Emil Boc vrea Cluj Arena gratis pentru Primarie

In cadrul conferintei de azi sustinuta de catre primarul Emil Boc, acesta a lasat sa se inteleaga ideea ca preluarea stadionului Cluj Arena de catre Primarie ar urma sa fie facuta in contul datoriilor acumulate de societatea care gestioneaza stadionul privind plata impozitului pe cladiri si a viitoarelor cheltuieli de intretinere.

Emil Boc a raspuns intrebarilor jurnalistilor daca Primaria pe care o conduce are resursele financiare de a achizitiona stadionul in conditiile in care Consiliul Judetean va decide sa nu il cedeze decat contra unei sume de bani. Dupa preluarea stadionului ar urma sa fie infiintata o directie care sa asigure un management integrat cu Sala Polivalenta.

“Noi nu avem resurse financiare decat de a acoperi eventualele, si asa foarte greu de acoperit, costuri de intretinere din viitor. Nu avem alta posibilitate legala de a lua stadionul decat cu ceea ce are ca datorii acum si de a-l mentine in continuare cu cheltuielie pe care inca le are de facut, pentru ca sa ajunga la un moment dat sa se autointretina. Trecerea stadionului nu e un castig financiar pentru Primarie, de departe. Inseamna o cheltuiala suplimentara, dar pentru a evita insolventa si pentru a-i putea da un management integrat nu o vom refuza, evident. Daca vor decide sa nu dea Primariei stadionul, pana la urma decizia lor este suverana, vom incerca sa le propunem in continuare formule de asociere, de a crea o structura comuna Primarie si CJ pentru a pune la comun Polivalenta si stadionul, indiferent de decizia lor. Evident ca painea si cutitul este la CJ, noi ne-am aratat o disponibilitate de a prelua stadionul cu ceea ce inseamna datoriile aferente si plata impozitului, urmand ca dupa aceea, noi sa constituim o unitate comuna Sala Polivalenta - Stadion, ceea ce va trebui sa se faca oricum”, a afirmat Emil Boc.

Cuantumul datoriilor societatii Cluj Arena catre bugetul primariei Cluj-Npoca este de aproximativ 14 milioane de lei. Suma a fost imputata in urma unui control al Curtii de Conturi, control care a stabilit  ca si pentru cladirea stadionului trebuie platit impozit. Impozitul pe care il plateste societatea care administreaza stadionul este de 0,9 % pe an din valoarea investitiei. In urma cu o saptamana si jumatate, Directia de Finante din cadrul Primariei Cluj-Napoca a blocat conturile societatii Cluj Arena, lucru ce a declasat un adevarat scandal cu privire la faptul ca managementul societatii a fost unul defectuos, iar singura solutie este intrarea societatii in insolventa.

Comentarii

ciupe

12.08.2015 15:07

Asa si? Si ce daca il vrea, mi se pare normal sa il vrea, si sa si puna mana pe el. Cine e de vina ca nu sau platit taxele? Ratiu ala. Ca ii o combinatie la mijloc? Mi se rupe. Atata timp cat timp de 3 ani niste fraieri pusi acolo politic sa conduca firma stadionului si nu au fost in stare sa faca un markeing astfel incat sa aduca si bani nu numai sa strice din bujunarele CJ atunci sa plece la primarie. Poate ei or sa fie capabili sa faca sa mearga, sa fie evenimente si sa aduca bani. Poate chiar ceva meciuri tari.

vasilica

13.08.2015 09:16

Si daca stadionul va trece la primarie, cu acelasi management pus politic, crezi ca ,,va merge'' peste noapte? Oare pilele politice vor deveni profesioniste si eficiente peste noapte?! N-ai tu idee cata lene si cata indiferenta exista la ,,managerii'' pusi politic! Exista si oameni eficienti dar nu sunt lasati in fata, chiar si la stadion, dar mai ales in afara! Nu te-ai intrebat niciodata de ce atatia romani care s-au remarcat in joburile lor in afara tarii, niciodata, dar niciodata nu ajung sa performeze la stat? Iti spun eu: nu sunt lasati ca ar da exemplu de eficienta si atunci ar trebui sa plece de la butoane si privilegii toata mafia pusa de partide! Ai inteles esenta: mafia partidelor in administratie este cancer al sistemului!

patraulea

13.08.2015 10:41

Da pe Ratiu ala mai Ciupe draga tot piticu Boc la pus la Cluj Arena ! Aveti impresia ca in Cluj Napoca e pus cineva pe o functie importanta fara accepul lui Boc ? Piticul se crede " stapanul inelelor " dar in curand va da socoteala pentru toate marsaviile facute ! Cum e posibil sa bagi 44 de milioane de euro in stadion , din banii tuturor romanilor si acum sa spui ca e in faliment ?? Si se mai gasesc fraieri care vor sa-l realeaga primar! Eventual sef de celula la Gherla !

Adauga comentariu