Iris, cartierul cu locuri de joacă insuficiente și transformate în WC-uri de către boschetari

Copiii din cartierul Iris au de ales: ori se joacă în casă, ori în puținele parcuri amenajate special pentru ei, dar pline cu fecale de boschetari. Părinții au cerut de nenumărate ori soluționarea problemei, dar în zadar. Conducerea Primăriei ignoră solicitările cetățenilor. 

Dacă în cartierul Bună Ziua este ceva normal să nu fie locuri de joacă, în alte cartiere mai vechi din oraș nu ar trebui să existe această problemă. Cu toate acestea, părinții din zona bulevardului Muncii se plâng că nu au unde să își scoată copiii ca să se joace câteva minute în aer liber. Mămicile care locuiesc în cartierul Iris doresc cu disperare înființarea unor noi locuri de joacă și trimit frecvent sesizări la Primărie, însă nu se știe dacă rugămințile lor vor fi ascultate. De cele mai multe ori, părinții trebuie să parcurgă distanțe considerabile pentru a ajunge la un loc de joacă. 

„Vă scriu în numele părinților domiciliați pe Bulevardul Muncii, respectiv strada Silvaniei. Rugămintea noastră este dacă ne puteți ajuta cu amenajarea unui mic părculeț pentru copiii noștri. Știm că poate aveți priorități mai importante de rezolvat, dar vedeți și dumneavoastră, unde locuim este chiar periferia orașului și zona nu este foarte dezvoltată din punct de vedere al locuințelor, dar totuși suntem familii care însumăm aproximativ 30 de suflete de copilași și din păcate nu avem unde să ieșim cu ei, nici măcar la plimbare, fiind zonă de trafic intens. La asociația de proprietari de pe Bulevardul Muncii 221 există o zonă de spațiu verde, unde există doar un singur leagăn și nimic altceva. Nici o bancă sau un tobogan”, s-a plâns Anca Sâncrăian pe un site pentru sesizări și reclamații. 

Cele câteva parcuri pentru copii care totuși există sunt mereu murdare, iar oamenii străzii transformă aparatele de joacă în WC-uri. 

„În primul rând mă frământă mizeriile care se găsesc în tuburile de spații de joacă, chiar dacă sunt puține. Oamenii străzii acolo își fac nevoile, chiar dacă există toalete publice. Și îi mai găsim dormind acolo, iar copiii sunt înspăimântați. De asemenea nu sunt dezinfectate niciodată. Eu am cerut lucrul acesta unei doamne care se ocupă cu curățenia stradală și a spus că nu este de datoria lor să facă acest lucru”, a declarat Nicoleta Cristea, mama unei fetițe. 

Sătule să aștepte ca cineva să le rezolve problemele, mămicile au făcut ele curățenie în locul de joacă, însă, munca lor a fost în zadar, fiindcă doar după câteva zile, zona arăta la fel ca înainte.

„Eu, împreună cu altă mămică am dus apă de la noi de acasă și am dezinfectat locul de joacă. Dar după două zile, situația a fost aceeași”, a adăugat Nicoleta Cristea. 

Părinții acuză de asemenea autoritățile locale că mobilierul din spațiile de joacă nu este adecvat fiecărei categorii de vârstă. 

„Problema cu parcurile de joacă este că sunt puține în zona Iris și sunt și prost gândite. Există tuburi amenajate pentru copii de 4-5 ani care știu să se urce pe scară, dar având în vedere că în zonă există o creșă, nu este potrivit pentru copii. Când se face un părculeț ar trebui să fie gândite și pentru copii mici și pentru copii mai mărișori”, s-a plâns mămica. 

sursa foto

Adauga comentariu