Anchete

Fostul sediu al Serviciului pentru Persoanele cu Handicap, hotel pentru angajatele DGASPC – indicii de la fața locului care pot confirma dezvăluirile lui Ioan Rusu

Într-un video-interviu acordat în exclusivitate pentru Ziar de Cluj, Ioan Rusu, președintele sindicatului DGASPC Cluj, a declarat faptul că Daniel Tămaș, șeful Direcției, a mutat Serviciul Pentru Persoanele cu Handicap, care a fost inițial pe strada Padin, numărul 20 (într-un spațiu special amenajat, încăpător, cu aer condiționat și condiții decente), într-un nou spațiu, pe strada Eremia Grigorescu, nr. 37-39, unde nu sunt condiții, spațiul fiind mult mai mic, unde 20-30 de oameni se înghesuie permanent, așteptând cu orele să își rezolve problemele, la cele doar 3 ghișee disponibile.

Conform declarațiilor lui Ioan Rusu, pe strada Padin, nr. 20, directorul Tămaș ar fi făcut dormitor, unde locuiesc 4-5 angajate ale Direcției, care plătesc numai utilitățile. Ioan Rusu nu a putut preciza dacă acestea plătesc sau nu chirie, însă le-a văzut pe locatare cu ochii săi atunci când, lucrând la Serviciul Administrativ, a fost chemat să le repare instalațiile sanitare:

„Ziar de Cluj: De ce s-a mutat Serviciul pentru Persoanele cu Handicap în sediul nou? Care a fost rațiunea, după părerea dumneavoastră?

Ioan Rusu: După părerea mea, ca să fie controlați și să fie sub ochii… era serviciul controlat de doamna Molnar, directoarea adjunctă, fosta directoare executivă. Sediul a fost pe Padin 20, acolo în spate la Flora, un spațiu care ne-a fost atribuit de la Consiliul Județean special. A fost Salvarea acolo. Noi, cu investiții serioase l-am amenajat, l-am dotat cu cele necesare, pentru timpul de vară cu aer condiționat.

Ziar de Cluj: Și, ce e acum pe Padin 20?

Ioan Rusu: Leagăn de copii…

Ziar de Cluj: Leagăn de copii? Nu e leagăn de copii, pentru că eu am niște informații că acolo sunt niște…

Ioan Rusu: Niște domnișoare care locuiesc acolo. 

Ziar de Cluj: Domnișoarele fiind cine? 

Ioan Rusu: Angajate ale Direcției.

Ziar de Cluj: Și locuiesc în ce calitate? Au contract de chirie sau…

Ioan Rusu: Nu cred că au contract de chirie, din ce știu eu. 

Ziar de Cluj: Acum, Direcția e hotel pentru angajați? 

Ioan Rusu: Așa se pare… nu pot să spun, pentru că sunt informații pe care le deține doar domnul Tămaș și le ține destul de stricte. Dar, am fost acolo că li s-a defectat odată veceul, când lucram încă la Serviciul Administrativ; ba li s-a defectat veceul, ba li s-a defectat centrala, și am văzut vreo 4-5 camere cu cheie. Eu, în Contractul Colectiv de Muncă am cerut… Asta iar e ceva ce mă deranjează…”

Am mers astăzi la fața locului pentru a constata dacă declarațiile domnului Rusu se confirmă sau nu. La sediul de pe Padin 20, pe geamul de la intrare era postat următorul anunț:


Astfel, începând cu data de 10. 11. 2014, sediul instituției s-a mutat. Deși ușa era închisă cu cheia la ora 12, într-o zi lucrătoare, geamurile de termopan dinspre stradă erau toate rabatate, ceea ce înseamnă că această locație nu este una părăsită, nelocuită, temporar sau definitiv închisă:

În holul de la intrare am fotografiat următoarea imagine, cu haine puse la uscat, semn că aici locuiește cineva:


Pe un alt hol am putut fotografia două genți, al căror model ne sugerează că ar fi folosite, mai degrabă, de către doamne:


Pentru a nu trage concluzii pripite și pentru că, totuși, clădirea Direcției de pe strada Padin, nr. 20, este, în mod sigur, locuită, am adresat conducerii DGASPC, printr-o solicitare oficială, întrebarea: în ce scop și de către cine este folosit în prezent spațiul aparținând DGSPAC, de pe strada Padin, nr. 20, și ale cui sunt hainele, puse la uscat, din holul de la intrare. Vom reveni cu răspunsurile oficialilor DGSPAC Cluj, de îndată ce le vom primi pe adresa redacției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *