Imobil de sase etaje in Marasti – Birouri si spatii comerciale la primele doua niveluri si locuinte la etajele superioare

Un imobil mixt cu spatii de servicii/comert/birouri la parter si la nivelul primelor doua etaje si cu locuire dispusa la nivelurile superioare va fi construit pe strada Dambovitei nr. 12 – 18. Cladirea are regim de inaltime 2S+P+6E si are ca beneficiari urmatoarele persoane: Nicolae Radu Dumitre, Diana Tatiana Dumitre, Vasile Dumitre, Crina Dumitre, Daniel Dumitre, Liliana Dumitre, Nelu Marița și Viorica Marița.

În sedinta de Consiliu Local de joi, 2 iulie va fi supus votului consilierilor locali proiectul de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru aceasta investitie.

Propunerea vizeaza transformarea caracterului actual al zonei si transformarea acesteia intr-un teritoriu urban cu caracter mixt, de tip subcentral, cu o structura functionala complexa si echilibrata. Se propune construirea unui imobil mixt cu o structura functionala complexa si echilibrata, cu spatii de servicii/comert/birouri la parter si la nivelul primelor doua etaje, cu locuire dispusa la nivelurile superioare. Conformarea cladirii pe parcela tine cont si este determinata de contextul generat de cadrul construit adiacent. Avand in vedere specificitatea parcelei de colt, imobilul propus se va dezvolta dupa o tipologie de tip compact, in “C” , rezultand o curte dispusa spre interiorul parcelei, un spatiu semipublic care sa incurajeze traficul pietonal si interactiunile sociale.

Tinand cont de organizarea circulatiei din zona si de elementele necesare a fi schimbare pentru o fluenta in trafic, accesibilitate si functionare normala a nodurilor de circulatie adiacente, se propun urmatoarele modificari: realizarea unei benzi de circulatie suplimentare pe latura vestica a strazii Ialomitei, respectiv iesirea din sensul giratoriu existent a doua artere spre sud; pentru a facilita accesul in subsolurile propuse pentru amenajarea parkingului cladirii se propune realizarea unei benzi suplimentare de acces in subsol; largirea bretei strazii Aurel Vlaicu- la sud de amplasamentul studiat- si realizarea in total a trei benzi pe sensul de mers.

Conform propunerii PUD, pentru o folosire cat mai eficienta a terenului, se propune realizarea a doua niveluri de subsol, care sa adaposteasca in totalitate necesarul de parcari. Accesul auto se va realiza din str. Ialomitei.

Se doreste amenajarea a 159 locuri de parcare dispuse la subsolurile cladirii propuse.

Se propune amenajarea spatiului verde cu arbori de inaltime medie si joasa, amenajarea de alei poietonale pavate care sa incurajeze trasee pietonale firesti.

Adauga comentariu