Întrebări la care aşteptăm răspunsuri din partea celor care anchetează atrocitatea omorârii în bătaie a lui Luca

Întrebăm, în mod legitim:

- când vor fi luaţi la întrebări cei de la Asistenţa socială din Primăria Municipiului Cluj-Napoca? Vrem să ştim cum şi-au făcut datoria, având în vedere faptul că ştiau că "mama" este bolnavă şi că dezvoltase o relaţie de privilegiere a toanelor copiului mai mare, bolnav la rândul său, suferind de ADHD şi de intelect liminar (IQ la limita "normalităţii");

- apropos de boala copilului cel mare, când va fi luat la întrebări psihologul care se ocupa de acesta? Să ştim şi noi ce anume a constatat, dacă a constat ceva, cu privire la relaţia de privilegiu dintre mama bolnavă psihic şi copilul ei cel mare, la fel de bolnav, "relaţie" se consuma în defavoarea celor doi gemeni care erau bătuţi cu bestialitate atât de "mamă", cât şi, la îndemnul acesteia, de către fratele cel mare. Ştim că "mama" a cerut "reîntregirea" familiei cu cei doi gemeni doar pentru a-şi maximiza şansele de a intra în posesia unei locuinţe sociale - ceea ce s-a şi întâmplat. Ştim că îşi proteja "cu ferocitate" copilul cel mare. Ştim că acesta "profita" de acest lucru şi că "mama" îi suporta toanele dând vina pe boală. Ştim că cei doi gemeni era "triggerul" nervilor şi furiei "mamei". Ştim din acte oficiale. Ştim că s-a constatat, dar că s-au închis ochii. Ştim că toţi s-au acoperit de hârtii sau, dacpă nu au făcut-o atunci, o fac, cu frenezie acum. De aceea vrem să ştim care sunt complicităţile, prin neglijenţă în serviciu, ale celor plătiţi din bani publici tocmai ca să nu fie neglijenţi.

BĂNUIALA NOASTRA este că copilul cel mare a considerat venirea gemenilor ca un atac la integraşitatea atenţiei de care se bucura până atunci din partea mamei sale. În consecinţă este posibil să fi acţionat intenţionat conflictual, întărâtând-o pe "mamă" împotriva gemenilor, SINGURII BĂTUŢI CU BESTIALITATE ÎN MOD REPETAT. Repetăm: gemenii au fost aduşi cu cinism în familie doar pentru obţinerea unui acoperiş de-asupra capului. Şi aici se deschide discuţia DISCERNĂMÂNTULUI acestei individe: a avut viclenia necesară acestei acţiuni ea, sau a fost sfătuită de cineva în acest sens?

- apropos de bănuiala noastră, cum stă copilul cel mare alături de victima rămasă în viaţă?

- apropos de ceea ce am citit în acte oficiale, au fost luaţi la întrebări cei de la DGASPC Cluj? S-au ridicat acte, au fost audiaţi cei responsabili?

- la fel cu "socialul" din municipalitatea clujeană? Că avem un lung şir de neglijenţe, "jeomanfişisme" şi "ruperi de sulă" care au dus în final la ASASINAREA unui copil de 9 ani! Dacă vrem să nu se mai repete aşa ceva, trebuie rupt acest lanţ al slăbiciunilor "de serviciu"!

- vorbind despre complicităţi, a fost întrebat CONCUBINUL de ce, asistând, în mod repetat, la agresiunile asupra celor doi copii gemeni - şi fotografiile publicate de Ziar de Cluj ieri DEMONSTREAZĂ FĂRĂ TĂGADĂ UN ABUZ REPETAT ŞI SISTEMATIC asupra lor, de ce nu a anunţat nici o autoritate? Ce s-a întâmplat cu cei doi copii gemeni este o UNFRACŢIUNE, nedenunţarea unei infracţiuni se pedepseşte conform legii, se cheamă COMPLICITATE. De ce nu se pune problema inculpării concubinului? 

- dar a vecinilor care au asistat, impasibili, la toate aceste atrocităţi şi au omis să spună organelor competente?

- dar a asistenţilor sociali din Primăria municipiului Cluj-Napoca care aveau obligaţia să controleze măcar ce se întâmplă măcar cu casa socială, cum este aceasta întreţinută şamd? Şi care ştiau că mama e suferindă. Şi ştiau că cel mare este suferind. Aceştia au făcut anchetele sociale de rigoare în vecini? Se anchetează ceva în această direcţie sau se pune batista pe ţambal?

- dar poliţiştii "de cartier", "de proximitate", sau cum s-or mai fi numind ei, au aflat ceva sau copiii aceia erau călcaţi în picioare şi urlau doar în interiorul lor şi nu se auzea nimic de după uşă, de după geamuri?

Sunt multe întrebări care îşi aşteaptă un răspuns corect şi coerent dacă se vrea ADEVĂR şi dacă se vrea ca moartea lui Luca să nu fie o altă batistă pusă pe ţambal la fel ca după #Colectiv. Dacă se vrea schimbarea în bine a legii din cauza căreia a fost omorât Luca. Dar, tare ne este teamă că se încearcă punerea batistei pe ţambal. Că asistăm la un război al hârtiilor care va acoperi acest caz mai definitiv decât pământul de pe mormântul lui Luca.

Că asistăm la "oportunităţi" de reglare a unor vechi inamiciţii politice şi instituţionale între CJ Cluj şi DGASPC Cluj şi nu la o colaborare instituţională în beneficiul Adevărului. Că se vrea belire şi mazilire, nu Adevăr.

PS: Aici nu este vorba despre amiciții sau inamiciții, este vorba despre Adevăr. Părerea mea intimă este că niște corbi bugetari își vor regla conturile personale pe cadavrul acestui copil, fără să se intereseze de intersul superior al copiilor rămași. Şi sper să nu se întâple numai asta, sper să văd o schimbare în acest sistem belit în care se investesc cam 50 de milioane de euro anual numai în judeţul Cluj.

Adauga comentariu