatea imaginii nu este una foarte ridicată, în raport cu suma de bani plătită pentru videobox. DETALII

7. La concerte se fumează. Un alt aspect neplăcut legat Sala Polivalentă s-a petrecut la precedenta acțiune a echipei naționale de handbal feminin, în decembrie 2014, înainte de European. Handbalistele tricolore au avut probleme la antrenamente din cauza mirosului de țigară care persista în sală, în urma unui concert care a avut loc cu câteva zile înainte. Emil Boc și-a exprimat indignarea față de faptul că fumatul nu a fost interzis la respectivul eveniment. DETALII

8. Voi audio ceva? Noi nu audio nimic. Trebuie menționată de asemenea, între aspectele negative, și acuratețea slabă a sistemului audio. Nu se distinge aproape nimic în difuzor atunci când crainicul sălii face câte un anunț.

8 probleme mari – unele grave, altele care ar putea fi rezolvate uşor, dacă ar avea cineva interesul – sunt totuşi prea multe pentru o sală care a costat 88 de milioane de lei, fără TVA, din bani publici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *