Focus

Gunoiul, mărul discordiei din Primăria Florești VIDEO

Gunoaiele care au împânzit cea mai mare comună liberală din țară au stârnit discuții aprinse în Primăria din sat. Într-atât, încât taxa de gunoi a fost majorată, fiind mai mare decât cea din municipiul Cluj-Napoca. Între timp, tema gunoaielor a devenit subiect de campanie electorală. Mai mult chiar, această temă a generat discuții în contradictoriu între viceprimarul Bogdan Pivariu și primarul satului, Horia Șulea. Unul propune platformele subterane de colectare a deșeurilor, celălalt refuză acest „proiect” și îl contrazice pe viceprimar. Între timp, floreștenii sunt prinși la mijloc, printre gunoaiele care au împânzit comuna. Astfel, câteva asociații au întreprins acțiuni concrete de eliberare a câmpurilor de gunoaiele împrăștiate aiurea, o măsură cu care Primăria Florești nu s-a descurcat.

CITEȘTE ȘI: Satul lui Șulea, focarul de infecție din județului Cluj VIDEO 

Florești 5G: „Niciunul dintre aceste blocuri, cu sute de locatari, nu are containere sau pubele de gunoi. Invazie de rozătoare…”

Se întâmplă ACUM. Vezi unde s-a mutat noul Patarât de Cluj 

Viceprimarul Bogdan Pivariu dorește să impună dezvoltatorilor imobiliari din Florești obligativitatea de a realiza și platforme subterane de colectare a deșeurilor:

CITEȘTE ȘI: Taxa pentru gunoi în Florești s-a MAJORAT. Este mai mare decât în Cluj-Napoca. Motivele invocate de conducerea Primăriei sunt INCREDIBILE – VIDEO

„Proiectul despre care discutăm se referă la o gestionare inteligentă a colectării selective. Avem proiecte de tip „smart” și putem implementa în zonele în care dorim să dezvoltăm anumite cartiere și locuințe, puncte gospodărești care să fie înglobate în platformele subterane de colectare selectivă a deșeurilor, care pot fi ulterior updatate cu senzori ce pot transmite gradul de umplere al acestora”, a declarat Pivariu la un post local. 

Cine va suporta costurile acestei investiții? 

„Proiectul propus se referă la constructori, la cei care construiesc imobile colective, de la 15 unități per imobil, am propus ca la aceste imobile punctul gospodăresc să fie platformă subterană de colectare selectivă a deșeurilor”, a adăugat viceprimarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

Întrebat cu privire la acest proiect propus de viceprimar, în cadrul conferinței susținute luni, Horia Șulea, primarul satului Florești, s-a arătat rezervat și a apreciat inițiativa viceprimarului Pivariu drept o „aberație”:

 „Subiectul ăsta nu știu dacă ar trebui să-l discutăm astăzi… Eu cred că aspectul pus în discuție de domnul viceprimar, în primul rând ar fi trebuit dezvoltat în cadrul Biroului Politic Local al Organizației PNL Florești, în cadrul grupului de consilieri și după aceeea să venim… da’ o fost o omisiune a lui, poate că o fost așa o chestie tinerească, o ieșire negândită. N-aș vrea să comentez.

Știu un singur lucru: a generaliza un mod, sau un principiu, sau o soluție tehnică este o aberație, în primul și-n primul rând, din punctul meu de vedere”, a declarat Horia Șulea în conferința de luni.

În plus, Șulea a susținut că în Florești se face deja colectare selectivă, „nu peste tot”, dar „unde se face, se face”, a precizat primarul. 

În același timp, recent, adică după conferința susținută de Horia Șulea, viceprimarul Bogdan Pivariu, învitat la un post local, a dezvoltat acest subiect și nu s-a dezis de propria „aberație” (termen cu care a apreciat primarul Șulea inițiativa viceprimarului Pivariu). 

Deci, în vreme ce un funcționar propune colectarea selectivă, altul consideră că problema colectării separate pe fracții deja funcționează în cea mai mare comună din țară. Floreștenii sunt prinși în acest joc electoral și așteaptă o singură măsură: colectarea propiu-zisă a deșeurilor, la termen și într-un mod profesionist.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *