FOLLOW THE MONEY - ONG-ul SHARE a incasat un MILION de DOLARI din vanzarea de bilete online! Ce se va intampla cu acesti bani? Buta, si responsabil financiar la SHARE, si capusa la Federatie cu SRL-ul sau!

Niste tinerei, generatia noua de baieti destepti ai Romaniei, au imaginat la Cluj cel mai misto si perfid plan de imbogatire pe bani publici. Profitand de proiectul Cluj Capitala Europeana a Tineretului, Bogdan Buta si Vlad Pop, sugative vechi ale banului public inca de pe vremea cand erau studenti, au creat o poveste pe cateva randuri - un eveniment de cateva zile cu concerte si DJ, iar pe aceasta poveste au obtinut de la Primarie, de la consilierii locali si de la Emil Boc, aproape 500 000 de euro din bugetul local, bani pe care i-au directionat spre un prieten, asa cum am demonstrat in anchetele precedente, si au rezervat serviciile unor importanti artisti internationali. Avand cea mai grea cheltuiala a unui eveniment gata decontata, Vlad Pop si Bogdan Buta nu mai au de acum inainte decat sa astepte sa incaseze banii pe bilete. 

In episodul de astazi, o sa va aratam ce frumos se imbogatesc conturile de federatiei SHARE din incasarile online de pe bilete. 

Federatia SHARE a incheiat colaborari cu doi operatori nationali de ticketing - EVENTIM si Bilete.ro. In baza unor comisioane, acesti doi operatori vand prin intermediul site-urilor lor bilete pentru organizatorii de concerte. In cazul UNTOLD, lucrurile au mers nesperat de bine pentru baietii destepti de la SHARE: in nici doua luni, asa cum puteti observa in documentul primit de la o sursa din interiorul SHARE, EVENTIM a marcat in conturile ong-ului clujean nu mai putin de 3,5 milioane lei, iar informarea noastra se opreste la 11 martie 2015.

Vanzarile au mers atat de bine ca numai dintr-o decontare saptamanala pe luna februarie, s-au incasat 1,5 milione de lei intr-o singura plata!

s

De la operatorul BILETE.ro, s-au incasat mult mai putini bani, asa cum puteti vedea in documentul de mai jos.

Intr-o singura saptamana din ianuarie numai, s-au incasat 1, 18 milioane de lei aferente celor 6263 bilete vandute.

 

 

Un ONG cu incasari mai mari ca 7 000 de firme din Cluj. Cine va toca 3 milioane de euro?

 

Intrebarea care se pune este ce se intampla cu acest purcoi de bani, odata intrat in conturile SHARE? Dupa calculele noastre, dar si dupa numarul de bilete pe care federatia SHARE le-a vizat la departamentul de specialitate din primarie, incasarile vor atinge cel putin 3 milioane de euro. 

Cum se vor cheltui acesti bani? Cine va da socoteala pentru ei? Are Primaria vreun mijloc de control asupra platilor facute catre colaboratori?

Consecventi principiului "Follow The Money", ne intrebam cine va profita cel mai mult de aceste milioane de euro? Avem toata legitimitatea sa intrebam acest lucru, deoarece Primaria Cluj-Napoca si Consiliul Local sunt parteneri cu SHARE in acest demers, au finantat din banii nostri in mod expres aducerea acestor artisti si, din pacate pentru noi, cetatenii, pe alesii locali ii doare in cot de felul in care se vor gestiona acesti bani.

Ideea acreditata de SHARE cum ca nu e treaba noastra ce fac ei cu banii si ce artisti sau taxe sau cheltuieli fac de acum inainte, de vreme ce aceste plati se fac din banii rezultati din bilete, nu tine. Chiar nu tine, domnilor Vlad Pop si Bogdan Buta! Federatia SHARE este un consortiu nu al ong-urilor, ci al intereselor, nu al ideilor inalte, ci al principiilor mercantile. Ati demonstrat deja asta in ultimii ani si, mai ales, in ultimele opt luni!

Ati mintit opinia publica "demisionandu-l" de fatada din SHARE pe Bogdan Buta, ati mintit un oras intreg ca nu mai are nicio treaba cu SHARE, ca mai apoi sa ii regasim semnatura in 8 decembrie 2014 pe contractul de colaborare dintre federatie si Primarie, unde Buta este trecut RESPONSABIL FINANCIAR!

Va dati seama, dragi cititori? BUTA, PAZNIC LA BANUL PUBLIC! Sa mori de ras nu alta, mai ales ca, in calitate de responsabil financiar al unei federatii de acest gen a atras bani pe care ONG-ul i-a folosit sa plateasca serviciile unui agent care sa aduca la Cluj artisti pentru un eveniment organizat tot de Buta! Jucand in doua tabere, Buta crede ca poate scapa basma curata!

Adauga comentariu