Kinga Sebestyen sare pentru o cauza nobila, la Cluj-Napoca

Toti practicantii de kangoo-jumps din tara o cunosc pe Kinga Sebestyen. Este “mama” acestui sport in Romania, dar si in jumatate din Europa. Tonica si simpatica antrenoare isi dedica timpul si actiunilor caritabile, nu doar promovarii sportului si sanatatii, iar in acest week-end va sari la Cluj-Napoca.

Kinga este deja in Cluj-Napoca, unde tine cursuri de calificare si specializare pentru antrenorii de kangoo-jumps. Chiar astazi am surprins-o in timpul unui curs, explicand cat este de important sa ai cunostinte atat teoretice, cat si practice. Le-a vorbit cursantilor despre anatomie, psihologie, incalzirea ghetelor, incalzirea musculaturii, reglarea ghetelor, intocmirea unui program, alegerea unei coregrafii, stretchingul obligatoriu de la sfarsitul clasei, beneficiile acestui sport.

Insa prezenta Kingai la Cluj are si un alt scop. Acela de a participa la un maraton de sarit, care se va desfasura sambata, 26 martie, incepand cu ora 10 la sala de sport Gheorghe Roman (parcul Babes, intrarea dinspre Sala Sporturilor).

In urma cu 6 ani, o instructoare din Buzau a solicitat-o pe Kinga sa o ajute intr-o situatie mai delicata: Albert, fiul uneia dintre cursantele ei fusese diagnosticati cu leucemie si avea nevoie urgent de tratament in strainatate, tratament pe care familia nu si-l putea permite. Kinga a mobilizat toti instructorii de kangoo jumps din tara si, impreuna, au reusit sa-l trimita pe Albert la tratament, in Italia. In anul urmator, 15 martie a fost aleasa ziua in care kangoo jumps salveaza vieti.
 
Astfel, s-a creat ideea unui eveniment maraton in care 6-7 ore, in care doritorii sar impreuna cu Kinga si alti instructori, iar banii adunati de la participanti merg catre asociatia M.A.M.E., prin intermediul careia sunt ajutati copii bolnavi.

Kangoo Jumps Kinga Sebestyen

Aflat la a saptea editie, “Kangoo Jumps pentru Viata” a ajuns si la Cluj-Napoca, dupa ce in anii anteriori bucurestenii au fost cei care au avut un acces mai usor la eveniment.

“Am ales ca editia din acest an sa o mutam la Cluj pentru a oferi si altor practicanti sansa de a participa. Ne bucuram de o popularitate crescuta, avem foarte multi participanti din Cluj-Napoca, dar si din alte orase. S-au inscris si vor veni inclusiv sportivi din Bulgaria, Germania, Austria, SUA, Spania, Italia, dar si din aproape toate colturile tarii”, a declarat Kinga Sebestyen.

Sportivii care practica kangoo jumps sunt foarte uniti cand vine vorba de caritate. Astfel, sub coordonarea Kingai si cu ajutor de la aproape toate cluburile din tara, in timp, saritorii au reusit sa renoveze sectia de pediatrie de la spitalul Fundeni din capitala, in 2014 au infiintat Centrul Stelutelor, unde supravietuitorii cancerului si a altor maladii grave au parte de consiliere psihologica, au renovat locuri de joaca.

Mihai Leu incalta ghetele de kangoo jumps

Mihai Leu este un nume foarte cunoscut in lumea boxului si printre automobilisti, insa este un invingator pe toate planurile, nu doar in sport. Mihai Leu a invins inclusiv cancerul, aceasta maladie care nu cruta prea des.

Tocmai de aceea sportivul a raspuns “prezent” la invitatia de a participa la maraton. Mihai Leu va tine, impreuna cu Kinga, incalzirea, dar le va arata participantilor si cateva tehnici de kick (lovire), avand in vedere ca a fost campion mondial in boxul profesionist.

Concurs de coregrafie

Tot in cadrul evenimentului veti putea urmari maiestria saritorilor cu experienta, in cadrul unui concurs de coregrafie. 9 echipe din tara, de la 9 cluburi foarte cunoscute, isi vor disputa titlul, insa vor sari si doua echipe din afara tarii.

De asemenea, participantii nu vor avea timp sa se plictiseasca. Se vor organiza boot-campuri si demonstratii pe tot parcursul zilei.

Iar incheierea apoteorica va avea loc pe ritmuri de cetera, in ii (sau fara, pentru cine nu are), pe ghete sau fara (sunt invitati si cei care nu au sarit), intr-un show al carui gazda va fi Vasilica Ceterasul.

Fat Burn by Kinga

Tot de la Kinga puteti afla informatii si despre cel mai nou program al sau, Fat Burn by Kinga.
Fat Burning by Kinga este o metoda dezvoltata de Kinga Sebestyen, Coordonator Național de Traineri Kangoo Jumps si se bazeaza pe experienta sa. Pana acum, programul a avut rezultate foarte bune; statisticile arata ca 8 din 10 persoane care au practicat Kangoo Jumps in cadrul programului au reusit sa slabeasca intre 5 si 7 kilograme lunar. 

“Romanii sunt deschisi la nou, vor sa fie sanatosi, vor sa arate bine. Am norocul colaborarii cu echipe foarte bune si eu, una, voi practica acest sport pana la adanci batraneti”, zambeste complice Kinga, care tine sa precizeze ca a intalnit un practicant nonagenar de kangoo jumps. De fapt, el doar alerga pe gheta, pentru a-si proteja articulatiile, insa nu e putin lucru.

In Suedia a antrenat o pensionara de 78 de ani, fanatica a acestui sport, si a acordat diploma de instructor inclusiv unor traineri de 55-57 de ani, care au descoperit acest sport, s-au indragostit de el si si-au dorit sa il impartaseasca mai departe.

Kangoo Jumps Kinga Sebestyen

Anul trecut, organizatorii au reusit sa stranga 9825 de lei, suma care a fost donata cu scopul de a sustine sedinte de consiliere psihologica, recuperare medicala, dar si ateliere de art-terapie emotionala pentru copiii cu afectiuni grave de care Asociatia M.A.M.E are grija. Anul acesta, doar producatorul ghetelor a anuntat o donatie de 1.000 de euro. Si in acest an, fondurile stranse in acest an din taxa de participare vor fi donate Asociatiei M.A.M.E. Astfel, pe tot parcursul anului 2016 copiilor gravi bolnavi li se vor asigura servicii de consiliere, suport si recuperare, toate oferite gratuit in cadrul Centrului Stelutelor (un centru social de suport si recuperare infiintat de Asociatia M.A.M.E in luna iunie 2014 ce vine in sprijinul copiilor diagnosticati cu cancer si alte boli grave, precum si al copiilor care provin din medii defavorizate).
Cu o experienta de peste 18 ani in sport si 8 ani in kangoo jumps, antrenoarea e o veritabila resursa de informatii despre viata sanatoasa. Este si National Trainer Coordinator si Distribuitor Exclusiv Kangoo Jumps in tara, asa ca, daca va tenteaza sa va apucati de acest sport minunat si aveti intrebari, I le puteti adresa direct Kingai Sebestyen, sambata.

Puteti merge la eveniment doar pentru a-i vedea si a-i incuraja pe saritori, nu trebuie neaparat sa va puneti ghetele in picioare. Dar ce este si mai important, oricine poate face donatii, pe tot parcursul zilei.

Adauga comentariu