Firma clujeană Bielomatik și-a cerut insolvența. Funcția din Consiliul Director al AHK România nu l-a ajutat pe directorul Florin Sabou

Compania clujeană cu capital german BIELOMATIK ROMANIA SRL Cluj-Napoca a depus o cerere de intrare în insolvență. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Comercial Cluj pe 19 decembrie.

Această decizie vine ca urmare a rezultatelor financiare slabe înregistrate în anul 2018. Astfel, BIELOMATIK ROMANIA SRL a raportat pentru 2018 un număr de 54 angajaţi, pierderi de 3,47 milioane lei, o cifră de afaceri de 15,73 milioane lei și datorii de 10,42 milioane lei.

Bielomatik România sărbătoarea aniversarea a cinci ani de activitate în România în urmă cu doar câteva luni. Directorul general al companiei, Florin Sabou, a fost membru în Consiliul Director  al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) până în luna iunie, dar are în continuare un rol activ în din AHK România. În 2018, AHK România, cea mai mare Cameră de Comerț bilaterală din România, a deschis biroul din Cluj-Napoca, AHK Transylvania Office.

Bielomatik este o marca si o companie germana specializata in constructia de linii si masini automate pentru prelucrarea hartiei, a masinilor pentru diferite tipuri de suduri a materialelor plastice (in special in domeniul automotive) si a sistemelor inteligente de lubrifiere in industrie.

“Știm că Nokia a avut doar o vizită-blitz prin Cluj, dar Bielomatik este o investiție pe termen lung, iar de multe ori afacerile de familie, cum este aceasta, sunt mai stabile decât cele ale societăților pe acțiuni”, declara directorul Florin Sabou la inaugurarea fabricii în 2014.

Într-un interviu apărut în 2014 în carierata.ro, magaerul recunoștea că ierarhic răspunde directorului general al grupului Bielomatik-Leuze și urmează o strategie de bussines plan stabilită cu şeful său, modul de a acţiona în detaliu sau în operaţional îi aparține în totalitate. 

Fie strategia de business a dat greș, fie tocmai deciziile care trebuiau să le ia pe cont propriu nu au fost cele mai strălucite. Rezultatele financiare ale anului trecut vorvesc de la sine, compania ajungând în incapacitate de plată. 

 

 

 

Adauga comentariu