GSP: Al patrulea caz de agresiune sălbatică la lotul olimpic de judo de la Cluj. Roxana Pavel: "Am strâns din dinți, n-am articulat niciun cuvânt."

O fostă sportivă a lotului olimpic de la Cluj a vorbit despre abuzurile fizice la care a fost supusă de antrenoarea Gianina Andreica. Conform jurnaliștilor de la GSP, fostă sportivă a centrului național, Roxana Pavel (19 ani), ar fi fost lovită brutal de antrenoare, În urma loviturilor aceasta a suferit sechele la mâna dreaptă și i s-ar fi refuzat asistență medicală. 

E al patrulea caz devenit public în interval de numai o săptămână! Acuzații continuă să tacă, șeful FRJ, Cozmin Gușă, e avocatul din oficiu al tehnicienilor, iar COSR și MTS sunt, deocamdată, sedate, continuând să finanțeze cu ochii închiși centrul de unde ies la iveală episoade brutale la adresa unor sportivi minori.

Gianina Andreica: "NU MERIȚI NIMIC"

Originară din Bistrița, Roxana Pavel a stat la Cluj între 2011 și 2013. Avea 12 ani la intrarea în lot, 14 ani când a ales să evadeze. Măsura doar 1,60 m și concura la categoriile mici, 44/48 kg. "Am ajuns acolo cu centura albastră, dar încă de la sosire m-au retrogradat cu două trepte, la cea portocalie, deși muncisem mult pentru obținerea ei la clubul de acasă.

Gianina Andreica le-a spus jurnaliștilor GSP că antrenorul de la Bistrița nu a avansat-o pe drept. «Nu meriți nimic!». Adică mi-a dărâmat toată încrederea", povestește Roxana.

Ea ajunge repede la cel mai dur moment traversat la lot: "Stăteam în cameră cu mai multe fete de la Bistrița. Una dintre ele fugise și apucasem să schimbăm niște mesaje cu ea. Ne susținea, ne sfătuia să muncim mai departe ca să ne atingem obiectivele. Ana Maria Mititelu, cea care ne supraveghea, ne-a luat însă telefoanele, a găsit conversațiile și a dat raportul mai departe, mai ales că văzuse și niște cuvinte nu tocmai plăcute la adresa ei".

Antrenoarea Gianina Andreica nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere. FOTO: GSP

"ÎN TIMP CE MĂ LOVEA, MĂ ÎNJURA ȘI-MI CEREA SĂ NU PLÂNG"

Iar pentru faptul că au îndrăznit să poarte acele discuții cu evadata, au rezultat repercusiunile dure: "Am fost chemate într-un vestiar, eu și încă patru colege. Gianina Andreica ne-a pus să ne dezbrăcăm la bustieră și chilot, după care a început chinul. Pe mine m-a luat prima în vizor. M-a ridicat în picioare și a început să mă lovească violent pe spate cu o coardă de cauciuc, având lățimea unei jumătăți de palmă.

Era un obiect pe care-l foloseam la exercițiile de forță pentru brațe. În timp ce mă izbea cu sete, țipa, folosea cuvinte jignitoare, umilitoare, deranjante. Și mă amenința să nu scot un sunet, să nu plâng și să nu spun nimic părinților".

Roxana descrie cu voce gâtuită zecile de secunde de groază: "Am strâns din dinți, n-am articulat niciun cuvânt. Am căutat chiar să râd ironic. Simțeam o ură teribilă față de Andreica în acele clipe. Dacă aș fi putut replica, să schimb ceva imediat, o făceam.

Mărturia completă a fetei și mai multe detalii, în articolul GSP. 

Adauga comentariu