Examenul de rezidențiat, în pericol. Studenții mediciniști intră în grevă japoneză

Asociațiile studenților în medicină anunță că demarează grevă japoneză din cauza instabilității privind data examenului de rezidențiat. Studenții au solicitat ca această problemă să fie soluționată înainte moțiunii de cenzură, dar nu au fost ascultați. Drept urmare, de azi România intră într-o perioadă de instabilitate politică, Guvernul rumează să fie schimbat, iar examenul de rezidențiat pare să fie ultima problemă a politicienilor.

”În urma instabilității încă existente cu privire la data examenului de rezidențiat, FASMR, FASFR şi FSMDR demarează greva japoneză a studenților din domeniul sănătății și încurajăm membrii societății civile să ni se alăture. Deşi am solicitat instituțiilor statului soluționarea problemei vizând organizarea examenului de rezidențiat înainte de ziua moțiunii de cenzură, acest lucru nu s-a întâmplat. Ne menținem neutralitatea politică și dorința de a rămâne în afara oricărei discuții politice, însă solicităm clasei politice să înțeleagă importanța soluționării de urgență a acestei probleme, fără a pune în pericol viitorul unei întregi generații de viitori medici, farmacişti şi medici stomatologi. În urma moțiunii de cenzură ne aflăm într-o situație de instabilitate politică, în care nu se va putea clarifica situația examenului de rezidențiat nici după ziua de mâine, când are loc ultima şedinţă a actualului guvern”, au transmis reprezentanții studenților.

Studenții sunt încurajați să poarte măști medicinale sau banderole pe care să scrie mesajul #Rezi. În cazul în care greva japoneză nu va da rezultate, studenții se pregătesc să protesteze activ.

Studenții au sesizat această problemă și anterior, examenul de rezidențiat a fost amânat din 17 noiembrie până în 8 decembrie. Dar acum, incertitudinea planează din nou asupra examenului de rezidențiat. O generație de viitor medici se află la mâna unor politicieni care acum sunt prea preocupați de lupte politice și prea avizi de putere pentru a fi preocupați de problemele reale ale țării.

Adauga comentariu