Hai la poză cu maimuța! Emil Boc a mai „rezolvat” o problemă în Cluj-Napoca, după ce s-a tras în chip cu vikingi și Night King din Game of Thrones

Americanul are o expresie: „1st world problems”. Pe scurt, „probleme din lumea întâi, în raport cu probleme din lumea a 3-a”. Se aplica deseori în cazurile în care apar situații absurde în societate, întâlnite exclusiv în țări super dezvoltate.

Țări care par că se „plictisesc”, au rezolvat toate problemele esențiale și acum au ocupații bizare. Exemple concrete? Mâncăm doar ouă bio de la găini hrănite cu miere și bambus, suntem nemulțumiți că la lucru computerul nu e cel mai performant, mergem la Comic Con. 

Ce e Comic Con-ul? Un congres al tocilarilor (nerds) pasionați de benzi desenate, filme, seriale, desene animate. Nimic rău în asta, însă populismul ieftin ne plictisește enorm. Cluj-Napoca se transformă într-o bucată de ciocolată stricată, împachetată frumos în staniol. Traficul e infernal, sistemul de transport în comun dă rateuri, copilașii nu au loc în creșele de stat. Probleme reale, de nesuportat, care nu au nicio soluție. 

În schimb, Boc a găsit alternativa: ignoră problemel reale, le ascunde sub preș și împachetează frumos orașul (cel puțin în ochii străinilor). Vizite la Boston, New York, fake news cu Cluj Napoca Sillicon Valley de România. Acum avem și Comic Con, ca să fie invidioși vecinii pe noi. 

„Actori din Game of Thrones, Vikingii sau Pirații din Caraibe la Cluj-Napoca

Am avut plăcerea de a participa astăzi la Transylvania Comic Con, organizat la acest sfârșit de săptămână la sala polivalentă BTarena. În acest cadru i-am întâlnit pe Vladimir Furdik - The Night King în Urzeala Tronurilor/Game of Thrones, Rick Cosnett (The Vampire Diaries, The Flash), Kevin McNally (Pirații din Caraibe), Manu Bennett (Spartacus, The Hobbit), David Nykl (Stargate Atlantis).

Evenimentele Comic Con au devenit un fenomen la scară globală, reunind de fiecare dată mii și mii de pasionați de benzi desenate, jocuri video, filme sau seriale din universul „fantasy” și sci-fi.

Transylvania Comic Con este primul eveniment de acest tip organizat în orașul nostru și își propune să devină un reper în regiune, alături de East European Comic Con, cel mai amplu din centrul și estul Europei. Pe lângă întâlnirea cu personajele preferate, publicul a avut ocazia să fie alături de nume importante din industria de gaming, să testeze cele mai noi jocuri sau să ia parte la competiții cu echipamente de ultimă generație”, a scris, destul de patetic, Boc. 

Ați înțeles haterilor? Cluj-Napoca devine reper și când vine vorba de Comic Con. Când sunteți blocați în trafic, dați un SMS la primărie și-l trimit pe Superman să vă salveze. 

Foto: Emil Boc Facebook

Adauga comentariu