Inca o incercare disperata de a salva Clujana. Unul dintre cele mai mari brand-uri din Cluj scapa iar de insolventa

Pentru a evita falimentul, “Clujana” a decis sa-si tranzactioneze, la Bursa de Valori Bucuresti, actiunile pe care le detine la alte societati comerciale. Aceste actiuni, sustin consilierii judeteni, ar aduce in conturile Clujana aproximativ 1.200.000 de lei, bani care ar ajuta societatea sa faca fata datoriilor pe care le inregistreaza. Decizia a venit dupa mai bine de o ora jumatate de ceruri si neintelegeri in Consiliul Judetean Cluj.

Dupa ce s-au intrebat unul pe celalalt, zeci de minute in sir, cum se poate ca societatea Clujana, unul dintre cele mai mari branduri ale Cujului, sa ajunga intr-o situatie financiara atat de precara, consilierii judeteni au decis aproape in unanimitate: actiunile pe care societatea le are la alte societati comerciale vor fi tranzactionate. Nu toata lumea a fost, insa, de acord cu aceasta decizie. Unul dintre membrii Consiliului de Administratie, Ioan Nicoara, a subliniat ca singura solutie pentru Clujana ar fi insolventa. Mai mult, Nicoara a acuzat societatea de furt si pe sefii ei ca isi acorda salarii nemeritate.

“Se vand pantofi de la Clujana, doar ca se vand ca la butic, la sacosa. In timp ce “benzile stau”, anumiti factori de conducere isi dau salarii de 70 de milioane. Acolo se petrec lucruri, ca sa spun elegant, la limita legii”, a spus Nicoara, sfatuit de membrii consiliului sa se adreseze institutiilor abilitate sa cerceteze astfel de acuze.

Consilierul PNL Calin Tuluc a subliniat ca aceasta situatie, in care consilierilor judeteni li se cere sa ia decizii in termen limita pentru salvarea Clujana, s-a repetat deja de prea multe ori.  

“De ce suntem pusi in situatia de a lua o decizie in ultima zi? Sunt foarte nemultumit, in mod special de managementul de la Clujana, dar si de managementul celorlalte institutii aflate in subordinea noastra, de modul in care ei inteleg sa colaboreze cu Consiliul Judetean. Eu va propun sa ne gandim serios si sa luam niste decizii clare. Sa demitem urgent managementul si sa impunem masuri ferme de redresare”, a subliniat Tuluc.

Dupa mai bine de o ora jumatate de certuri si pareri, consilierii judeteni au decis: cu 26 de voturi pentru si trei abtineri s-a hotarat ca actiunile societatii sa fie tranzactionate.

Actiunile pe care Clujana le detine la alte societati comerciale sunt: Banca Transilvania (220.044 actiuni), Biofarm SA Bucuresti (194.356 actiuni), SIF Broker Sa Cluj Napoca (34.962 actiuni), Antibiotice SA Iasi (25.828 actiuni), SIF Banat Crisana (21.900 actiuni), BRD Groupe Societe Generale SA Bucuresti (19.940 actiuni), SIF Oltenia Craiova (11.000 actiuni) si CNTEE Transelectrica Bucuresti (1.000 actiuni). Se estimeaza ca valoarea acestor actiuni ar putea aduce in conturile Clujana aproximativ 1.200.000 de lei.

Adauga comentariu