Inevitabilul s-a produs: coronavirusul a ajuns la Institutul Oncologic din Cluj. 16 persoane, depistate pozitiv

14 pacienți internați la Institutul Oncologic din Cluj și doi membri ai personalului medical au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Vă reamitim că acum două săptămâni deputatul Emanuel Ungureanu posta poze cu oamenii ținuți în frigg la cozi, în fața spitalului, fără a fi respectate măsurile de distanțare socială. 

”Sunt 14 pacienți pozitivi, asimptomatici, din care 3 din jud. Cluj. Mai e o asistenta medicala și psihologul spitalului, tot asimptomatici. Se testează toți pacienții spitalului și întreg personalul medical. Până în prezent au testat peste 300 persoane, probabil până la finalul weekendului vom avea toate rezultatele. Va anunț pe măsură ce mai sunt informații în acest sens. Au fost izolați pe o secție a spitalului”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Deputatul Emanuel Ungureanu reamintește faptul că în momentul când a postat în martie imagini cu cozile de la Oncologie, tocmai asupra apariției unei astfel de situații încerca să atragă atenția: ”Ce face statul român acum cu acești bolnavi se numește, crimă colectivă”, declara Ungureanu atunci

”La Oncologie sunt 16 infectați și nimeni nu știe de unde. Imaginile pe care le-am dat eu cu cozile de la Oncologie, oare alea ce or fi?”, declară acum Ungureanu.

Bolnavii de cancer sunt printre cei mai vulnerabili în fața virusului COVID-19, astfel că trebuiau luate măsuri suplimentare pentru a nu se ajunge în această situație. Din păcate, spitalele românești nu sunt pregătite, managerii nu reușesc să gestioneze această criză, medicii sunt lăsați fără echipamente de protecție riscând fie să se infecteze ei, fie mai grav să infecteze alți pacienți. 

Citește și:

ÎNGROZITOR! Pacienți umiliți la Institutul Oncologic din Cluj, în plină pandemie: „Ce face statul român acum cu acești bolnavi se numește crimă colectivă

Adauga comentariu