EXCLUSIV Ultrasul Ovidiu Vidrean intră în a treia lună de AREST preventiv, la Penitenciarul Gherla

Ovidiu Traian Vidrean, suporterul Universității Cluj devenit ”faimos” pentru că a a lovit în cap un jandarm cu un scaun, intră în a treia lună de arest preventiv. Tribunalul Cluj a decis să-i prelungească mandatul de arest preventiv, emis de procurorul de caz.  Ovidiu Traian a fost trimis în judecată pentru ultraj și tentativă de omor. Potrivit surselor Ziar de Cluj, Ovidiu Traian Vidrean și-a recunoscut faptele de pe Cluj Arena, însă susține că nu aruncase scaunul către jandarm, ci în apropierea grupării mobile. Mai mult, acesta a vrut să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției, însă procurorul de caz nu a fost de acord cu schimbarea încadrării juridice din tentativă de omor în lovire și alte violențe.

 

"În temeiul art. 348 rap. la art. 207 al. 3 - 4 şi 6 Cod de Procedură Penală precum şi la art. 203 al. 5 Cod Procedură Penală constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul V.O.T. aflat în prezent în stare de arest preventiv în Penitenciarul Gherla, întrucât subzistă temeiurile ce au fost avute în vedere la momentul luării şi al menţinerii măsurii arestării preventive, şi, în consecinţă, menţine măsura preventivă a arestării luată faţă de inculpat, respingând, implicit, cererea formulată de inculpat, prin avocaţii săi de înlocuire a acestei măsuri cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. În baza art. 275 al. 3 Cod Procedură Penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la de la comunicare cu inculpatul şi cu reprezentanta Parchetului", se arată în soluția dată de Tribunalul Cluj. 

Aparent, Vidrean nu era membrul al galeriei U Cluj, iar ultima dată când fusese pe stadion la un meci (înainte de meciul cu Hermanstadt) a fost în urmă cu cinci ani.

”Legat de acuzare arată că niciodată nu a făcut nimic, nu a avut niciodată probleme cu Poliţia şi, prin urmare, nu vede de ce s-ar recurge la închidere sau reţinere pe un termen lung. Recunoaşte că a greşit, îi pare foarte rău, astfel cum a declarat, a fost pur şi simplu luat de val în agitaţia care a fost acolo, a regret ceea ce a făcut chiar în momentul când l-a văzut pe jandarm căzut la pământ. Cu privire la faptul că nu a venit mai repede arată că a fost panicat, nu a ştiu ce să facă, regretă ceea ce a făcut”, rezultă din declarațiile date de Vidrean, în instanță. 

 În cazul în care decizia de azi rămâne definitivă, Ovidiu Vidrean trebuie să rămână încarcerat cel puțin până la finalul lunii august.

Adauga comentariu