Iminentele probleme ale blocurilor construite intre case incep sa se faca simtite: 50 de familii au ramas fara cale de acces la blocurile in care locuiesc

Locatarii unor blocuri din zona Campului, construite pe o strada cu locuinte individuale, nu mai pot intra cu masina pe strada pe care locuiesc, dupa ce aceasta a fost transformata in strada pietonala. Acum, oamenii vor sa protesteze in fata Primariei, pe care o considera vinovata de situatia creata. Mai mult, acestia sunt hotarati sa intenteze proces municipalitatii, care de patru ani nu a reusit sa le rezolve problema strazii.

Razboiul dintre locuintele individuale si blocurile ridicate intre case a adus 50 de familii intr-o situatie paradoxala: oamenii care locuiesc in cele patru blocuri de pe strada Stefan Metes nu mai pot folosi aleea de acces pentru a circula cu autovehicule. Asta dupa ce strada unde s-au construit blocurile a fost transformata in zona pietonala de ceilalti clujeni, care locuiesc la case pe aceeasi strada. Acum, toti locuitorii din zona arata cu degetul catre Primarie, care a autorizat si receptionat blocurile din zona de case fara ca acestea sa aiba rezolvata problema accesului auto.

O sa mergem cu totii la Primarie, sa le cerem explicatii pentru situatia creata. Nu e o problema noua, ci una ce dureaza de ani buni si pe care cei de la Primarie inca nu au fost in stare sa o rezolve. Da, drumul nu e al nostru, dar din 2011 incoace ne tot ameninta ca il inchid si nimeni nu a reusit sa gaseasca o solutie in acest sens”, se revolta unul dintre locatarii de pe strada.

In urma cu patru ani, drumul a fost din nou inchis, dupa ce clujenii care locuiesc la case pe strada respectiva au castigat in instanta acest drept. Sentinta definitiva a fost, insa, in favoarea locuitorilor de la blocuri, iar drumul a fost redeschis circulatiei. De atunci, oamenii au asteptat rabdatori o solutie la problema cu care se confrunta, insa, spun ei, municipalitatea nu a mai miscat niciun deget in acest sens. Acum, locuitorii de la case au obtinut, din nou, o sentinta prin care strada a fost inchisa.

O sa dam Primaria in judecata”, ameninta cei care locuiesc in cele patru blocuri de pe Stefan Metes.

Cazul de pe Metes are in spate o serie de sesizari adresate (inca din anul 2011) Primariei de catre riverani privind suprainaltarea blocurilor (initial autorizate cu demisol, parter, etaj si mansarda), cu inca un etaj, fara autorizatie. Locatarii de la casele de pe Metes au sesizat Primaria ca nu este normal ca in zona sa se inalte blocuri prin transformarea podului in mansarda, desi documentatiile urbanistice din zona reglementeaza doua constructii cu demisol, parter, etaj si mansarda. Oamenii rugau atunci Primaria sa ia atitudine impotriva constructorilor care sfideaza legea. Pe atunci primar, Sorin Apostu spunea ca se vor analiza documentatia si actele care au stat la baza receptiei blocurilor de pe Metes, pentru a se lamuri problema accesului la respectivele constructii. Intre timp, insa, constructorul a murit si proprietarul terenului s-a mutat in Austria.

Reprezentantii municipalitatii au cerut ragaz pentru un raspuns vizavi de problema cetatenilor de pe strada Stefan Metes.

 

Comentarii

Katia

06.07.2015 22:27
Cel mai important in situatia acesta este ca sunt 25 de copii in blocurile acestea si nici ambulanta nici pompieri nu au cum sa ajunga acolo! Ce daca ia foc un apartament? Daca moare cineva? Cine este responsabil? De fapt sa stie cine este responsabil dar chiar vrem sa ajungem la o tragedie?

Proprietar de p...

09.07.2015 09:20

Chiar a fost nevoie de salvare in ultimele 2 zile/nopti de 2 ori. Prima salvare a plecat...doar a 2 a reusit sa intre sa o ridice pe femeie. Pentru o fetita care s-a taiat destul de rau la cap a fugit parintele cu ea in brate pana la strada principala cu sangele curgandu-i din cap (aproximativ 170-180 m), oare e normal asa ceva?

mda

07.07.2015 08:31

Mai du-te tu cu tragedia ta. Nu toti oamenii locuiesc la 2 minute de UPU si nu mor asa repede cum crezi. Parinti cu copii crescuti pe forum-uri si dupa manuale.Data viitoare cand cumperi un apartament intr-un bloc de rahat, casca ochii!

ion de la vagon

07.07.2015 11:53

Esti idiot sadea! Muta-te din blocul nostru!

raspuns pt "mda"

07.07.2015 12:08

Sa nu uitam ca roata e rotunda...orice copil din familiile "care casca ochii si nu-si cumpara apartament intr-un bloc de rahat" poate sa ajunga in situatia asta, fiindca NIMANUI NU II ESTE SCRIS CA VA LOCUI PE VECI LA VILA CU PISCINA... 

