Fatboy Slim, Netsky Live si Subfocus, confirmati pentru Electric Castle 2015

FatBoy Slim vine pentru prima data in Cluj si are toate sansele sa isi stabileasca un nou record de audienta pentru Europa de Est in cadrul Electric Castle (EC) 2015. DJ-ul britanic, caruia fanii stilului big beat ii datoreaza popularitatea genului, este unul dintre headliner-ii editiei a treia a festivalului, ce se va derula intre 25-28 iunie la Castelul din Bontida.  

Dupa ce a mixat in cele mai exotice locatii din lume si a fost headliner la festivaluri ca Ultra Music, Glastonbury sau Reading, este momentul ca Norman Cook aka FatBoy Slim sa bantuie si culoarele gotice ale castelului Banffy.

„E aproape imposibil de crezut ca un DJ atat de „proaspat” in show-urile sale are deja aproape 30 de ani de cariera muzicala in spate. FatBoy Slim este un pionier al genului, iar confirmarea succesului sau nu tine doar de premiile primite (are nu mai putin de 10 MTV Video Music Awards si 2 BritAwards) si nici de hit-urile sale din clasamentele din intreaga lume. Dupa atatea decenii, FatBoy Slim reuseste sa adune in jurul sau zeci de mii de fani pentru ca muzica lui misca in continuare multimi, fiind deja legendare evenimentele din Brighton (2002) si Flamenco Beach, Brazilia (2006) cand a adunat 200.000, respectiv 360.000 de oameni”, spun reprezentantii Electric Castle.

Popularitatea lui locala este deja confirmata, este singurul DJ care a reusit sa adune peste 20.000 de mii de oameni la un show din tara, insa, cu siguranta, EC 2015 il va ajuta sa isi depaseasca acest record.

O alta premiera a Electric Castle 2015 este Netsky, care va veni pentru prima oara in Romania in formula live, insotit de un band. Netsky este, in prezent, printre cei mai populari DJ de drum’n bass; remixurile sale dupa artişti precum Rusko, Pendulum, Audio Bullies, Swedish House Mafia sau Jessie J au milioane de vizualizari in spatiul online. Formula live in care va fi prezent pe scena principala a festivalului este un proiect relativ recent al artistului, dar este cea mai buna varianta de show pe care Netsky a prezentat-o vreodata.

“Urasc genul de public care asculta un singur stil de muzica”, declara SUBFOCUS o alta prezenta pe scena EC 2015.

Formula live este si premiera pe care GUTS o pregateste pentru publicul din Romania, odata cu prezenta la EC 2015.

„Guts este un nume “pour les conaisseurs”, cei care au descoperit muzica dance inca din anii ‘90 si care rezoneaza la auzul unor trupe precum Alliance Ethnik, in care Guts si-a marcat debutul. De la inceputul anilor 2000 este “pe cont propriu”, prima data in cluburile pariziene unde introduce colaborarile sale cu artisti rap francezi, apoi in Ibiza, unde se reinventeaza total. In prezent, muzica lui Guts ar putea fi descrisa ca un pic de soare de Ibiza, combinat cu ritmuri hip hop sparte, din cand in cand, de sunete din filme cu gansters din ‘70. E clar, ceva de descoperit”, mai spun organizatorii festivalului de la Bontida.

JAH SHAKA a confirmat, de asemenea, prezenta la EC 2015, odata cu ISHOME, rusoaica ce e confirmata si pentru aceasta a 3a editie.

Tot astazi, EC a anuntat si multe nume de artisti romani, semn ca organizatorii vor sa sprijine si sa incurajeze cat mai mult scena autohtona. Au fost anuntati, la Dance Garden si The Mill: IV IN, Dudawles, Missile & Goranga (T-Boys), Alex Chronic, DJ Sauce, Newgotti, Detour, Cans, Syl, NDJ, Blanilla; iar The Roots, scena de reggae, a fost completata cu: Zekarjah, Lazy Face, Irie Warriors, Kaya Foundation, Kaze Soundsytem, Injektah, Dubase, Selecta Droo, Serious Dub, Sista Rasta, Lazio, General Escu, UFE, Raps, ZO, Digital Selekta.

foto: Adrian Varzaru

Adauga comentariu