Florian Coldea a născut pui vii în PNL. La PNL Cluj numai femeia de serviciu nu are masterat în “manajementul” securităţii

Am citit cu atenție CV-urile politicienilor propuși pentru a ocupa funcții de miniștri în noul guvern condus de Ludovic Orban. Unii stau mai bine, alții mai prost, dar ce să-i faci, nu putem avea numai elite intelectuale. Ne-a atras atenția însă un element din CV-ul viitorului ministru al Transporturilor, sălăjeanul Lucian Bode. Acesta se laudă cu un masterat în "Managementul Securităţii în Societatea Contemporană", obținut la Facultatea de Istorie şi Filosofie din cadrul Universității Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, în anul 2011. Ce o fi oare cu masteratul ăsta în Managementul Securității, care îi atrage pe politicieni mai ceva ca rahatul pe muște?

"Programul masteral se numește 'Managementul securității în societatea contemporană' și vizează aspecte diferite care țin de domeniul securității. Masteranzii respectivi se pregătesc să lucreze în structuri de informații la diverse instituții de stat”, declara anul trecut un reprezentant al UBB pentru ziarul “Adevărul”.

Profesor la acest program masteral este nimeni altul decât fostul prim-adjunct al sefului SRI, generalul Florian Coldea.

Primul masterat în studii de securitate din ţară, „Managementul securităţii în societatea contemporană” a avut un asemenea succes la politicieni și nu numai încât UBB a înființat și un program de studii de licență intitulat “Studii de securitate”,  program la care predă printre alții nepoata primarului Emil Boc, Mihaela Boc - care este totodată funcționar public important și prețuit în instituția condusă de unchiul său, dar și promițător politician, în conducerea PNL Cluj. Mihaela Boc, absolventă de drept cu cunoștințe modeste, având în vedere faptul că a picat de trei ori examenul de barou, predă acolo un curs de introducere în dreptul constituțional - aceeași materie care l-a consacrat universitar și politic pe Boc. Ca să zic aşa, râdem degeaba de Cumpănaşu că le-a predat fraierilor de la SNSPA, dacă o asemenea personulitate predă la UBB.

Linia de licenţă în „Studii de Securitate", "reuneşte mari personalităţi ale universităţii noastre”, zice UBB pe pagina sa de internet. (ce-am mai râs, numai că, practic, râd pe banii mei şi de viitorul meu şi al copiilor mei)

Am căutat și alți absolvenți de “Managementul securității” și am găsit cu zecile, prin toate partidele, dar ne-a atras atenția mai ales acest titlu în CV-ul lui Ionuț Rusu, directorul general al BT Arena - adică Sala Polivalentă din Cluj. Acest personaj, care de mult ar trebui să se afle în atenția Agenției Naționale de Integritate pentru porcăriile din declarațiile sale de avere, se împăunează de asemenea cu mărețul master în “Managementul securității”, destinat după cum spuneam celor care își doresc să lucreze în diferite structuri de informații. Tot din lectura CV-ului său am mai aflat ceva interesant: Ionuț Rusu a fost numit de partid director adjunct la Oficiul de Consultanță Agricolă (instituția care ar trebui să îi explice micului fermier cum să atragă fonduri europene) fix în anul în care, așa cum a putut și el, și-a finalizat studiile de inginer horticol. Undeva prin vară a terminat facultatea, în noiembrie a fost numit director peste o importantă instituție a statului român.

Tot de acolo am aflat că Ionuț Rusu, pus să conducă Sala Polivalentă în care au loc atâtea competiții sportive internaționale, “bunghește” puțin germana și engleza. Potrivit propriiilor sale declarații, Ionuț Rusu are un nivel de cunoaștere al limbii germane B2, adică  poate să înțeleagă ce se vorbește la televizor, dacă nu este tare complicat. Cu privire la limba engleză, Rusu își autodeclară nivelul A2, adică  poate să înțeleagă anunțuri simple și clare:

"Pot să înţeleg expresii şi cuvinte uzuale frecvent întâlnite pe teme ce au relevanţă imediată pentru mine personal (de ex., informaţii simple despre mine şi familia mea, cumpărături, zona unde locuiesc , activitatea profesională). Pot să înţeleg punctele esenţiale din anunţuri şi mesaje scurte, simple şi clare.”(citat din Cadrul european de referință pentru limbi străine).

Ce contează, bine că are un masterat în "Managementul securității în societatea contemporană”, o diploma de succes pentru noul tip de politician!

PS: Tot ne batem cu cărămida în piept că vrem oameni noi în politică, că numai PSD este un partid de corupţi în familie, dar nu vedem cât de hoţi, încumetriţi şi abonaţi la sinecuri din banii publici sunt ceilalţi, "schimbarea" cum ar veni. Hoţii noştri sunt mai curaţi ca ai lor, nu e aşa? Dacă nu ar fi atâta ipocrizie în politică şi atâta prostie printre votanţi, poate că România ar deveni o ţară locuibilă.

Adauga comentariu