Haosul imobiliar din Floreşti continuă şi în mandatul lui Horia Şulea. Un nou cartier de blocuri se ridică într-o zonă agricolă

Dealul de nord al comunei Floreşti, în mare parte constituit din teren agricol, a devenit de mai multă vreme ţinta dezvoltatorilor imobiliari. Pe un teren cu acces de pe un drum (centura de nord) pe a cărui lăţime abia dacă încap două maşini una pe langă alta este pe cale să se ridice un nou ansamblu imobiliar alături de cele câteva blocuri deja ridicate. Centura de nord a comunei a fost asfaltată electoral cu scopul vădit de a creaşte valoarea terenurilor limitrofe. După ce vechiul deliberativ a distrus comuna prin aprobarea de construcţii fără cap și fără număr, actualii consilieri locali se pregătesc să dea startul distrugerii şi a zonei de nord a acesteia. 

Fără ca administraţia locală, atât cea care a fost veche şi actuala, să aibă o viziune în timp asupra dezvoltării infrastructurii, fără respectarea celor mai elementare norme de urbanism, cu largul concurs al consilierilor locali şi ai reprezentanţilor Serviciului de Urbanism ai comunei, Floreştiul a devenit cel mai aglomerat cartier-dormitor al Clujului. Străzile înguste, fără trotuare, creează mari probleme de deplasare; iar lipsa locurilor de parcare dintre aglomerările de blocuri duce la certuri între vecini. Recent pe site-ul primăriei a fost publicat convocatorul pentru şediţa de consiliul care se va desfăşura în această joi. Printre proiectele care urmează a fi votate de aleșii locali (33% prezenţă la vot la alegerile locale din această vară) găsim şi un proiect imobiliar care urmează a se ridica pe zona de nord a comunei mai exact pe locul numit "Dealul de jos". 

“Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru P.U.D. Construire imobil de locuințe colective D+P+3E+M, situat în localitatea Florești, zona Dealul de jos, având ca beneficiari pe CICIO VLAD”, se arată în convcatorul de şedinţă.

Recent locuitorii din Cluj-Napoca, cei care locuiesc pe strada Donath au protestat faţă de planurile imobiliare aprobate de Consiliul Local Floreşti, planuri ce vizează construirea de blocuri în vecinătatea drumului agricol asfaltat (centura de nord). Clujenii se arătau nemulţumiţi de faptul că numărul tot mai mare de autoturisme care tranzitează strada Donath a devenit un adevărat pericol pentru pietoni, iar în eventualitatea construirii de noi imobile pe Dealul de Jos, traficul ar creşte exponenţial. În acest sens au ameninţat chiar cu blocarea drumului la limita dintre Cluj-Napoca şi Floreşti. Se pare că pentru deţinătorii de terenuri din partea de nord a comunei acest lucru nu este un impediment, singurul scop fiind acela de a obţine autorizaţiile de construire fără a ţine seama de faptul că accesul la viitoarele imobile se va face pe un drum de 4 metri. Rămâne de văzut dacă aşa cum s-a încetăţenit la Cluj-Napoca şi proprietarii de terenuri care vor construi pe marginea drumului de nord  vor ceda cu titlu gratuit parcele pentru lărgirea străzii. Cum acest lucru nu a fost prevăzut la actualele parcele unde deja au fost edificate blocuri, efectul de pâlnie ce urmează a se forma în noul cartier de pe dealulurile din zona de nord va duce la ambuteiaje asemănătoare celor de pe drumul national. 


    

 

 

Comentarii

razvan

17.10.2016 16:18

Banii vorbesc...apoi peste 10 ani, cine sta pe acolo se vor plange ca vai de mine ce inghesuiala...asta e evolutia (fara kp)...

Buna dimineata

18.10.2016 21:49

Buna dimineata! se stie de 1 an ca va fi asfaltat si au si inceput sa apara "casute". Iar musiu Sulea e bagat si in asta, impreuna cu prietenul lui cel bun. Altfel nu se asfalta pe acolo.
Cat despre varianta de sud, aia "inceputa" taman de alegeri..si care se plange lumea ca nu se lucra la ea.. si ca stau utilajele.. sa nu se mai planga, utilajele alea erau pentru alta lucrare.
Daca nu mergeati cu autobuzul, se putea vedea cu ochii Dvs.

Adauga comentariu