EXCLUSIV - Rareș Bogdan a tulburat apele în propriul partid. PNL convoacă ședință de urgență. Europarlamentarul clujean, despre posibile consecințe asupra sa: „Să fim serioși!”

Criticile din ultima vreme pe care europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan le-a adus Guvernului condus de Ludovic Orban au stârnit tensiuni serioase în rândul partidului. Liberalii stabilesc astăzi data convocării unei ședințe de urgență de partid pentru a pune capăt tensiunii din interior. Rareș Bogdan consideră că este absolut normală o ședință în care să se tranșeze, pe față toate nemulțumirile.

“Foarte bine că se organizează această ședință, e normal să discutăm tot ce ne nemulțumește pe noi și pe alegători”, a precizat europarlamentarul clujean.

Întrebat de redactorul Ziar de Cluj dacă este posibil să întâmpine anumite consecințe politice după ședință, răspunsul său a fost simplu, dar cuprinzător:

„Să fim serioși! Este exclus!”

Deși a criticat de mai multe ori Guvernul PNL, Rareș Bogdan consideră că echipa condusă de Ludovic Orban s-a descurcat foarte bine până acum.

“Guvernul PNL a gestionat mult mai bine decât să așteptau mulți tot ce înseamnă criza medical-sanitară. Guvernul și-a făcut foarte bine treaba. Dacă reușește și să repornească economia cu același succes este foarte bine”, a afirmat liberalul.

Potrivit stiripesurse.ro, picătura care a umplut paharul supărării în PNL este atacul din weekend adus de Rareș Bogdan, care a acuzat conducerea Ministerului Afacerilor Externe că ,,s-a spălat pe mâini” pe tema situației românilor aflați în Diaspora, la muncă, în plină pandemie.

“Ministerul spunea că nu e responsabilitatea lor. Eu vă spun că orice cetățean care e în afara granițelor, care are cetățenia română, este responsabilitatea ministerului și a țării sale. Dacă ar fi dat în Israel, în SUA, în Franța, Ministerul de Externe un astfel de comunicat, astăzi nu mai era în funcție nici ministrul, nici secretarul de stat, nici cei care au dat comunicatul, dar suntem în România. Eu vreau să aflu de ieri cine a dat acel comunicat prin care MAE se spală pe mâini cu privire la situația unor români. Nu ai voie să fac așa ceva”, a declarat Rareş Bogdan la Antena 3.

Vă reamintim că și ultima ședință PNL a fost cu scântei. În cadrul Biroului Politic Naţional al PNL, de la sfârșitul lunii aprilie, spiritele liberale s-au încins, asta pentru că mai mulţi lideri din afara Guvernului au avut o mulţime de nemulţumiri legate de deciziile unor miniştri şi de comunicarea publică a acestora.

Unul dintre cei mai vocali critici a fost prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan, care a criticat miniştrii pentru lipsa unor soluţii economice concrete pentru depăşirea blocajului actual.

Adauga comentariu