Gheorghe Vuscan ii pune la colt pe paznicii padurilor

Nemultumit de rezultatele Directiei Silvice Cluj si ale Inspectoratului Teritorial de Regim Sivic si Vanatoare (ITRSV) Cluj, Gheorghe Vuscan ii ameninta pe sefii institutiilor publice cu ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga.  Maine, anunta Vuscan, ministrul va ajunge la Cluj, unde va avea o intalnire informala cu prefectul Clujului.
"Ma nelinisteste paza fondului forestier aflat in competenta ITRSV si Directiei Silvice", a declarat Gheorghe Vuscan astazi.
In urma cu cateva luni, tot la Cluj, Lucia Varga a dat dispozitie Regiei Autonome a Padurilor Romsilva si Directiei Silvice Cluj ca pana in 15 iulie sa dea afara aproape 20 de padurari si sefi de ocoale din judet, carora sa li se intocmeasca si denunturi penale, pentru neglijenta in serviciu sau complicitate in cazul furturilor de lemn din judet.
"Angajatii Directiei Silvice sunt, in continuare, pe pozitii. Ce ati facut? Ati retrogradat trei directori si patru sefi? Le-ati retinut cate 10% din salariu pentru trei luni? Astia-s bani de tigari! Atat? Sa va finalizati activitatea de curatenie inceputa acolo", le-a cerut prefectul reprezentantilor directiei.
Camere de supraveghere pentru hoti Pentru a incerca sa stopeze furtul din paduri si transportul lemnelor pe drumurile judetului, Vuscan planuieste sa instaleze camere de luat vederi pe drumuri cheie, care sa surprinda camioanele incarcate cu masa lemnoasa incarcata ilegal.
"Haideti sa facem o excursie in judet, sa vedeti ce dezastru e. Zici ca nu esti in Romania, e  ca pe Luna. Vorbim de mii de hectare defrisate - asta e nivelul dezastrului la care s-a ajuns, domnilor", i-a apostrofat prefectul.

Adauga comentariu