Incendiu în pădurea de lângă Roata Făget: „Fraților, haideți și dați o mână de ajutor să stingem flăcările!” VIDEO

UPDATE 22.24: Trei autospeciale de stins incendii cu 17 pompieri au fost dislocate, în jurul orei 17.20, pentru a stinge flăcările care au cuprins 15 ha de litieră (vegetație uscată și căzături) dintr-o zonă împădurită, din apropierea drumului Sfântul Ioan, din municipiul Cluj-Napoca.

Vântul intens și vegetația uscată abundentă, rămasă din anii precedenți, a favorizat propagarea extrem de rapidă a focului în litiera pădurii, fiiind necesare desfășurarea în forță a operațiunilor de intervenție pentru limitarea și lichidarea focarelor incendiului.
Un real ajutor au fost cca opt cetățeni, care au sprijinit și s-au coordonat, încă de la început, cu echipele de pompieri care au acționat la fața locului.
După cca două ore de acțiuni intense s-a reușit lichidarea tuturor focarelor incendiului, iar o echipă de pompieri a rămas pentru a supraveghea zona, astfel încât să nu permită reaprinderea focarelor mocnite.
Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment, iar din cercetările preliminare se pare că cel mai probabil incendiul a pornit de la o țigară aprinsă aruncată neglijent.

UPDATE: Flăcările au fost stinse, o parte din forțele de intervenție s-au retras la bază, iar o parte au rămas în zonă, pentru a supraveghea focarele care s-ar putea reaprinde.

 

Flăcarile au cuprins o parte din pădurea Făget, în zona restaurantului Roata. Un clujean a susprins dezastrul și a lansat un apel pe Facebook pentru stingerea incendiului. Flăcările s-au extins pe o suprafață considerabilă. 

 

„Au fost dislocate două autospeciale pentru stins incendii și nouă pompieri pentru a stinge mai multe focare care se manifestă în pădurea din zona drumului Sf. Ion. Flăcările sunt sub control în aceste momente, dacă evoluția flăcărilor se va schimba se vor suplimenta forțele de la intervenție”, arată cei de la ISU Cluj.

Știre în curs de actualizare...

Adauga comentariu