Gunoaiele de pe Jupiter, Clujul de 5 stele

Pe strada Jupiter din cartierul Zorilor, din Clujul de 5 stele, modernele containere îngropate sunt acompaniate vizual și olfactiv de mai vechile clopote pentru reciclabile, dar și de clasicele pubele pline ochi și, fiindcă suntem în sezon, de saci cu fân, cu resturi vegetale și cu mizerii de tot felul aruncate de către locatarii din zonă.

Vechiul și noul, civilizația și grobianismul se întrepătrund pe această stradă, ca, de altfel, în întregul oraș. Fiindcă grămada de mizerii cerea vârf, pe ea municipalitatea a arborat și un panou solar, semn că orașul e smart, spre deosebire de unii orășeni care nu au învățat încă să folosească tomberoanele, preferând să-și arunce deșeurile pe lângă.

Containerele moderne îngropate nu sunt amplasate însă pe toată strada. Numai pe alocuri, cât să dea bine în poză la inaugurare, să zicem că-i fain la Cluj! În rest, tot ca acum 20 de ani:

Una caldă:

Alta rece:

Cu toate că locurile de parcare sunt insuficiente în toate cartierele Clujului, pe strada Jupiter, Primăria a așezat un punct menajer fix pe carosabil, între parcări:

Unde poți parca o mașină, poți parca și-o ghenă de gunoi. De ce nu? Oricum, propaganda orașului nu se face printre blocuri, ci în Centrul - etern șantier.

Adauga comentariu