In vizor

Intrebarile Ziar de Cluj pentru Katie Rizvi si un drept la replica de la "Little People"

UPDATE: Katie Rizvi revine cu o replica la dreptul la replica:

Răspunsul la întrebări și dreptul la replică

Stimată redacție, stimate autor al articolului, Liviu Alexa, 

Cu referire la întrebările și afirmațiile dumneavoastră adresate astăzi, 10.11.2016, în articolul “Întrebările Ziar de Cluj pentru Katie Rizvi și un drept la replică de la „Little People”, publicat în Ziar de Cluj, Asociația Little People vă transmite următoarele:

Acuzațiile care ni se aduc nu sunt conforme cu realitatea, sunt extrem de defăimătoare și rău intenționate. Mai jos permiteți-mi să detaliez situația reală.

Memoriul adresat DIICOT, scris în data de 20.06.2016 de către Dl. Vlad Pop, memoriul la care dl. Alexa face referire ca fiind un denunț către DIICOT, este de fapt un răspuns formulat de Vlad Pop în dosarul penal înaintat de noi, având nr. 324/D/P/2015 pentru violarea secretului corespondenței și acces la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de siguranță, infracțiuni cercetate de DIICOT în dosarul penal mențonat mai sus.

În anul 2014, Asociația Little People l-a concediat pe dl. Vlad Adrian Pop, pentru motive indisciplinare. Concedierea nu a fost contestată. Chiar și după concediere, acest fost angajat a continuat să folosească materialele Asociației pentru a-și promova propriile proiecte.

La momentul respectiv, i-am solicitat printr-un act oficial transmis prin intermediul avocatului Asociației, cererea ca dânsul să nu mai folosească logo-ul, mărcile și imaginea Asociației precum și numele acesteia, pentru colectarea de fonduri.

În ultima zi a lunii octombrie 2016, Asociația a fost din nou ținta unui atac defăimător venit din partea D-lui Pop. Un numar mare de sponsori și colaboratori ai asociației Little People au fost expuși la informații cu caracter defăimător și denigrator printr-un email trimis de pe adresa petitii.anaf.cj@gmail.com. Puteți citi poziția oficială a Asociației aici: http://www.agerpres.ro/ots/2016/11/03/asociatia-little-people-a-fost-tinta-unui-atac-nefondat-cu-scop-denigrator-11-58-19

Asociația Little People a apelat la autoritățile competente, respectiv la ANAF Cluj și la Inspectoratul de Poliție Cluj, pentru a afla proveniența email-ului. În data de 03.11.2016, ANAF a publicat un comunicat de presă, în care se menționează folosirea de adrese false, asemănătoare cu cele ale ANAFului: http://ziarulfaclia.ro/adrese-false-de-e-mail-asemanatoare-cu-cele-ale-fiscului/

Bazat pe aceste acțiuni abuzive ale D-lui Vlad Pop, am decis să încredințăm cazul avocațiilor care ne reprezintă, pentru ca aceștia prin intermediul instanței civile și penale competente să acționeze.

 

Referitor la întrebările dumneavoastră:

La data de 31 decembrie 2015, Asociația avea un numar de 15 angajați activi. La data de 10 noiembrie 2016, avem un numar de 18 angajați activi și 2 angajați cu contract suspendat temporar pentru creșterea copilulului. Datele sunt publice și se pot accesa pe site-ul Ministerului de finanțe.

Eu, Katie Rizvi, am realizat activități în regim pro-bono în beneficiul pentru Asociația Little People timp de 12 ani, în care nu am fost remunerată. În ultimii doi ani de zile, am devenit angajat al Asociației, în funcția de CEO.  

Salariul fiecărui angajat al Asociației, inclusiv al meu personal, face subiectul unei clauze de confidențialitate, inserate in Contractul individual de muncă. De aceea, sumele sunt puse la dispoziția instituțiilor competente, dar nu pot fi făcute publice. Dl Shajjad Rizvi – fondator al Asociației nu a fost niciodată recompensat financiar din veniturile asociației.

În anul 2015, am avut 521 de cutii de donații în România, din care 121 în Cluj-Napoca. Suma totală stânsă prin intermediul acestor cutii de donații în anul 2015 este de 131667 ron – sumă folosită pentru a finanța programele sociale ale organizației conform scopului și obiectivelor Asociației.

Pot doar să repet cele declarate ieri în legătură cu transparența și responsabilitatea noastră în fața sponsorilor, autorităților și beneficiarilor noștri: http://thelittlepeople.ro/dreptul-la-replica-al-asociatiei-little-people-romania

Suntem datori celor peste 2000 de copii și tineri aflați în grija noastră să nu ne consumăm resurse valoroase implicându-ne în jocuri de a răspunde acuzațiilor false și de a corecta declarații eronate, în schimb alegem să ne îndreptăm toată atenția acordării celor mai bune servicii specializate beneficiarilor acestora.

10.11.2016, Cluj-Napoca

 

Katie Rizvi

 

 

Katie Rizvi, fondator al Asociatiei Little People, nu a reactionat dupa publicarea in Stiri de Cluj a denuntului facut la DIICOT de fostul angajat al Asociatiei, Vlad Pop. In schimb, dupa articolul meu de ieri, in care puneam niste intrebari apasatoare, doamna Rizvi s-a simtit datoare sa ne trimita un drept la replica pe care il publicam in integralitate. Dreptul sau la replica contine o gramada de bla-bla-uri fara substanta, niste cifre aruncate la intamplare si niciun raspuns concret in legatura cu acuzatiile de frauda financiara/furt facute de Vlad Pop, fostul sau ANGAJAT, la adresa conducerii Asociatiei Little People.

Ziar de Cluj isi pune de circa 3 ani intrebari privitor la transparenta lui Shajjad si Katie Rizvi, fondatorii Asociatiei, despre care multi sponsori ce au donat bani pentru cauzele lor spun ca nu au fost deloc transparenti cu sumele cheltuite. In opinia sotilor Rizvi, transparenta inseamna sa pui pe Facebook sau pe site niste poze cu copii bolnavi de cancer si voluntari si gata! Noi, jurnalistii, exprimand si nelamuririle sponsorilor, avem intrebari mai concrete, avand in vedere ca Little People a avut incasari de peste 3 milioane de dolari in ultimii 5 ani: CE ATI FACUT CU BANII, stimata familie Rizvi, cum ati cheltuit 3 milioane de dolari? Dar nu cu povesti, onorati oengisti, ci cu cifre contabile, daca nu aveti nimic de ascuns.

Vorbesc aici din tripla calitate, cea de jurnalist, cea de contributor la diverse cauze umanitare, dar si cea de presedinte al unei asociatii care se ocupa cu promovarea baschetului feminin si care tine legatura cu 50 de sponsori lunar.

Motiv pentru care va adresez urmatoarele intrebari, la care am vrea sa primim raspunsuri ce ar putea fi cu adevarat un drept la replica:

1. Cum comentati acuzatiile de furt ale lui Vlad Pop, fostul dvs angajat si colaborator timp de 11 ani la Asociatie, care va acuza intr-o plangere facuta DIICOT ca v-ati infruptat din cutiile de donatii si alti bani din sponsorizari in scopuri personale?

2. Cati salariati are Little People? Va numarati printre ei? De cat timp?

3. Ce sume sub forma de drepturi salariale ati incasat de la asociatie in ultimii 5 ani dvs si dl. Shajjad Rizvi?

4. Cate cutii cu donatii aveti in Cluj-Napoca, dar in Romania? Cati bani se strang anual din ele, de exemplu, in 2015? Ce se intampla cu acesti bani?

 

2.193.863 lei – aprox. 685.000 USD la cursul din 2011

2.200.000 lei – aprox. 647.000 USD la cursul din 2012

2.599.046 lei – aprox. 787 000 USD la cursul din 2013

1.649.431 lei – aprox. 499 000 USD la cursul din 2014

2.086.000 lei – aprox. 548 000 USD la cursul din 2015

==================================

3.166.000 USD

 

DREPT LA REPLICA – Asociatia Litte People

 

Stimată redacție, stimate autor al articolului, Liviu Alexa, 

Cu referire la afirmațiile denigratoare publicate la data de 09.11.2016 de către publicația Ziar de Cluj, Asociația Little People transmite următoarele: 

Faptele ne reprezintă.

