Episcopul autointitulat din Câmpia Turzii, Petre Roșca, acuzat că ar fi ”prădător sexual”! A transformat un tânăr în "preot"

Petre Roșca, autointitulatul episcop din Câmpia Turzii, este acuzat că ar fi un ”prădător sexual”, pentru că ar fi atras un tânăr cu orientări mai ciudate, care nici măcar nu are Bacalaureatul luat, oferindu-i titlul de ”preot” și ținând slujbe religioase împreună, arată cei de la Turda News.

Acuzația a fost lansată de clujeanul Călin Mărincuș, într-un live pe Facebook (îl poți viziona la finalul articolului, referirea la petre Roșca fiind chiar la început), acesta prezentând și câteva ”detalii”.

Călin Mărincuș a solicitat intervenția Poliției, ca să se ”ia măsuri”. El a povestit despre ”un băiat”, Paul Covaci, din Panticeu, care ”s-a împotmolit” la școală prin clasele IX-X, neavând Bacalaureatul. În plus, cică ar avea apucături de ”gay”. 

Paul Covaci l-a cunoscut pe Petru Roșca, autointitulatul episcop din Câmpia Turzii, care ar avea ”pasiuni apropiate băiatului”. Petru Roșca l-ar fi ”racolat” pe Paul Covaci, proclamându-l... preot! 

Călin Mărincuș a prezentat și niște poze.

Mai jos este ”preotul” care nici măcar nu are Bacalaureatul, în... fundul gol:

Mai jos este același tânăr, îmbrăcat în haine preoțești:

IPS Andrei: Intră sub incidența Codului penal!

IPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a transmis o circulară prin intermediul căreia atrage atenția că numitul Petre Roșca, din Câmpia Turzii, s-a autointitulat ”episcop”, cu titulatura de ”Petre Ghirișeanul”, în cadrul așa-numitei ”grupări a ortodocșilor de pretutindeni”. IPS Andrei amintește faptul că Petre Roșca a fost ”cântăreț” în cadrul Parohiei Ortodoxe Române Câmpia Turzii II până la data de 31 decembrie 2017, după care a părăsit Biserica Ortodoxă, alăturându-se unui cult nerecunoscut, atrăgând atenția că sunt credincioși care sunt ademeniți să cadă în păcat, inducându-i în eroare.

IPS Andrei atrage atenția că gruparea din care face parte Petre Roșca nu poate fi considerată o Biserică, în adevăratul înțeles al cuvântului, pentru că este nerecunoscută și nu respectă regulile canonice ale Bisericii Ortodoxe Române.

”Această entitate nu este recunoscută de către Biserica Ortodoxă Română și nici de Statul Român, neavând o formă juridică declarată. Prin urmare, gruparea domnului Petre Roșca riscă să intre în incidența Legii 489/2006 - Legea pentru libertatea religioasă și regimul general al cultelor, care prevede în art 23 alin. 4: ”Exercitarea fără drept a atribuțiilor de preot constituie infracțiune și se pedepsește conform Codului Penal”.”, a precizat IPS Andrei.

Acesta le transmite credincioșilor să se depărteze de astfel de personaje, care ”fac dezbinări și sminteli”. Autointitulatul episcop de Câmpia Turzii, Petre Ghirișanu, alis Petre Roșca, a ajuns și prin Grecia, în zona stațiunii Paralia Katerini.

Citeste continuarea pe TurdaNews...

Adauga comentariu