Din oras

Eșecul proiectului de bugetare participativă: Elevii Școlii Ion Creangă așteaptă de doi ani mansardarea clădirii

Bugetarea participativă este un alt proiect eșuat al lui Emil Boc, Prezentat drept un proiect revoluționar, în premieră națională, acesta s-a dovedit a fi un fiasco. Din totalul celor 30 de proiecte propuse de clujeni, doar trei au fost implementate. 

Inițiatorul proiectului pentru mansardarea Școlii Gimnaziale Ion Creangă este nemulțumit de faptul că la doi ani de când a fost declarat câștigător acest proiect în cadrul bugetării participative, încă se află în faza de proiectare.

”Tinand cont ca se implinesc doi ani de cand proiectul a fost considerat de catre reprezentantii Primariei drept eligibil si ulterior, castigator ma consider indreptatit – in virtutea unei transparente pe care cred ca ne-o dorim cu totii- sa va adresez urmatoarele întrebări : 1. Mai este de actualitate acest proiect pentru Primaria Cluj sau nu se va mai face niciodata! 2. Daca mai este, ne puteti prezenta macar cu titlu informativ (pe luni, trimestre sau macar semestre, nu chiar atat de amanuntit cum faceti cu parcarea de vis-a-vis de scoala sau cu strada Regele Ferdinand…) un calendar cu actiunile intreprinse pana acum si cu cele ce vor urma? Va solicit aceste date pentru ca in doi ani cred totusi ca s-ar fi putut face proiectul… Probabil exiata niste motive intemeiate pentru care licrurile stagneaza, dar ar fi corect ca opinia publica sa fie informata clar, coerent”, consideră clujeanul.

Clujeanul a solicitat municipalității să îi prezinte un calendar de lucrări, însă până acum nu a primit niciun răspuns.

Citește și:

Bugetarea participativă, un proiect eșuat? Din 30 de idei propuse de cetățeni, DOAR TREI au fost realizate în DOI ANI

Proiectul era unul important pentru elevii care urmează cursurile școlii Ion Creangă. Această mansardare ar urma să mai creeze alte săli de curs, șase sau opt, astfel încât toți cei 900 de copii să poată veni la cursuri doar dimineața. Școala este situată în cartierul Mănăștur, astfel că reprezintă un punct de interes și pentru părinții din Florești care vor să îi aducă pe copii la școală în Cluj-Napoca. Doar în ultimii 3-4 ani numărul claselor zero s-a dublat.

”În doi ani, și cu zece licitații contestate, se mai putea face o școală. Nu știți ce eforturi se fac pentru ca toți cei 900 de elevi să vină dimineața la școală. Să vedeți cam ce scamatorii fac profesorii cu sala de sport și capela, dar și cu laboratoarele, astfel încât să nu fie nimeni nevoit să vină după amiaza”, transmite părintele unui elev al Școlii Ion Creangă.

În cadrul proiectului de bugetare participativă din 2017, a fost declarat câștigător un alt proiect ce vizează o școală din Cluj-Napoca, respectiv mansardarea Școlii Nicolae Titulescu, și acest proiect este tot în faza de proiectare. 

Chiar dacă nu a reușit în doi ani să demareze lucrările de mansardare a Școlii Ion Creangă, Emil Boc s-a prezentat fără mustrări de conștiință la proiectul derulat și finanțat de o companie privată. Boc a mai văzut o oportunitate să câștige capital de imagine pe spatele altora și s-a prezentat la recepția proiectului „Energie în școlile copilăriei”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *