EXCLUSIV: Cum au penetrat serviciile secrete Consiliul Judetean Cluj. Mariana Ratiu l-a dat in gat (degeaba) pe Tise la un ofiter Doi și-un sfert

Serparia din Consiliul Judetean Cluj nu e de ieri de azi, caci dominatia PDL-ista a lui Alin Tise si a acolitilor lui a mai reverberat din cand in cand in spatiul public prin diverse arestari. De exemplu, arestarea vicepresedintelui Radu Bica sau arestarea lui Horea Uioreanu, ditamai presedinte de CJ.

Nimeni din Cluj-Napoca care poarta creier si il si foloseste nu a inteles niciodata cum dracu a reusit Alin Tise sa scape nevatamat din atatea scandaluri de coruptie care au explodat pe langa el dupa cum este super greu de inteles de ce niciun procuror din orasul asta de 5 stele nu are curajul sa se implice profesional in elucidarea tepelor date la proiectul european al CMID (Centrul de management Integrat al Deseurilor), mai pe sleau al „gropii ecologice”, de ce niciun procuror nu are chef sa investigheze ce spagi a dat ACI in perioada constructiei Cluj Arena, de ce niciun procuror nu are chef sa investigheze raptul economic de la regia Drumuri Judetene sau sa scotoceasca in dedesubturile falimentuliui Clujana. Va spunem noi care e explicatia - protectia serviciilor secrete, care au penetrat foarte tare aceasta institutie.

Au penetrat-o insa nu ca sa sparga bube si sa curete puroiul coruptiei, ci sa protejeze oameni politici precum Alin Tise, asa cum vom demonstra in continuare.

 

Aoleu, ce sa ma fac, Doamne, eu? Ma da-n gat Mariana, nu stiu, Doamne, ce-i cu ea?!

 

Mariana Ratiu e o tipa grea in Consiliul Judetean Cluj. Atat de grea ca a schimbat 3 presedinti de Consiliu Judetean acolo, a scapat ca prin urechile acului de orice dosar de coruptie si, in general, nimeni, nici Tise, nici Uioreanu, n-au vrut si nu au putut sa o dea afara. Din doua considerente: stia sa-i spuna fiecarui presedinte nou ales ce a furat precedentul si doi, aceasta femeie dibace arhiva pas si pas cu pas si ilegalitate cu ilegalitate fiecare nasoleala a presedintelui in functie, facandu-l pe faptuitor sa inteleaga ca e la mana ei.

Mariana Ratiu e gestionara unor secrete care, daca ar fi dezvaluite si si-ar gasi procurorul potrivit, ar duce jumatate din clasa politica clujeana direct la Universitatea Gherla. 

Mariana Ratiu insa este o perversa profesionala, infidela tuturor, dar fidela momentului. Sau cel putin cat este lasata in pace. De ce a scapat pana acum de orice dosar de coruptie? Pentru ca a turnat cu nemiluita asa cum vom arata in cele ce urmeaza, nu numai procurorilor, ci si serviciilor secrete. Insa a turnat exact cat sa scape de presiunea procurorilor sau a serviciilor si niciodata mai mult. Invers, Mariana Ratiu a pastrat intotdeauna secretele cele mai importante pentru sine, pentru a-si negocia propria supravietuire sau libertate (cu prezumtia pe care trebuie sa o pomenim, ca nu stim daca a facut ceva ilegal pana acum).

 

Fisetul lui nenea Cotarla avea informatii garla!

 

Urmeaza sa va prezint un document incredibil, o declaratie de martor a Marianei Ratiu facuta intr-un dosar instrumentat de DNA Cluj, declaratie in care inaltul functionar al CJ Cluj recunoaste ca pe o normalitate faptul ca a colaborat cu un serviciu secret, fosta Doi S'un Sfert, chiar daca acum structura pe nume Directia de informatii si protectie interna, arondata ministerului de Interne, nu mai are forta de odinioara. Tot din aceasta declaratie de martor, o sa observati ca ofiteri de informatii erau indrumati si chiar faceau acum 3 ani politie politica intrand cu bocancii si fara autorizarea unor judecatori in viata personala a unor cetateni, in acest caz Mariana Ratiu. 

Si mai mult, veti observa din declaratia de martor data sub juramant de acest inalt functionar al CJ faptul ca, in ciuda colaborarii cu ofiterul de informatii, cu serviciul secret respectiv, si a faptului ca a furnizat date elocvente care oglindeau ilegalitati crase ale lui Tise, ele au fost ascunse, dosite in fisetele DIPI Cluj, de fostul sef al Doi si un Sfert Cluj, Calin Cotarla, care a sugrumat informarile ofiterului sau operativ, protejandu-l pe Tise. 

Stiti unde este astazi angajat domnul Catalin Cotarla? Este expert la Consiliul Judetean Cluj si seful al corpului de control al presedintelui CJ. E fain la Cluj, nu?  

 

Un ofiter de informatii, suparat ca e pus sa hartuiasca oameni

 

Intram, abrupt in chestiune, nu are sens sa va arat toata declaratia de martor a Marianei Ratiu. O sa imi permit sa evidentiez doar pasajele extrem de importante:

„ ...dupa audierea mea, de catre DNA Cluj, am fost apelata telefonic de catre un domn pe nume Nica Danut, pe care l-am cunoscut la nivelul anului 2015, din nou prezntat de catre Mihai Seplecan, care atunci presedinte al CJ in biroul sau. Seplecan, mi-l prezenteaza pe Nica Danut ca fiind un ofiter de informatii, dar la acel moment eu nu stiam daca este lucrator in cadrul SRI sau in cadrul altor structuri. Seplecan mi-a spus ca acest ofiter a avut ca misiune strangerea de informatii DESPRE MINE și ceilalți colegi.

Acest Nica Dănuț s-a prezentat la prima întîânire sub un alt nume dar dupa două luni mi-a spus numele lui real, mi-a prezentat si o legitimatie si mi-a spus ca este ofiter in cadrul Departamentului de Informatii si Protectie Interna Cluj. Seplecan Mihai mi-a spus anterior ca acest domn ar fi facut tot felul de verificari asupra mea si a altor colegi, aspect care ulterior mi-a fost confirmat si de catre Nica Danut, in urma carora nu ar fi gasit mobilul pentru care noi am fi sabotat dezvoltarea judetului, blocand toate proiectele majore si in special aeroportul si sistemul de management integrat al deseurilor. Nica Danut mi-a spus ca ar fi efectuat asemenea cercetari intrucat seful sau, pe care nu l-a nominalizat, asa ii solicitase (n.r. Calin Cotarla era superiorul ofiterului de informatii Danut Nica). In acest sens sus numitul sustinea ca mi-a verificat conturile, stia ca am vandut un imobil (un spatiu comercial) si ca spre disperarea tuturor (nu a pomenit in concret a cui) nu a gasit nimic acesta fiind motivul pentru care a tinut neaparat sa ma cunoasca”, spune Mariana Rațiu.

Aici se nasc primele intrebari.

Cat de tare pregatiti sunt ofiterii din cadru DIPI, sau erau, devreme ce la prima contra cu seful ajung sa se „sparga” in fata unor civili? Si cat de sigur mai este departamentul de Protectie Interna din DIPI Cluj de vreme ce acest ofiter nu a fost sanctionat pentru faptul ca pactizat cu "tinta"? 

Sa nu ma intelegeti gresit, dar chiar daca, in plan uman, pot intelege nemultumirea unui ofiter de informatii care e suparat ca primit drept comanda politica sa scormoneasca in vietile dusmanilor prietenului sefului sau, din punct de vedere profesional mi se pare foarte periculos sa aflam ca intra in DIPI oameni atat de prost pregatiti. Apoi, cat de normal este ca domnul Calin Cotarla, pe atunci sef in structura DIPI Cluj sa ceara unui ofiter de informatii subordonat sa intreprinda actiuni de politie politica impotriva unor functionari publici, unii nuci greu de spart pentru Alin Tise?!

Alin Tise care, ca presedinte al Consiliului Judetean, asa cum reiese declaratia de martor a Marianei Ratiu, ar fi ordonat „scanarea” sa si a altor colegi. In ce scop? 

Oricum, in afara de aceste intrebari retorice, sa remarcam faptul ca fostul sef al DIPI Cluj, Calin Cotarla, care, asa cum veti vedea imediat, a gasit informatii importante despre ilegalitati care il vizau pe Tise, a ajuns trei ani mai tarziu angajatul lui Tise si seful corpului de control, organism cu care Tise sare la gatul adversarilor sai politici, asa cum se intampla in cazul lui Dan Tamas, directorul de la DGASPC Cluj, pe care Cotarla il hartuieste de cinci ori pe saptamana cu controale.

Nu in ultimul rand sa remarcam lejeritatea cu care un functionar al statului roman din CJ alege sa colaboreze cu serviciile secrete, ba chiar sa devina confidenta unui ofiter de informatii, dupa cum voi arata in cele ce urmeaza. 

 

Ofiter de informatii DIPI Cluj: "Rapoartele mele informative au ajuns in sertar sau la politicieni"

 

Atentie, urmeaza dezvaluiri incredibile facute de Mariana Ratiu in declaratia sa de martor...

„Dupa cateva luni, cu ocazia unei alte intalniri, la biroul meu, ofiterul de informatii Danut Nica mi-a spus ca este scarbit de conjunctura, ca va face tot ceea ce este posibil sa-si faca datoria, insa daca nu se va schimba ceva va pleca. Cred ca in luna martie 2016 acesta m-a sunat si mi-a cerut sa ne intalnim, ocazie cu care mi-a adus la cunostinta faptul ca a plecat din sistem, dezamagit de atmosfera de acolo, rugandu-ma daca stiu de vreun post sa-l anunt, intrucat nu mai avea serviciu.

Arat faptul ca la data de 8 septembrie 2016 , acest domn fost ofiter de informatii m-a apelat si mi-a spus ca dupa plecarea sa din sistem a aflat ca o parte din rapoartele de informatii pe care le intocmise au fost tinute „la sertar” de catre seful sau de birou, asa imi amintesc, iar altele s-au scurs catre oameni politici.

In concret, acesta a facut o referire la o corespondenta electronica dintre mine si domnul Alin Tise de la nivelul anului 2011, mailuri pe care i le-am transmis lui Nica Danut la solicitarea acestuia din anul 2015. Despre aceste mailuri, Nica sustinea ca s-ar fi aflat ca le detine.

Mailurile respective vizau cheltuirea sumei de 10 milioane de lei de catre Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si privat, fara respectarea OG 34/2006 (prin incheierea unor acte aditionale la niste contracte de intretinere).

Problema cu cheltuirea sumelor de la Regie eu o constatasem cu ocazia intocmirii unui raport privind fuziunea intre cele doua regii. Dar nu asta facea obiectul analizei mele, acesta fiind un aspect constatat tangential. Nu imi mai amintesc cine, dar cineva mi-a solicitat sa nu consemnez in raportul privind fuziunea dintre regii despre cheltuirea sumei respective pe considerentul ca nu facea obiectul raportului. De aici probabil interesul domnului Nica pentru acele emailuri. Consider ca legatura dintre afirmatiile lui Nica Danut si obiectul prezentei cauze rezulta din aceea ca atat eu Mariana Ratiu, cat si Seplecan Mihai, ei si-au incetat activitatea cand au ajuns la concluzia ca nu noi, functionarii din cadrul CJ suntem incorecti. Nica Danut mi-a spus ca seful sau i-ar fi reprosat faptul ca si-a schimbat parerea despre mine cu 180 de grade, iar Mihai Seplecan mi-a spus ca in realitate Nica Danut a fost executat pentru ca ar fi intors si el armele impotriva celor care l-au pus in functie”, arata in declaratia sa de martor Mariana Ratiu. 

In loc de concluzie, ocluzie mintala

 

Stati, dracgi cititori, ce dracu am citit? Ceeeee? Cred ca este una dintre cele mai importante marturii care ies in spatiul public din istoria ultimilor 20 de ani la Cluj.

Mariana Ratiu, sefa mare in Consiliul Judetean Cluj, spune in fata procuror DNA Cluj cu subiect si predicat ca un ofiter de informatii trimis sa-i rupa capul ii marturiseste mai apoi ca toate rapoartele sale informative facute la comanda politica a lui Calin Cotarla, sef in cadrul Doi si un sfert, azi angajat la cabinetul lui Tise, au ajuns fie la oameni politici, subintelegem la Alin Tise, fie au fost dosite si puse la umbra.

In ciuda gravitatii celor denuntate de inaltul functionar, niciun procuror DNA Cluj nu s-a simtit curios sa investigheze daca ofiterii aceia din DIPI Cluj au incalcat legea.

Sa mai tragem o concluzie - Mariana Ratiu nu are nicio emotie sa colaboreze cu ofiterii de informatii asa cum arata acest autodenunt. Nu e nimic rau in asta, dar se pune intrebarea de cate ori a facut-o in peste un deceniu de activitate? Si, admitand ca in calitate de cetatean si functionar public a ales sa colaboreze cu serviciile pentru a ajuta in descoperirea unor fapte de coruptie, unde au "murit" informatiile excelente pe care aceasta femeie le-a furnizat ofiterilor de informatii sau procurorilor?

Da, sa observam si ce strangatoare e Mariana Ratiu, care pastreaza emailuri din 2011 cu Alin Tise. Cum e cantecul ala? Mariana spune drept, daca ai vreun stick in piept? Mariana, hai un pic, da-ne pe mail ce ai pe stick. 

 

In alta ordine de idei, in cadrul aceluiasi dosar, este fascinant sa vezi cum un procuror DNA afla de la un martor despre speta cheltuirii ilegale a sumei de 10 milioane de lei de catre RADP si nu i se aprinde niciun beculet in acest sens. Nu deschide niciun dosar nou pentru a investiga aceasta suspiciune de incalcare a legii.

Cate asemenea secrete or mai fi dormind in sediul DNA, al SRI sau al altor structuri? 

 

PS: Am sunat-o pe doamna Ratiu pentru un comentariu. Nu a raspuns.

 

Adauga comentariu