EXCLUSIV: Săptămâna viitoare Tișe va încerca să-l demită pe directorul DGASPC, Daniel Tămaș. Un nou episod din războiul pentru controlul acestei instituții

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean din data de 28 februarie se regăsește, la punctul 33, un „proiect de hotărâre privind stabilirea  calificativului final de evaluare  a performanțelor profesionale individuale ale domnului Tămaș Claudiu-Daniel, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, pe anul 2016”.

În acest moment directorul este cercetat de aceeași comisie de disciplina a aparatului de specialitate din cadrul Consiliului Județean, care l-a sancționat în data de 3 februarie, printr-o decizie adoptată într-o ședință extraordinară de CJ, cu diminuarea drepturilor salariale cu 20% pe o perioadă de 3 luni:

„Sancțiunea vine ca urmare a unei serii de abateri disciplinare constatate în exercitarea funcției de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, respectiv cea de neglijență repetată în rezolvarea lucrărilor și încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri, conform constatărilor expuse în Raportul Comisiei de disciplină”, arătau reprezentații Consiliului Județean.

Un război politic între instituții, cu accente personale

Daniel Tămaș, prezent la emisiunea Urbano, la NCN, în seara de dinaintea sancționării sale, a explicat pe larg care sunt motivațiile din spatele acestui proiect de hotărâre, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean, fiind în război cu directorul DGASPC încă din vara anului trecut.  Conform declarațiilor directorului Tămaș, lupta e una politică pentru că întotdeauna puterea încearcă să își impună propriii oameni în funcții.

În 3 februarie, ziua în care s-a decis sancționarea sa, contactat de către Ziar de Cluj, Daniel Tămaș a declarat:

„În primul rând, cel mai important lucru este că din cele 75 de puncte au fost reținute doar 3. În momentul de față, împreună cu apărătorul pe care l-am angajat în perioada cercetării disciplinare, vom depune la instanță acțiune și sperăm că instanța o să facă până la urmă dreptate.

Acest vot este o mascaradă la care politicienii își dau mâinile ca să poată prelua în liniște această mină de aur a județului Cluj, așa cum o numea și domnul Tișe, din perspectiva bugetului.

Cu privire la plângerile pe care aceștia le-au formulat la Parchet, stăm la dispoziția organelor de cercetare penală și sunt convins că ne vom da concursul pentru stabilirea gradului de vinovăție, dacă există. 

Altceva nu mai pot să comentez. M-a surprins că, după 18 ani de muncă în această instituție, mulți politicieni care în viața lor nu au vizitat un centru de recuperare sau un centru de îngrijire al vârstnicilor au votat cu ochii închiși și, în două zile, de când le-a parvenit acel stufos material de sute de pagini, au avut timp să parcurgă toate cele semnalate și să-și dea cu presupusul ca să poată vota o sancțiune de 20% pe trei luni.”

Aceeași comisie de disciplină îl cercetează acum pe directorul Tămaș într-un dosar în lucru la DGASPC, urmând a se stabili dacă funcționarii DGASPC au instrumentat corect cazul a doi copii plasați la un unchi și la o mătușă. 

„Colegii mei au făcut o evaluare corectă a situației copiilor, mai mult, Comisia de protecția copilului, care e în subordinea Consiliului Județean, a stabilit o măsură de protecție conformă legii, iar în acest moment copiii sunt în deplină siguranță, nu există niciun pericol privind integritatea lor”, a declarat astăzi, pentru Ziar de Cluj, Daniel Tămaș.

Recomandarea ANPDCA (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie) a fost de constituire a unei comisii de cercetare administrativă, lucru pe care directorul, în baza unei dispoziții emise, l-a făcut (paradoxal, din actele pe care oficialii Consiliului Județean le aveau, lipsea tocmai această dispoziție, iar în urma cercetării s-a stabilit că niciun  funcționar nu și-a încălcat atribuțiile de serviciu).

Prin această cercetare se urmărește demiterea directorului DGASPC 

Consiliul Județean Cluj intenționează ca la prima ședință de CJ să îi acorde calificativul nesatisfăcător directorului Tămaș și să propună eliberarea sa din funcție. Un lucru grav este însă că nu au fost stabilite niciun fel de obiective la începutului anului 2016, deși obligația de a stabili aceste obiective era a președintelui Consiliului Județean de atunci, Marius Mânzat. 

Contactat de Ziar de Cluj, directorul DGASPC, Daniel Tămaș, a declarat:

„În cei 4 ani de când sunt director nu am fost niciodată evaluat de către conducerile Consiliului Județean, nu mi-au fost stabilite niciodată obiective specifice și am respectat întocmai fișa postului pe care o aveam din 1 august 2013. 

În mod normal, aceste evaluări se fac anual și era obligația Consiliului Județean să le întocmească anual și să stabilească obiectivele”, a precizat Daniel Tămaș.

Comentarii

angajat !!!!

23.02.2017 08:28

Toata lumea din directie astepta ca acest Individ care numai manager nu e, sa plece ! Daca Tise vrea sa o puna iar pe Molnar , care are fff multe ,,bube,, in cap si buzunar totull se duce pe rapa. Trebuie sa fie la conducere un om competent, daca se poate extern   -nu alte pupile, fine  etc, care sa readuca normalitatea in Directie.

functionar public

23.02.2017 21:18

Pare nepotrivită și riscantă înverșunarea fățișă a unui politician împotriva unui funcționar public care poate nu a excelat ca specialist pe dommenii ca cel economic sau de resurse umane, dar a eradicat parțial corupția din DGASPC . Să înțeleg că dl. Tișe are o problemă cu eradicarea corupției? Un director coordonează activitatea compartimentelor, dar responsabilitatea trebuie transmisa și către specialiștii care încadrează aceste compartimente. Cât putem fi de liniștiți la muncă știind ca vom fi evaluați profesional de persoane ajunse vremelnic în diferite funcții politice cu putere de decizie,având diverse interese, predispuse la abuzuri și lipsiți de scrupule pentru a-și atinge scopurile. Dl. Tișe nu poate întocmi evaluare anuală atâta timp cât se află la șefia CJ de câteva luni. Poate doar una parțială care are o altă amplitudine. Se pare că avem în direct, fără perdea, desfășurarea unui abuz în serviciu cu puternic iz penal, la care sper ca anumite organe să se autosesizeze. Într-un stat de drept nu sunt posibile asemenea abuzuri. Nu este de neglijat stresul indus de dl.Tișe asupra majorității angajaților DGASPC, în special a celor neafiliați politic, prin controalele tendențioase trimise. D-le.Tișe, vă rog să ne lăsați în pace și să vă ocupați de drumurile județene, că sunt jalnice. 

iar?

23.02.2017 08:35

Iar minciuni, tamas? te bazezi ca nu se pot comtrola??

Puradelu'

23.02.2017 08:50

Auzi mo Paunele tzucatiar Dna ul pe burta,ai uitat mo pralea sa mai vii acasa la Haghires? Amu esti mare boier la Clujana si dai lumea afara din servici mo?!

Mai multi angajati!

23.02.2017 11:14

Nu te lasa domnule director!!!nu vrem sa vina iar lenea,putoarea si incompetenta in Dgaspc!Tise nu uita,a veni si vremea ta....

cacarau

24.02.2017 18:55

da' ce aglomeratie e la koooroo lu tamas....Va spalati pe dinti cu peria de buda?

gabor cu phalarie

23.02.2017 20:17

Paunele! Mo! Zici ca nu e bine sa gestionezi banii prost, sa furi banii publici, sa angajezi ilegal si sa concediezi ilegal. Atunci ocupa-te si de Mircea Avram Ciordel si de nepotzalul tau Marean. Unu-i la ATOP si halalat, puradelu, la DADPP. Ca sa fii hechidisatnt, mo! 

Alex

23.02.2017 21:00

 Nu pot sa cred ca un om atat de corect, care a facut atatea lucruri bune pentru asistatii sociali, care a scos mita de pe vremea lui Molnar atat pentru reincadrari in grad de handicap, mita ceruta pentru angajare pentru un joc politic si pentru o ambitie personala a lui Tise trebuie sa fie inlaturat.. Tise nu asa dovedesti ca esti barbat lasandu-te manipulat de cele trei doamne Tise dar nu uita,a veni si vremea ta.... si a prietenelor tale din sistem........Nu te lasa domnule director!!! noi cei multi  te sustinem, suntem alaturi de tine!!!!

papu

24.02.2017 09:11

Alex si ,,functionarul public-Tamas,,- cum va lasa Dumnezeu sa mintiti in asemenea hal?????A eradicat coruptia Tamas?????? Coruptia e in floare !!!, angajarile pe pile, ce sunt??? Contractele aranjate ce sunt??? Intrarile pe pile in centre de batrani ce sunt????etc, etc...Harababura din Directie, managementul esuat , il descalifica pe acest individ, Tamas ca manager. Normal ca unii au avut de castigat lingand mainile lui TAmas. El a introdus harnicia?????? El care toti 18 ani a chiulit si trandavit????Toata Directia rade de el cand face pe gardianul de serviciu....Ne trebuie un manager profi si din exteriorul directiei.!! Directia trece prin nenumarate comisii de disciplin datorate proastei conduceri,  directia e ca o gainA  fara cap. Trebuie sa inceteze aceasta situaie.! 

Realitate

24.02.2017 11:25

Dl Tișe, ați tratat și tratați lucrurile cu atâta înverșunare și ură, încât ați pierdut din vedere un punct foarte important...ați făcut evaluarea dlui Tămaș pe un an calendaristic, când dvs ați fost ales președintele CJ abia în iunie 2016. De unde ați știut ce a facut dl director în perioada ianuarie-iunie 2016? Ați avut "viziuni în trecut"? Acesta se numește ABUZ, dle Tișe, iar pentru asta o să dați socolteală în fața legii, pentru că legea e pentru toată lumea, în caz că ați uitat!!! Orbit de atâta ranchiună, nu ați făcut altceva decât să vă folosiți într-un mod incalificabil de puterea cu care ați fost investit pentru a da la o parte un om dedicat oamenilor cu care lucrează, un om alături de oameni. Da, dle Tișe ...Dl Tămaș este un OM pentru oameni, ceea ce dvs nu o să reușiți niciodată...frustrările vă întunecă rațiunea, și vă determină să vă bateți joc de munca de jumătate de viață a unui om. Afirmați că dl Tămaș a încălcat legea și a greșit în mod repetat, iar din această cauză trebuie să-l demiteți. Cu toții greșim, dar...noi, cei mulți care îl susținem pe dl Tămaș, știm că el nu a greșit nici măcar 10% din cât ați greșit dvs...și, și dvs știți asta, în scurtele momente de luciditate pe care sper că încă le mai aveți...doar că, mai aveți ceva rude de pus în funcții, și de fapt acesta este interesul. În această situație dvs oare nu greșiți? Ba da, și încă foarte tare. Dar, știți cum se zice...nimic nu rămâne neplătit pe lumea asta, iar răul pe care dvs îl faceți acum, vi se va întoarce înzecit. Încă o întrebare...cât ați fost președintele CJ, ați vizitat măcar o dată centrele? Sau din iunie 2016 de când sunteți iar în funcție ați discutat cu personalul care lucrează cu diferite categorii de beneficiari? I-ați întrebat cât le este de greu când sunt agresați verbal sau fizic de o parte din beneficiari? Sigur nu, pentru că nu vă interesează, dle Tișe...și, nu o să vă intereseze niciodată. Dvs v-ați reluat funcția de președinte cu scopul de a distruge și a schimba în rău sistemul de protecție socială a Jud. Cluj, sistem pe care dl Tămaș l-a readus la normalitate în ultimii 3 ani și jumătate. Ce "realizare" măreață, dle Tișe! Mai bine v-ați canaliza pe a face ceva pentru județul Cluj, că sunt destule de făcut!!! DGASPC Cluj funcționează foarte bine cu dl Tămaș la conducere! Minte luminată de rațiune și înțelepciune, dle Tișe...măcar în al 12-lea ceas! Suntem alături de dvs și vă susținem necondiționat, dle Tămaș!

CUCU

27.02.2017 15:29

Tamas te ligi singur???? Ce penibil ai ajuns!!!!!!!!!!!!!!!!!!OM intre oameni???? Asa sa+ti ajute Dumnezeu!! cum crezi ca o sa+ti mearga bine avand in vedere ce ai facut??? Totul se plateste, Tamasssss!!!

nicole

26.02.2017 08:35

Am aflat cu stupoare de pe internet de noua furtuna si despre noile si recentele atacuri la imaginea directorului general DGASPC -Cluj.O adevarata campanie de denigrare a persoanei acestuia si implicit a institutiei pe care acesta o coordoneaza de cativa ani incoace pare că a fost pornită iar si iar in mod deliberat.In acest context, permiteți-mi sa va adresez rugamitea de a contrazice articolele defaimatoare la adresa sa si  sustinerea referitoare la expertiza, profesionalismul si managementul exceptional de care domnul Tamas  a dat dovata cu multiple actiuni de amploare,prin sustinerea proiectelor in jurul ideii de cresterea calitatii vietii beneficiarilor pe care domnia sa le promoveaza.Atat mass-media cat si ,,judecatorii fara studii,, sub anonimat  care isi dau cu parerea, si mai grav arunca cu noroi fara a-si asuma, sa se aplece cu profesionalism asupra acestei defaimari si sa nu mai minimalizeze activitatea unor oameni care isi fac doar datoria.Domnule director, pentru,, noi cei multi,, veti ramane intodeauna prin puterea exemplului  un om demn de admirat!!!

dudu

28.02.2017 10:57

SEFII DE CENTRE CARE AU FOST PUSI DE tAMAS  STIU CA  ISI VOR PIERDE POSTUL SI SUNT DISPERATI . SUNT ATAT DE DISPERATI CA IL SUSTIN PE TAMAS CARE LA RANDUL LOR II SUSTINE IN PROSTIE SI PROST MANAGEMENT. ....MINGEA IN CURTEA LUI TISE. 

Adauga comentariu