Grupele de juniori U Cluj, evacuate din Baza Sportivă Dan Anca. Primăria nu a fost în stare, pe parcursul unui an și jumătate, să rezilieze contractul păgubos cu Fundația Primăvara Clujană

Anul trecut, în iarnă, conducerea Primăriei Cluj-Napoca promitea rezilierea contractului cu Fundația Primăvara Clujană prin care această entitate a primit în folosință un teren de câteva mii de metri pătrați, fără ca cetățenii să aibă vreun beneficiu din acest “business”. Este vorba de terenul pe care funcționează Baza Sportivă Dan Anca din cartierul Gheorgheni.

Terenul a fost făcut cadou acestei fundații de primarul Sorin Apostu. Atunci, Rareș Bogdan și Florian Walter au fost pionii lui Apostu. Ziar de Cluj a dezvăluit întreaga poveste a acestui contract cu o fundație obscură și imediat după aceea consilierii locali au avut în vedere rezilierea contractului. Din păcate, nici până acum nu a fost rezolvată această situație.

„În urmă cu un an și jumătate am avansat un termen de trei luni pentru o dată de la care să înceapă rezilierea contractului. Între timp s-a pierdut și terenul și săptămâna trecută au fost evacuate grupele de juniori ale Universității Cluj”, a declarat consilierul local Dan Morar, în cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local.

Primarul Emil Boc a afirmat că se are în vedere o reconciliere pe cale amiabilă. De vină pentru întârzierea foarte mare ar fi doi din cei trei proprietari.

„Avem vineri un termen de conciliere amiabilă. Acolo sunt trei proprietari, unul este foarte deschis, dar ceilalți doi, nu. Dacă se rezolvă vineri, lucrurile merg mult mai repede, noi cumpărăm terenul care a fost retrocedat 70% și aparține astăzi unor proprietari privați. Întregim cu 30% cât mai are baza sportivă și atunci terenul va fi pentru totdeauna al bazei sportive. Din cauza neînțelegerilor de la asociați s-a lungit acest interval de timp. Mai avem și calea lungă de a merge prin instanțe, care presupune ani de zile, sau calea amiabilă foarte scurtă. Suntem într-o fază destul de avansată de a merge pe calea amiabilă”, a declarat Emil Boc.

Adauga comentariu