Dragos

07.07.2015 13:16

Super tare raspuns! Mi-a placut "Parinti cu copii crescuti pe forum-uri si dupa manuale" Jos palaria! Asa este, trebuie sa ne ingrijim fiecare si sa ne gandim la consecintele actiunilor noastre, nu doar sa aratam cu degetul inspre autoritati si/sau sa stam cu mana intinsa si cu gura cascata :)

MDA...

07.07.2015 15:57

Cine esti de te ascunzi in spatele lui "mda"...esti cumva curva lui Puiu Sumlea sau esti cumva chiar el...sau te-ai bagat si tu cu botul in lapte fara sa stii care este problema cu adevarat...aici miezul adevarului este la primare...dar pana la primarie este nesimtirea si inganfarea lui PUIU SUMLEA  (fost cadidat pe listele PSD la consiliul judetean)...care in acest moment se crede invincibil...o sa ii se inece lui corabile, si o sa ajunga sa ceara mila...ce nu toti suntem datori cu o moarte?...sa fim seriosi...fiecare plateste..si vor plati cei vinovati 3 generatii....aveti putina rabdare ca veti auzi multe si veti vedea multe..cei de pe str,. Stefan Metes stau linistiti ca il au pe gunoiul de PUIU SULMEA in spate dar o sa le para lor rau ca s-au aliat cu DRACU...ca vor da de MASA

Katia

07.07.2015 16:59

Nici nu am ce sa comentez la comentariu de genul asta. Foarte destept :)

Katia

09.07.2015 11:58

*pentru "mda"

Un clujean

07.07.2015 20:38

Casca ochii? Unde as putea face lucrul asta? Am platit peste 30 mil la notar care a verificat actele-care se pot verifica si acuma sunt curate dpdv al primariei cadastru etc, de aia sau putut lua cu credit.Am stat 2 ani fara sa stiu de nici o problema, fara sa zica nimeni nimic...Inainte sa scrieti ar trenui sa verificati cine locuieste pe strada?De Sumlea Puiu Dorinel fost director Clujana ati auzit(probabil stiti si ce influente are in primarie, judecatorie si din ce partid face parte si cati bani datorie a facut Clujana in cei 2 ani care a condus-o)...plus spalare masini bmv x5, 6 in drum pur si simplu nu inteleg cum poti sa scrii asemenea ineptii fara sa stii despre ce este vorba.De drumul colector de pe paraul Popi stii? Care exista doar in acte?

Mda

07.07.2015 22:19

Eu locuiesc in aceste blocuri si chiar nu sunt de rahat!!!de undeva de mai sus se mai simte din cand in cand cate un miros ciudat...dar nu cred ca de rahat!!cred ca de ura doar....numa bine!!!!

locatar campului

07.07.2015 22:31

 Eu totusi cred ca Primaria ar trebui sa "casca ochii" cand se constureste Mda. Un om simplu nu poate verifica tot in cateva zile, Si da, daca e un foc la ultimul bloc poate afecta toata strada.E o zona frumoasa, si linistita, merita un plan urbanistic corect. 

Maria

07.07.2015 09:29

din pacate sunt cu totul de acord cu cele spuse de "mda", multi cumpara apartamente fara sa se intereseze si sa le pese de consecinte. si tu katia draga esti una dintre cele care se gandesc ca "lasa ca o sa fie cumva". Ar trebui ca si in tara asta sa se aplice legile, iar in cazul acesta, care din pacate nu este singular, sa platasca OMUL sau OAMENII de la primarie care au dat unda verde  constructiilor si au lasat ca situatia sa se degenereze.

Proprietar de p...

09.07.2015 09:10

Oare cum nu pot oamenii sa inteleaga un lucru, noi cetateni nu putem verifica acte:1. Nu avem competenta necesara.2. Orice act fals nu il putem detecta, de aia exista notar si alte institutii abilitate sa verifice acte. Si de la banci au venit si au zis ca e in regula pentru ca ne-au dat credit. Unii dintre noi chiar de aia au scos 10-20 mii euro doar sa fie extra verificate actele - prima data de notar si apoi cei de la banca. Si totusi s-a ajuns in situatia asta.Eu am apelat la unii dintre cei mai buni notari din cluj sa verifice ca totul este in regula asa ca nu inteleg ce tot vorbesc oamenii de aici. Am stat 2 ani in blocuri fara sa stim de problema, procesele care existau pe rol nu au blocat nici un CF, si nu au implicat nici un proprietar din cele 4 blocuri.Unde naiba sa casc ochi? De ce nici un proprietar de pe Stefan Metes nu a pus un anunt ca acest drum este al constructorului dar totusi nu drum cu acces auto - si oare cum e posibil asa ceva, drumul tau dar nu poti circula pe el?De ce toate cele 20-30-40 de strazi paralele cu aceasta strada, care sunt perpendiculare pe Strada Campului au access auto si doar asta nu are? si sa nu-mi ziceti ca toate au 8-9 m latime ca vin cu oricare dintre voi si le masuram? Chiar nici asta nu ridica un semn de intrebare ca "Stefan Metes" este "speciala".Puneti-va in locul nostru: am mers la cadastru, primarie si am verificat actele noi si notarul plus cei de la banca nimeni nu a detectat ceva gresit, de unde sa stim noi ca avem un domn "PUIU" pe strada si sa cautam in dosarele de la curtea de apel/tribunal cluj? 

