In vizor

Inca o dezbatere esuata pe tema noului PUG. Cetatenii se tem ca vor primi despagubiri derizorii pe terenurile pentru care platesc rate la banca

Primarul Emil Boc a anuntat intr-o sedinta anterioara ca nu va renunta la ideea de a implementa Parcul Est a municipiului Cluj-Napoca. Proprietarii de terenuri din zona se tem ca despagubirile vor fi derizorii si acuza reprezentantii executivului Primariei de faptul ca tergiverseaza negocierile. Potrivit estimarilor primarului, cetatenii in cauza vor afla abia in toamna ce sume vor primi.

Noul PUG este contestat de catre mai multi cetateni care au terenuri in partea estica a municipiului, unde Primaria doreste sa amenajeze un nou „plaman verde” al orasului. Consilierii locali au respins astazi 7 si au amanat alte doua dintre plangerile prealabile de revocare a hotararilor privind aprobarea documentatiei PUG. Potrivit arhitectului Adrian Borda, prezent azi la sedinta Consiliului Local, noul PUG va trebui reglementat prin planuri urbanistice zonale.

“Actualul PUG reglementeaza toata procedura si tot ce se poate construi acolo. Ne cam lipsea. Trebuie un PUZ facut obligatoriu de catre autoritatea publica si care sa structureze intregul parc, iar ca si grad de constructie procentul poate fi cuprins intre 5-10 %. Daca nu avem o viziune clara de la inceput, ne infundam”, a afirmat in cadrul sedintei, Adrian Borda.

Reprezentantii proprietarilor de teren din zona estica a municipiului s-au aratat dezamagiti de felul in care s-au purtat discutiile de negociere si acuza ca inca din decembrie 2014 nu s-a concretizat nimic, in timp ce ei platesc rate pentru terenuri.

“Din modul in care se desfasoara votul stim deja cum va decurge totul. Din 22 decembrie nu s-a concretizat nimic, discutii sterile si contradictorii. Nu ne opunem la proiect, dar nici nu vrem 2 euro pe metru patrat, cum au primit cei de la Aeroport. Dorim justa valoare. Ne sperie ca acesti oamenii vor primi o despagurbire derizorie”, a afirmat una dintre avocatele prezente in sala.

Primarul Emil Boc a afirmat ca in urmatoara sedinta se va stabili o comisie si un regulament cu privire la modalitatea de despagubire care va analiza toate cererile.

„Vom stabili in sedinta urmatoare, din iunie. Dupa inventar urmeaza sa stim cate solicitari exista, sa avem o imagine exacta a cuantumului cererilor in zona. Vom stabili un regulament, vom institui o comisie speciala care sa negocieze. In functie de valoarea totala, comisia va etapiza. Noi avem 6 milioane de lei. Comisia va trebui sa lucreze, din septembrie-octombrie cel tarziu vom sti”, a afirmat Emil Boc in cadrul sedintei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *