FOLLOW THE MONEY / Bogdan Buta a violat integritatea financiara a federatiei SHARE cu ajutorul prezervativelor DUREX!

Federatia SHARE a ajuns un cadavru tinut in viata pe perioada desfasurarii proiectului Cluj-Napoca 2015 - Capitala Europeana a Tineretului, din care se infrupta, asa cum vom arata, capuse precum Bogdan Buta.

O sa recapitulam pana cand o sa va plictisiti de noi: Primaria Cluj-Napoca si Consiliul Local aloca o jumatate de milion de euro in decembrie 2014 unei federatii pe nume SHARE in vederea organizarii unui concert cu doi DJ-i celebri ai lumii. La randul sau, SHARE foloseste acesti bani publici si ii serveste in urma unei licitatii dubioase, unei anumite societati comerciale, in conditiile in care, la momentul alocarii banilor, nimeni nu stia pentru ce se dau banii.

Mai rau si mai ilegal: in noaptea de Revelion, la trecerea in 2015, primarul Emil Boc topaie pe scena din Piata Unirii, anuntand organizarea Festivalului Untold, cu participarea lui David Guetta si Avicii, comitand o imprudenta incredibila, caci marca Untold si domeniul .com al festivalului erau detinute de Bogdan Buta, demisionar din Federatia SHARE, asa cum am aratat intr-o ancheta a Ziar de Cluj. Cum ar veni, primaria tocmai sponsoriza un festival organizat de o Persoana Fizica, care, la momentul anuntului facut de Emil Boc, nu avea nici macar un contract de reprezentare cu SHARE.

La presiunile din ianuarie 2014 ale Ziar de Cluj, care le-a cerut insistent Primariei si Federatiei SHARE transparenta, se implineste intempestiv procedura de anunt de atribuire pe SEAP. Timp de 120 de zile, Ziar de Cluj a solicitat documentele referitoare la alocarea banilor de catre consiliul local catre SHARE. Nu le-am primit.

De ascunderea documentelor ce vizeaza banul public se fac vinovati primarul Emil Boc, viceprimarii Anna Horvath si toti consilierii locali care au ridicat mana la acea alocare din 3 decembrie 2014, ca niste boarfe administrative lipsite de opinie si de respect pentru banul public.

Aceste “carpe politice” nu au miscat un deget pentru ca Ziar de Cluj sa primeasca documentele dosite de directorul general al Primariei Cluj-Napoca, Stefania Ferencz, “blonda lui Boc” si compania. Nu au pus niciun fel de intrebari pertinente catre Emil Boc si catre Aparat, pentru a lamuri situatiile invederate de presa. Consilierii locali sunt la fel de vinovati pentru acest abuz in serviciu, la fel ca si functionarii inalti ai primariei. Singurii consilieri locali care nu au participat la vot au fost Radu Moisin si Gered Imre.

 

Ce stie Moisin de nu voteaza proiectele majore ale administratiei Boc?

 

O paranteza speciala deschid si inchid pentru Radu Moisin, fost viceprimar si primar al orasului, fosta mana dreapta a lui Emil Boc si Sorin Apostu, care s-a abtinut in ultimele sase luni la doua voturi majore pentru administratia Boc: unul este aprobarea PUG-ului si altul este alocarea cu dedicatie a banilor catre SHARE. Nu stiu cand vom vedea la Cluj-Napoca un intreg Consiliu Local arestat pentru abuz in serviciu, dar un lucru e sigur: Radu Moisin nu va fi printre ei, cel putin nu pentru aceste doua scandaluri care, o data si-odata, tot vor da pe dinafara.

Jurist de profesie si “batut in cap” de precaut, Radu Moisin a refuzat sa legitimeze cu votul sau un PUG incorect, abuziv si creat pe traficul de influenta al arhitectilor si dezvoltatorilor imobiliari corupti ai Clujului, iar finantarea Federatiei SHARE, facuta pe traficul de influenta si interventiile groaznic de presante ale Stefaniei Ferencz vor aduce la un moment dat si niste procurori curiosi in cladirea de pe Motilor.

Ziar de Cluj, prin anchetele jurnalistei Ioana Oros si prin dezvaluirile semnate de mine, a avertizat in zeci de articole ca la Cluj s-a creat o gasca de “baieti destepti” ce suge din banii publici, folosind ca prezervativ diverse ONG-uri.

Si daca tot vorbim de prezervative, o sa va arat astazi cum violeaza Bogdan Buta integritatea Federatiei SHARE cu ajutorul prezervativelor DUREX.

Federatia SHARE organizeaza Festivalul Untold, alaturi de ONG-ul lui Bogdan Buta, Student Plus. Nu se stie de ce, din banii orasului trebuie sa dam o jumatate de milion de euro ca sa-si faca Buta poftele artistice, dar stim sigur ca Federatia SHARE, care a dat banii pentru aducerea acestor artisti, trebuie sa incaseze cat mai multi bani din vanzarea biletelor si din orice alt fel de mijloace posibile care sa-i aduca cash-ul. Aici ne referim la contracte de publicitate, contracte de barter, contracte de sponsorizare si alte feluri de finantare. Un organizator profesionist, asa cum ar trebui sa fie SHARE, nu ar trebui sa lase pe nimeni sa capuseze acest eveniment nici financiar si nici ca imagine.

 

Samanta financiara pentru SHARE, oprita in prezervatiele Durex de catre Dettra


Noi insa am intrat in posesia unor documente care arata fara putinta de tagada ca Bogdan Buta capuseaza financiar evenimentul Untold si Federatia SHARE, prin intermediul societatii Dettra Organisation SRL, pe care o detine.

Astfel, recent, asa cum arata documentele pe care le prezentam astazi, Bogdan Buta a incheiat cu agentia de comunicare a brandului Durex, marca celebra de prezervative, un contract de 30.000 de euro, reprezentand “servicii de promovare si publicitate a produselor marca Durex in cadrul evenimentului Untold”.


Contractul este semnat de Bogdan Buta, in calitate de administrator al SC Dettra Organisation SRL si Pastel AG SRL, agentia care reprezinta brandul Durex. Potrivit aceluiasi contract, un avans de 5.000 de euro din valoarea totala, trebuiau virati pana in data de 15 aprilie in conturile Dettra Organisation.
Acesti bani ar fi trebuit sa intre direct in conturile Federatiei SHARE. Restul de 25 000 de euro ar trebui sa se vireze in iunie. In schimb, ei sunt capusati de “baiatul destept” Bogdan Buta.


Pentru conformitate, am contactat direct Agentia Pastel AG, mai precis pe doamna administrator Ioana Mucenic, care ne-a confirmat existenta contractului de servicii de promovare si faptul ca Durex va fi sponsor al festivalului. Cand am intrebat-o de ce agentia Pastel AG nu a semnat contractul pentru Durex direct cu Federatia SHARE, doamna Mucenic ne-a raspuns: “Nu stiam ca avem si alte optiuni. Noi credeam ca discutam cu organizatorii”.
Suparata ca Ziar de Cluj a aflat de existenta acestui contract, dar foarte amabila, doamna Mucenic ne-a spus ca nu are nicio autoritate de a oferi informatii despre si in numele Durex, si ca nu stie motivele pentru care clientul Durex nu a comunicat inca oficial acest parteneriat si nici nu stie cand se vor decide sa o faca. Potrivit informatiilor noastre, capusarea de catre Dettra a Federatiei SHARE nu se limiteaza numai la contractul cu Durex. Mai avem in tolba inca cateva exemple si le vom folosi in zilele urmatoare.

Am solicitat un punct de vedere Dianei Apan, purtatorul de cuvant al programului Capitala Europeana a Tineretului. Vom reveni cu punctul sau de vedere imediat ce il vom primi.

Adauga comentariu