Justitie

Judecătorul biciclist se întoarce la Cluj, la Curtea de Apel. 12 cereri de transfer la Tribunal, respinse de CSM

Îndrăgitul judecător Lucian Marian, care obișnuiește să meargă la instanță cu bicicleta, se întoarce la Cluj după un periplu de 5 luni la Curtea de Apel Alba Iulia. Secția pentru judecători a CSM a mai hotărât transferul a cinci magistrați la Curtea de Apel Cluj, a doi la Tribunal și a unuia la Judecătoria Cluj-Napoca.

Judecătorul clujean Lucian Marian a fost nevoit să se mute în 1 iulie la Curtea de Apel Alba Iulia, după ce a promovat în grad și nu a ieșit câștigător din concursul pentru funcția de președinte al Judecătoriei Cluj-Napoca, funcție pe care a mai ocupat-o în trecut. Încă de atunci, judecătorul cu bicicletă, cum mai este cunoscut, se arăta optimist că va reveni la Cluj, ceea ce iată că se întâmplă destul de repede. Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat în ședința din 25 octombrie transferul judecătorului Lucian Marian la Curtea de Apel Cluj din data de 1 decembrie. În susținerea cererii de transfer, Marian a scris: ”precizez că locuiesc în orașul Cluj-Napoca, împreună cu soția, și sunt nevoit să mă deplasez zilnic pe ruta Cluj-Napoca – Alba Iulia, iar în cursul lunii octombrie 2016 așteptăm nașterea celui de-al doilea copil”. Conducerea Curții de Apel Cluj a transmis la CSM aviz favorabil pentru transfer.

Secția pentru judecători a CSM a mai hotărât transferul la Curtea de Apel Cluj a judecătorilor Anamaria Gabriela Călugăr, Ramona Corina Vasile, Bogdan Zdrenghea de la Tribunalul Cluj și a judecătoarei Maria Camelia Botiș de la Tribunalu Specializat Cluj.

În ce privește cele 14 cereri de transfer la Tribunalul Cluj pentru cele patru posturi vacante, CSM a aprobat trasferul a doar doi judecători: Simona Carmen Noja de la Judecătoria Cluj-Napoca și Ioana Liliana Georgiu de la Judecătoria Gherla. Singurul loc care era vacant la Judecătoria Cluj-Napoca va fi ocupat de Monica Corina Nicoară, care vine de la Judecătoria Gherla.

Pentru ca un judecător să se transfere, trebuie să primească aviz favorabil atât de la conducerea instanței la care dorește să ajungă, cât și de la cea de unde pleacă. Unii dintre cei cărora li s-au respins cererile nu au primit aviz favorabil din diverse motive: pentru nu destabiliza instanța de unde pleacă, pentru că nu are apartament în Cluj-Napoca și ar genera cheltuieli pentru decontarea chiriei (în cazul celor dinafara Clujului), pentru că urmează să intre în concediu de maternitate sau pentru că alții au vechime mai mare, noteaza clujust.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *