EXCLUSIV Profit fabulos pentru Aeroportul Cluj! David Ciceo: „Profit record pentru o societate de stat la nivel local, aproape 5 milioane de euro”

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a înregistrat un profit record pe 2019: aproape 5 milioane de euro. O cifră destul de bună pentru România, în condițiile în care majoritatea regiilor din subordinea CJ sunt falimentare. 

Informația a fost dezvăluită în exclusivitate pentru Ziar de Cluj de către directorul aeroportului, David Ciceo: „Anul 2019 a fost un an foarte bun pentru Aeroportul Cluj. Am avut profit de aproape 5 milioane de euro, considerăm că e un profit record pentru o societate de stat la nivel local. Considerăm că suntem primii în județul Cluj, de asemenea 2019 a fost un an foarte bun pentru că am încheiat două contracte de finanțare pe fonduri europene și am obținut aproximativ 10 milioane de euro nerambursabili, fonduri europene. Urmează să încheiem în această lună un contract de finanțare pentru echipamente de securitate de aproximativ 3.5 milioane de euro. E o creștere de 5%, peste media europeană, avem un plan de 7 milioane de pasageri”, a explicat Ciceo.

Noua aparatură le va ușura viața pasagerilor, care vor avea acces în aeroport cu lichide aduse de acasă. „Acest echipament va respecta regulamentul european, e obligatoriu din octombrie 2020 noul standard. Se adresează direct pasagerilor, sunt echipamente pentru bagajele de cală și pasagerii nu vor mai fi nevoiți să mai scoată laptopurile sau electrocasnicele de dimensiuni mari sau lichidele. Vor putea trece cu apă, suc, lapte, era un mare dezavantaj. Ne pare rău pentru disconfortul pasagerilor pentru că toate aceste produse erau foarte scumpe”, a concluzionat directorul aeroportului.

Adauga comentariu