Liviu

29.08.2015 19:44
Unul dintre locatari jigniti si manipulati Locuitori apartamentelor sunt cumparatori de buna credinta si nu pot fi cu nimic invinuiti de cele intimplate. Consider ca un om normal intr-o tara normala nu trebuie sa-si faca probleme legate de accesul auto cind cumpara un imobil, deoarece aceste sunt problemele autoritatilor care trebuie sa le rezolve in detaliu cind se dau imobilele in folosinta. Asa ca ar fi bine sa nu ne mai invinuim uni pe alti, cei de la case si de la blocuri, deoarece cu toti suntem o masa de manevra a celor trei jupini (care sa fie oare?), care au generat si intretin acesta bataie de joc privind circulatia pe Stefan Metes. De fapt, rezultatul final al procesului a marcat destul de clar care este dreptatea, doar ca cei trei jupini ar trebui sa se simta si sa rezolve macar acum acesta problema. Se pare ca ei se distreaza foarte bine de acesta situatie si sunt dispusi s-o prelungeasca la nesfirsit. Ar trebui macar acum sa ne unim fortele, toti cei afectati si manipulati, sa dam drumul la circulatia auto asa cum se poate, sa amenajam impreuna drumul si apoi tot impreuna si eficient sa cerem ca cei vinovati sa raspunda. Daca costentizam ca acum suntem intr-o situatie imposibila din punct de vedere tehnic si legistativ, mai avem o sansa sa recuperam acesta strada, altfel  o paste degradarea treptata si sigura, deoarece oameni de calitate vor pleca din zona, iar preturile imobilelor vor scadea si ....Inchei prin a preciza ca acesta problema poate fi solutionata etapizat si avantajos pentru toti locuitorii acestei strazi, daca toti cei afectati ar manifesta suficienta incredere, disponibilitate si intelegere. Ignorarea unor astfel de probleme ne explica cel mai bine de ce pleca tinerii din tara.

George

07.07.2015 10:24

Strada lata de o singura banda, ma intreb cum circula cei de acolo ca 50 de familii inseamna 60 -70 de masini.Constructorul blocurilor trebuia sa aiba drept de servitute ca sa poata construi si in cazul asta ceilalti nu pot inchide strada pt cei de la blocuri. Daca a construit fara drept de servitute atunci n-ar fi trebuit sa obtina autorizatia in primul rand (asta este alta poveste) si cei care locuiesc acolo au luat teapa ca si-au cumparat apartamente intr-un loc fara acces legal. Situatia asta se rezolva doar platindu-le celor care detin drumul o suma ca sa le dea drept de servitute sau continua sa se judece sperand sa obtina drept de servitute gratuit.In orice caz primaria nu are ce face aici fiind o chestiune in intregime privata.

Pentru George c...

09.07.2015 12:02

Mai domnule George...noi nu avem de ce sa dam bani pentru drumul de servitute pentru ca acel drum str. Stefan Metes cat este ea de lunga si de lata..este toata proprietatea constructorului celor 4 blocuri, nu este nici a lui PUIU SUMLEA nici a lui mama sau tatal lui, problema de pe aceasta strada ar putea sa o rezove ff usor primaria ca insitutie, nu cel care a dat autoriatia de functionare/constructie...ala isi ia un concediu medical/se omoara/ pleaca din tara/iese la pensie...problema este ca domnul primar si toata gasca lui nu vor sa isi asume nimic, se tem de influenta domnului PUIU SULMEA (PSD) cel care mai invarte unele altele prin Cluj.

Clujean

08.07.2015 09:39

Chiar nu se poate sa acceptati si comentariile in replica la domnul mda? care vorbeste fara sa stie despre ce este vorba? sau ce nu ar trebui sa scriem astfel incat sa fie aprobat comentariul?

Proprietar de p...

08.07.2015 12:06

Pur si simple n-i s-a blocat accesul la locuinte, 4 blocuri, aproximativ 50 de famili de pe strada Stefan Metes, drumul colector de acces din autorizatia de constructie nu exista (si totusi s-a facut receptia) de aceea toate actele sunt in regula atata doar ca institutiile abilitate care le verifica nu verifica si daca drumurile fizice exista...

Adi

08.07.2015 15:12

Dar oare cum s-a ajuns în această situatie! De ce s-au aprobat de la început toate proiectele de constructie nefiind stabilit exact accesul la proprietate? Adică toti oamenii acestia au cumpărat imobile aflate înafara conditiilor normale de locuit! Păcat! Au plătit si nu pot sa beneficieze de toate câte li s-au oferit! Păcat!

gogu

08.07.2015 16:29

iminente sau inerente?

Adi

08.07.2015 18:25
Dar de ce s-a aprobat un asemenea proiect in care nu este cale de acces la locuinta? Adică toti acei locatari nu pot sa beneficieze de conditiile deja plătite! Este inacceptabil!

Adauga comentariu