EXCLUSIV! Consecință a conflictului din Iran: cursa Dubai-Cluj are o escală suplimentară în Larnaca

Companiile aeriene din întreaga lume au decis să evite, fără excepție, zona Iranului, asta după ce 176 de persoane și-au pierdut viața în urma atacului asupra unui avion de pasageri aflat deasupra țării. Nici Clujul nu face excepție de la regula impusă la nivel global și măsurile de precauție suplimentare luate de companiile aeriene, motiv pentru care cursele aeriene din zona de conflict sunt afectate.

Cel mai recent caz este cel al cursei săptămânale Cluj-Dubai și retur. Un cititor Ziar de Cluj ne-a avertizat că la ultima cursă înspre Aeroportul Internațional Cluj a fost nevoie de o escală suplimentară, pentru alimentare cu combustibil, în Larnaca, Cipru.

Directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, a confirmat escala, motivând că decizia a aparținut companiei aeriene Wizz Air, cea care operează cursa în și dinspre Dubai.


„Datorită faptului că în Iran este o zonă de conflict, companiile aeriene au luat decizia de a ocoli această zonă. Noi avem un zbor săptămânal Cluj-Dubai, Dubai-Cluj, al companiei Wizz Air. Având în vedere că Wizz a luat decizia să ocoloească zona de conflict, precum și datorită distanței mai lungi de parcurs, altor condiții specifice legate de companie și meteo, la întoarcere spre Cluj, compania a luat decizia să facă o escală în Cipru, pentru alimentare.

Aceste măsuri sunt oarecum normale pentru că securitatea pasagerilor este pe primul loc pentru toate companiile aeriene, mai ales după tragedia din Iran, în urma căreia, la nivel global, toate cursele aeriene vor evita zona.”

 

Cursele Cluj-Dubai si retur au loc în fiecare sâmbătă. Momentan nu se știe pe ce perioadă vor fi ele modificate.

Adauga comentariu