In vizor

Fondul European de Dezvoltare Regională dă municipiului Cluj-Napoca 5,6 milioane euro să se laude Emil Boc cu ruina “inovativă” CREIC

CREIC este o mizerie de investiție care a luat-o la vale după cum v-am arătat în materialele făcute la fața locului de Ziar de Cluj.

CITEȘTE: SE SURPA minciunile lui Boc, facute pe banii nostri! Centrul de Excelență în Alunecări de Teren și Bălării, un produs postapocaliptic din Clujul de cinci stele – FOTO

CITEȘTE: Plimbare prin „investiția Tetris” din Dealul Lomb a municipiului Cluj-Napoca – VIDEO

La mizeria aceasta de investiție care înghite bani europeni, apoi banii noștri, că trebuie să-i rambursăm pe cei europeni când dă Boc cu echipele sale de lipitori de afișe chix, nici măcar drumul de acces nu este gata. Nu că nu este gata, dar cred că și Boc s-a săturat să mai mintă când va fi gata, de aceea și-l bagă la înaintare pe docilul viceprimar Dan Tarcea – să mai mintă și acesta o tură.

CITEȘTE: Între fantezie și realitate: cică, drumul de acces la investițiile din Lomb va fi utilizabil într-o săptămână. Și la vară vin investitorii. Dar cum rămâne cu alunecările de teren?

CITEȘTE: Primăria nu poate construi un drumuleț de 1,6 km în doi ani. În Antichitate, romanii au făcut 4.000 km de drumuri în Dacia, în 10 ani

De fapt, TEAM și CREIC sunt fabricile de sinecuri bine plătite regește pentru lipitorii de afișe și yes-man-ii lui Boc. Nimic mai mult.

CITEȘTE: În Lomb se vor turna filme cu avalanșe de pământ. Coroian a anunțat că a început deja selecția firmelor care se vor activa în Buftea de Cluj

CITEȘTE: Fabrica de sinecuri din Lomb inghite inca 13 milioane de euro din banii clujenilor, fara a produce niciun cent pentru bugetul local

Putem continua să vă prezentăm minciunile lui Boc la infinit. Credeam că Ponta e mincinos, că Dragnea un ticălos – dar, uite, ai noștri sunt din același aluat ai mâncătorilor cu polonicul, poate nițel mai periculoși, că așteptările de la ei sunt mari. Când e vorba despre PSD știu clar că ce e pe etichetă, adică nimic, găsesc și-n interior. Dar când cumpăr PD-L al PNL, mă aștept ca interiorul să fie conform etichetei și, când colo, găsesc același nimic, doar ambalat mai frumos.

Ca să înțelegeți: Fondului European de Dezvoltare Regională alocă 92 de milioane de euro pentru finanțarea de soluţii inovatoare privind noile provocări urbane, cum ar fi calitatea aerului, schimbările climatice, locuinţele, locurile de muncă şi competenţele pentru economia locală. Din acești bani, a câștigat și Cluj-Napoca 5,6 milioane de euro. Dar banii aceștia nu se duc înspre: “calitatea aerului, schimbările climatice, locuinţele, locurile de muncă şi competenţele pentru economia locală”, ci înspre “analiza si testarea unor scenarii care să permită sectorului cultural, academic, de afaceri și administrației și, în general, comunității să se pregătească pentru schimbările pe care următorii 20 de ani le vor aduce în piața forței de muncă”. Înțelegeți ceva? Că, pentru a adânci confuzia, Emil Boc susține:

„Viitorul orașului depinde de muncă și vrem să ne asigurăm că ne putem pregăti ca oraș din timp pentru schimbările sociale și de tehnologie care au loc în acest moment în lume. Putem face acest lucru cel mai bine printr-un parteneriat puternic între administrația locală, mediul cultural, academic, de afaceri și cel social. Ne bucurăm că prin acest proiect putem să punem în valoare investiția de la CREIC aducând în acest fel dotări specifice industriei 4.0, în valoare de 2 milioane de euro”.

Ce are CREIC, care a luat-o la vale, cu dotările de 2 milioane de lei? Că cu calitatea aerului și restul de bl-abla-bla-uri mi-e și frică să mă întreb. Sau restul de 3,6 milioane de euro sunt pentru refacerea a ceea ce s-a stricat?

Habar nu am, oricum lui Emil Boc îi este frică să comunice deschis – el numai microfoanelor prietenoase și-n medii controlate se adresează, să nu-și strice fengșuiul.

Cert este că e păcat și de acești bani europeni atrași către oraș, care vor fi rispiți fix ca toți ceilalți bani europeni și restituiți din buzunarele noastre, fără ca vreuna din marile investiții cu care Boc se vate în piept să fie vreodată sută la sută realuzate. Și asta fără ca vreun procuror din Republica Autonomă Cluj să schițeze vreo tresărire de mușchi în sensul verificării celor semnalate de Ziar de Cluj și NCN.

UPDATE: Una mâncăm în cererea de finanțare, alta din fața microfonului prietenos!

“The city of Cluj-Napoca seeks to tackle its high vulnerability to emerging technologies as well as anticipate issues arising from signifi-cant emigration and an aging population. With the

CLUJ FUTURE WORK

project it will build a knowledge-based economy and imagine a so-cially resilient working ecosystem for current and future jobs. Several pilot cultural and crea-tive industries (CCI) will be connected with the knowledge intensive business services (KIBS) in order to tackle the mismatch between sup-ply and demand and strengthen business mod-els for local promising industries. A strong fo-cus will also be on those professions most sus-ceptible to automation in order to support the transition to Industry 4.0. Last but not least, to foster a thriving but also inclusive local econ-omy, the project will integrate in its activities disadvantaged and marginalised communities. The focal point for all these complementary actions will be the local cultural centre that will be equipped with cutting-edge technology. A robust impact assessment methodology will support the implementation process and in-form further policy developments in line with the regional Smart Specialisation strategy.”

Va fi interesant să vedem cum vor acționa partenerii municipalității în acest proiect (și, mai ales, cine sunt): 1 network of cultural organisations: Centrul Cultural Clujean; 1 association for electronic industry and software: ARIES; 3 clusters: Asociația Cluj IT; Cluster Mobilier Transilvan; Transylvania Creative Industries Cluster; 1 foundation: Fundația AltArt pentru Artă Alternativă; 1 university: Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca; 1 architectural association: Asociația PLAI

OBSERVAȚIE: “Funăria” se laudă cu 5.8 milioane de euro (pe ceva ce încă nu este semnat, urmează o lună de discuții și lămuriri cu Comisia), în timp ce în broșură se scrie despre 4.429 milioane de euro.

APOI: În broșurică se folosesc cuvinte grele gen „vulnerabilitate” a orașului, taman pe fetișul lui Boc, acolo unde suntem extrem de supercalifragilistici la fiecare aparișie a sa publică: partea de IT. Uăi? Oare când a recunoscut Emil Boc în public așa ceva? Una halim în broșurici, alta pentru clujeni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *