In vizor

EXCLUSIV: Răzvan Pop, consilierul fostului președinte al CJ, Uioreanu, acuză liderii PSD din acea vreme de presiuni și șantaj

După ce Ziar de Cluj a publicat ieri două foi olografe care arătau cum negocia directorul DGASPC Nicoleta Molnar în 2013 plecarea din funcție cu reprezentanții Consiliului Județean Cluj, condus pe vremea aceea de liberalul Horea Uioreanu, o primă reacție a venit din partea lui Răzvan Pop, consilierul lui Uioreanu în vremea redactării epistolei prin care directoarea Molnar, în schimbul retrogradării sale, cerea păstrarea anumitor privilegii:

„Referitor la articolul dvs. din Ziar de Cluj, câteva precizări la evenimentele din acea perioadă.

De la instalarea în funcția de președinte, Uioreanu i-a promis doamnei Molnar că nu o va schimba din funcție, lucru ce s-a și întâmplat o vreme.

Presiunea ce o făcea PSD-ul asupra lui Uioreanu era din ce în ce mai mare, un fel de șantaj de genul dacă nu îl pui pe Tămaș director la DGASPC votăm împotrivă, lucru ce s-a și întâmplat, nu mai rețin la ce proiect, Uioreanu nu voia să o înlocuiască pe Molnar că nu avea cu cine, dar PSD-ul forța.

După ce i-au picat niște proiecte importante lui Uioreanu a cedat și a rugat-o pe doamna Molnar să se retragă din funcția ocupată pentru a-i face loc lui Tămaș.

Din câte rețin, pretențiile doamnei Molnar au fost redactate în biroul meu, după ce aceasta a ieșit din biroul președintelui, rugămintea a fost să duc eu cerințele pentru a nu deranja din nou, acestea fiind discutate anterior cu președintele.

Dacă cercetați veți afla cine a făcut parte din comisia de concurs când a ajuns doamna Molnar director.

Apoi documentul mi-a fost dat spre păstrare. După ce dl. Tămaș a câștigat concursul organizat special pentru dânsul, Uioreanu i-a prezentat, mi-a cerut respectiva listă cu pretenții pentru a i-o da dlui. Tămaș.

Poate ar fi interesant să îl întrebați pe dl. Tămaș cum se fac angajările în  DGASPC. Cine sunt angajații și promovații din ultimii 4 ani și apartenența lor politică. De la portar și femei de serviciu până la personalul de specialitate”, ne-a transmis Răzvan Pop.

Cum răspunde Daniel Tămaș acestor acuze și întrebări?

Ziar de Cluj l-a contactat pe Daniel Tămaș, directorul DGASPC, pentru a îl întreba cum comentează declarațiile consilierului fostului președinte al Consiliului Județean, Horea Uioreanu, și cum răspunde la întrebările pe care acesta le-a ridicat:

„Chestiunea cu cine făcea presiuni știți de ce nu se susține? Ei erau USL-ul împreună. Ce presiuni făcea, cine făcea presiuni? Alt partid? Era USL-ul. Cine să facă presiuni, când ei erau împreună, USL-ul? Era șantajabil Uioreanu? Doamna Molnar a fost pusă pe funcție de Tișe în 2009. 

Declarația lui nu știu în ce măsură se susține, atâta timp cât PSD-ul și PNL-ul erau într-o alianță atunci. Și, doi la mână: în ce condiții un partid poate face presiuni asupra unui funcționar public care e corect și cinstit? Pe mine de ce domnul Tișe, dacă face presiuni, nu mă determină să îmi dau demisia? A, suntem șantajabili? Dacă suntem șantajabili ca directori, normal că pleci! Care e legătura între DGASPC și voturile consilierilor județeni pe proiectele lor și blaturile politice? Pe mine nici nu mă interesează blaturile lor politice! Și de ce nu îmi cere nimeni să mă duc pe altă funcție inferioară? 

Domnul Răzvan Pop mă suna tot timpul la telefon să îi rezolvăm pe nu știu ce funcție publică câte o angajare. Noi respectăm legea. Și de două ori i-am spus la Uioreanu, înainte de a fi arestat: «Domnule, vă rog să îi spuneți ăstuia că tot face trafic de influență! Mă tot sună!» Domnul Răzvan Pop își amintește.

Să ne spună domnul Răzvan Pop câți sunt de la (PNL  – n.r.)… Vă spun eu așa: soție primar PNL, șef centru, primar din Aghireș, angajată; primar Ciurila, soție angajată; primar Recea-Cristur, soție angajată; consilier județean PNL, soție șefă de centru; viceprimar PNL Țaga, soție fostă șefă de centru, acum angajată; soție fost vicepreședinte la CJ, Cătărig, angajată. Toți sunt liberali. Să ne spună Răzvan Pop, să ne indice o soție de primar sau consilier județean PSD. Rugați-l să ne indice una pe care Tămaș a angajat-o. Una. 

Problema e alta. Domnul Răzvan Pop nu are calitatea să vorbească, atâta timp cât în prezența lui s-au redactat astfel de hârtii. Dacă a recunoscut e mai grav! Imixtiunea politică în activitatea unei Direcții de Asistență Socială chiar nu o văd. De ce un funcționar public își dă demisia de frica politicienilor? De ce Tămaș nu își dă demisia de frica politicienilor? Eu nu îmi dau demisia! Ea de ce și-a dat-o?”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, directorul DGASPC, Daniel Tămaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *