Gura de oxigen pentru Cluj Arena. Primaria sterge un milion de euro din datoriile pe care le are societatea la bugetul local

Din luna august  Cluj Arena are conturile blocate de catre Primarie pentru recuperarea unei datorii de 14 milioane de lei, stabilita de catre Curtea de Conturi, drept impozit local neplatit pentru cladirea stadionului. Din suma totala aproape jumatate, respectiv 6.800.000 de lei, o reprezinta dobanzile si penalitatile. Astazi, consilierii locali au votat stergerea unui procent de 73,3% din totalul datoriei cumulate sub forma de dobanzi si  penalitati, astfel Cluj Arena va fi scutita de plata catre bugetul local de aproape un milion de euro.

Proiectul de hotarare votat azi de catre consilierii locali  prevede anularea in cota de 73,3% a majorarilor de intarziere aferente obligatiilor fiscale principale restante la 30 septembrie 2015, inclusiv, si a majorarilor de intarziere aferente obligatiilor de plata principale cu termene de plata pana la 30 septembrie 2015, inclusiv, stinse pana la aceasta data, constand in creante de natura fiscala datorate bugetului local de catre contribuabili de pe raza administrativ-teritoriala a municipiului Cluj-Napoca.

Astfel din datoria de 6,8 milioane de lei reprezentand dobanzi si penalitati pe care Cluj Arena o avea la sfarsitul lunii septembrie catre bugetul local  va fi stearsa suma de 5.100.000, adica mai bine de un milion de euro. Consilierii ocali au votat cu 21 de voturi pentru si doua abtineri anularea cotei de 73,3% a datoriei Cluj Arena

Cluj Arena are conturile blocate din luna august pentru neplata impozitului pe cladirea stadionului. Suma pe care societatea o datoreaza bugetului local al municipiului Cluj-Napoca este de 11.861.168 lei. Din aceasta suma doar pe anul in curs taxa pe cladirea stadionului este de 5.016.563 lei, iar pentru anii precedenti 3.835.996 lei. Deoarece nu s-a platit la termen impozitul, majorarile si penalitatile au ajuns la 3.008.609 lei. Nimeni din Consiliul Judetean Cluj nu si-a asumat plata acestor majorari, dar se pare ca jumatate din valoarea impozitului va fi suportata din bugetul judetean singura problema fiind sursa de unde vor fi luati banii.

Conditia pentru punerea in aplicare a hotararii votata azi de consilierii locali este ca alesii din Consiliul Judetean sa isi dea acceptul pentru plata sumei de opt milioane de lei suma ce reprezinta debitul principal datorat. impozitul pentru cladirea stadionului.

“Pentru a beneficia de stergerea penalitatilor si a dobanzilor trebuie ca cei de la Consiliul Judetean sa plateasca datoria principala care este de aproape 8 milioane de lei. Daca nu se va intampla acest lucru, nu vom putea beneficia de hotararea votata azi”, a declarat Radu Ratiu.

SC Cluj Arena SA a fost infiintata in 31 august 2011, actionarii societatii fiind Consiliul Judetean Cluj, cu o cota de participare la capitalul social de 90%, si Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat (RAADPP) Cluj, cu o cota de participare la capitalul social de 10%.

Adauga comentariu