Anul 2015 în cifre: Am lucrat cu 167 voluntari, 9 specialiști psihologi și psihopedagogi, 8 centre oncopediatrice din 5 orașe: București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Târgu Mureș.

Am ajutat 1925 copii și adolescenți, beneficiari ai programului de suport pentru pacienți (vârsta medie: 9 ani, cea mai frecventă vârstă: 10 ani), am organizat 2426 activități pentru copii si 38 sesiuni de training pentru voluntari. Am avut 31 de evenimente și campanii locale. Tot anul trecut, 322 tineri supraviețuitori de cancer au participat la 3 evenimente naționale “Temerarii” și la primul seminar național despre efectele pe temen lung ale tratamentului oncologic. Am realizat 2 campanii naționale de conștientizare și numeroase campanii locale.

Pe lângă proiectele noastre consacrate pe care le desfășurăm (www.thelittlepeople.ro) ne ocupam și de proiecte de renovare a spațiilor de joacă pentru acești copii din spitale pentru asigurarea unui mediu plăcut și sigur. În perioada la care faceți referire din bugetele noastre publicate, am renovat departamente și zone de terapie și joacă pentru copii sau am creat altele noi în Iași, Cluj, București, într-un total de 7 spitale.

 

Transparenţă şi responsabilitate 

 

Asociația Little People, ca organizație non-guvernamentală, este parte a societăţii civile şi joacă un rol important în soluţionarea problemelor sociale asumate precum îmbunătățirea calității vieții copiilor și a tinerilor bolnavi de cancer, prin oferirea unor intervenții psihologice specializate, pe toată perioada spitalizării și după finalizarea tratamentului, contribuind astfel semnificativ la creșterea ratei de supraviețuire a acestor copii și tineri.

Ne cunoaștem și ne-am asumat obligaţia de a fi transparenți, onești, responsabili, accesibili, si respectuoși faţă de valorile etice, furnizând informaţie veridică si demonstrând transparență și corectitudine în procesul administrării banilor obținuti, fără nici un abuz de mijloace publice în scopuri personale. 

Tocmai din aceste motive, suntem profund mâhniți de afirmațiile articolului publicat de către dumneavoastră. Consecințele acestei exprimări se rasfrâng indirect asupra beneficiarilor programelor noastre. 

Asociația este responsabilă pentru deciziile luate în faţa donatorilor şi a legii şi, în egală măsură, în faţa beneficiarilor noștri.

Noi suntem deschiși şi onești în relaţiile cu donatorii, demonstrând transparența prin furnizarea tuturor informațiilor solicitate de către acestea (inclusiv cele de natură financiară), conform fiecărui contract de sponsorizare în parte, înregistrat oficial în actele companiei. 

Pentru beneficiari şi publicul larg, prezentăm periodic, dări de seamă asupra activităţii noastre şi despre modul în care sunt gestionate resursele noastre. Rapoartele narative şi rezumatele financiare anuale sunt publice şi disponibile pe website-ul asociației: www.thelittlepeople.ro/doneaza   

Asociația Little People își îndeplinește toate obligațiile din punct de vedere legal, organelor abilitate aparținând statului.

Pentru activitatea nostră, Asociația Little People a obținut numeroase premii www.thelittlepeople.ro/premii dar cel mai mare dar vine – de la fiecare caz în parte, în care am reușit să dăruim speranță și viață în plus copiilor și tinerilor bolnavi de cancer. Tinerii supraviețuitori de cancer sunt dovada pentru fiecare copil bolnav aflat în tratament activ, că experiența luptei împotriva cancerului nu este un sfârșit de drum, precum și drumul nostru alături de ei care continuă.

Katie Rizvi – fondator Asociația Little People România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *