In vizor

FUGILE lui BOC: Skate-uri și roze VIDEO

De ce a fugit Emil Boc din ședință? De fapt, fugile primarului au fost câteva, iar în acest sens a fost ajutat de un alt slujbaj din administrație, și anume Ovidiu Cîmpean – „director în cadrul primăriei”, după cum este prezentat la emisiunile cu microfoane prietenoase, în fond un vechi pedelist și… cam atât. 

Ședința de joi a Consiliului local a fost una însemnată, cel puțin din două motive:

municipalitatea urma să aloce 3,6 milioane de lei pentru skateparkul Rozelor, un proiect blocat de ani de zile, cu dedesubturi neplăcute pentru edilul clujean, Emil Boc. Și, printre alte hotărâri, urma să fie aprobată și lista provizorie de priorități pentru anul 2020, prin repartizarea spre închiriere a locuințelor sociale. 

Ori, după cum știți, aspectele sociale sunt cât se poate de neplăcute pentru administrație întrucât autoritățile s-au specializat în susținerea dezvoltatorilor imobiliari, iar în ceea ce privește locuințele sociale, persoanele marginalizate de la Pata Rât care locuiesc printre gunoaie, fără speranță de îmbunătățire a condițiilor de trai… ei bine, aici lucrurile se complică. 

La fiecare ședință de acest fel, atunci când au fost supuse dezbaterii problemele sociale ale Clujului, tema deșeurilor și ecologia, de fiecare dată când au fost luări de cuvânt, iar profesorul universitar Eniko Vincze a susținut cauza localnicilor de la Pata Rât neglijați de administrație, Emil Boc a fost deranjat de înverșunarea cu care persoanele de etnie romă își fac loc în Sala de Sticlă a Primăriei, fiind susținuți de activiștii de mediu, de asociațiile care militează pentru un Cluj verde, curat, cu drepturi egale pentru toți cetățenii. 

În câteva rânduri chiar, edilul clujean și-a ieșit din fire și i-a îndemnat pe activiștii diverselor cauze să se implice mai mult, cum ar veni, să facă treaba celor peste 1000 de slujbași din Primăria lui Boc. 

Revenind, din imaginile disponibile pe site-ul Primăriei, constatăm următoarea operațiune derulată de Emil Boc pentru a scăpa de aceste subiecte neplăcute. Operațiune în care l-a cooptat și pe Ovidiu Cimpean, un directoraș mai tinerel, cu mari aspirații în aparatul administrativ, dar neglijat constant de mai marii instituției, căruia mereu i s-a luat bucățica de sub nas…

în imagine: Ovidiu Câmpeanul, „director în Primărie”

Dedesubturile afacerii cu skate-uri și roze…

Emil Boc a fugit la propriu din ședință nu din cauza unei urgențe, ci pentru a se sustrage într-un mod cât se poate de neprofesionist de la o dezbatere: 

Parcul Rozelor a pierdut din spațiul verde în anul 2007, atunci când Primăria semna un contract de asociere cu firma Tehnofrig Parcul Rozelor SA, care se obliga să ofere clujenilor 2 terenuri de tenis gratuit. Obligație ce n-a fost respectată niciodată. Ulterior, Tehnofrig s-a transformat în Winners Parcul Rozelor SRL.

Prin contractul semnat în 2007 de Emil Boc, o bună parte a Parcului Rozelor intra în administrare privată pentru 20 de ani. 

Despre această „afacere” păguboasă pentru clujeni am scris aici:

CITEȘTE ȘI: După ce a scos două treimi din Parcul Rozelor din domeniul public, administrația clujeană extinde skatepark-ul pe zona verde

De bună seamă, primarul Emil Boc era singurul în măsură să se pronunțe pe acest subiect, edilul clujean fiind cel care a reprezentat Consiliul, fiind și semnatarul acesui contract păgubos pentru clujeni. 

În lipsa sa, viceprimarul Dan Tarcea s-a eschivat cum a știut mai bine, a dat contractul „dispărut”, iar subiectul a rămas „în analiză”. 

„Acest skatepark necesar, va conduce la ocuparea unei felii mari de spațiu verde. Ei bine, acest spațiu va dispărea. Eu nu contest acest proiect de extindere a skateparkului, sunt sigur că va fi o bucurie pentru adolescenți. 

Dacă se ia însă acel spațiu verde, singurul rămas din Parcul Rozelor, pentru că în rest e destul de betonat, atunci merită ca Primăria să recupereze niște terenuri care au fost date printr-un contract de asociere către actuala Bază Sportivă „Winners”, bază sportivă care nu-și respectă contractul.

Contractul spune foarte clar… de altfel un contract negociat foarte prost de Primărie care a cerut numai două terenuri de sport gratuite, iar restul a fost dat actualei firme care se ocupă de baza sportivă. 

Problema e că dacă dispare acest tăpșan verde, Primăria ar trebui să renegocieze contractul, eventual să-l rezilieze, și să recupereze cât mai multe terenuri, o parte din care să devină verzi, terenuri de tenis sau de fotbal cu acces gratuit pentru clujeni”, a afirmat deputatul clujean Adrian Dohotaru. 

Doar că Emil Boc nu are chef să renegocieze nici un contract, să recupereze vreun teren.

Dan Tarcea, în schimb, a dat-o pe reclamă electorală, înșirând aberant investițiile pe care Primăria le are în vedere în viitor, în spații verzi, cu sume și cifre din banii publici, evitând să se pronunțe pe marginea unui contract păgubos…

„Vom analiza și propunerea dumneavoastră, nu am toate datele contractului, dar sunt convins că sunt respectate toate clauzele contractuale, vom verifica acest lucru”, a precizat Tarcea, afirmând o convingere nătângă că datele contractului sunt respectate cu sfințenie. 

Dar să observăm în acest răstimp fugile primarului Boc…

FUGA 1

Începutul ședinței.

Când este supus deciziei Proiectul de Hotărâre nr 3, Emil Boc se face nevăzut. Se ridică și pleacă:

este cel puțin simptomatic sau chiar de-a dreptul grosolan modul în care proiectele de hotărâre, cele mai multe dintre ele, se adoptă fără o minimă dezbatere: toți consilierii mâinile sus! Și gata.

Dar, edilul clujean se fofilează ușor pe lângă biroul consilierilor locali și… dispare. 

Adevăratul motiv pentru care s-a făcut nevăzut, aspect care reiese din imaginile video, îl reprezintă proiectul de hotărâre prin care Parcul Rozelor va fi extins printr-un skatepark pe zona verde. Doar că aici încurcăturile sunt destule, iar Boc a vrut să le evite.

Boc se ridică și pleacă

În scenă intră Ovidiu Cîmpean, zis și Câmpeanul. Vine și ia loc pe scaun, discută la telefon, așteaptă să ia cuvântul deputatul Adrian Dohotaru. De fapt, îl supraveghează. 

Dohotaru ia cuvântul. Imediat cum își încheie luarea de cuvânt Adrian Dohotaru, după ce se ridică și iese din cadru, și Ovidiu Cimpoean se ridică și pleacă. 

Sunt aprobate câteva hotâriri între timp.

Emil Boc își face apariția, urmat după câteva clipe de Ovidiu Câmpeanul, care a fost „plantat” pe scaun numai pentru a urmări expunerea lui Dohotaru, dar nu din interes pentru zonele verzi sau pentru clujeni, ci pentru a-l înștiința pe Emil Boc când poate reveni fără a mai asculta baliverne despre spațiul verde din Parcul Rozelor. 

Practic, la un proiect de hotărâre cu o valoare de aproape 4 milioane de lei, Emil Boc nu participă.

FUGA 2

După ce răsfoiește câteva hârtii, după ce Proiectul de Hotărâre cu nr 63 se apropie, semn că vor urma și discuții pe teme sociale, indiferente pentru edilul clujean, acesta se ridică și pleacă din nou, de această dată definitiv. 

Urmează problemele sociale, romii și Pata Râtul, de care edilul clujean n-are chef… iar activiștii de mediu.

(pentru conformitate, întregul film al evenimentelor poate fi urmărit aici)

Tarcea rămâne doar de formă. 

El nu ia decizii și la nivel politic nu prea poate face mare scofală. Totul se întâmplă din inițiativa primarului aici.

Care nu uite să chiulească în momentele decisive, de răspundere

… și să se laude pe facebook

sursa captură: emilboc/paginapersonaladefacebook

CITEȘTE ȘI: Emil Boc și Dan Tarcea, scandal în ședința de Consiliu Local. Primarul a fugit de oamenii nervoși, lăsându-l pe Tarcea singur cu dușmanul

 

sursa foto: primariaclujnapoca.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *