Jos Palaria! pentru tabara “Zambet de copil”

36 de tineri cu insuficienta renala cronica, dependenti de dializa, au plecat duminica pentru a petrece o saptamana la Marea Neagra. Tabara “Zambet de copil”, organizata an de an de Asociatia pentru Solidaritate si Empatie “Claudia Safta”, are deja o traditie de 10 ani – un deceniu in care cateva zeci de tineri din centre de dializa din toata tara au putut avea o vacanta la mare. Pe timpul vacantei, cele trei sedinte de dializa vor fi efectuate la un centru din Mamaia si doua centre din Constanta.
“Tinerii cu probleme grave de sănătate de care ne ocupăm de peste 10 ani nu îşi pot lua vacanţă de la boală în mod real niciodată, însă pot pentru câteva zile să se bucure de un tratament special, prin combinaţia între grija plină de dragoste a unui centru de tratament modern, unde li se asigură dializa de care depind pentru  supravieţuire, şi condiţii de recreere deosebite, menite să îi facă să uite pentru câteva zile de boală”, a spus Emanuel Ungureanu, presedintele Asociatiei.
Consiliul Local Cluj a sprijinit acest proiect cu 40.000 de lei in acest an, dar Asociatia a mai primit finantare si din partea unor firme si oameni de afaceri generosi din oras. Pentru ca este un efort de normalitate pentru niste copii nedreptatiti de boala, dar si un proiect unic in Romania, Ziar de Cluj isi da Jos Palaria! in fata tuturor celor care au facut posibila aceasta saptamana de vacanta.

Adauga comentariu