Din oras

Emil Boc se teme de numarul real al cersetorilor din oras

Primaria Cluj-Napoca nu se grabeste sa puna in oras toate cele 50 de panouri care ii incurajeaza pe oameni sa nu mai dea bani cersetorilor, ci ii sfatuieste, chiar, sa sune la un numar unic de urgenta atunci cand vad, pe strada, un om cu mana intinsa. Dupa ce, anul trecut, Emil Boc sustinea ca cersetorii nu sunt o problema in Cluj, acum se teme ca Politia Locala sa nu fie depasita de numarul lor.

Emil Boc nu se grabeste sa puna toate panourile in oras, pentru ca el considera ca Politia Locala nu poate sa gestioneze toate cazurile ce vor fi sesizate de catre cetateni, spune consilierul local PSD Claudia Anastase, initiatoarea HCL-ului care lupta impotriva cersetoriei in Cluj Napoca.

“Se arunca in aer substanta proiectului. Eu voiam o situatie reala, sa constientizam ce se intamampla si sa tratam si cauzele. Astfel, se poate face un filtru: atatea cazuri care sunt de competenta asistentei sociale si protectia copilului, atatea care vor fi tratate de Directia Sociala din primarie, atatea cazuri de infractiuni exista. Contorizarea facuta pe acel numar unic are o importanta foarte mare, pentru ca, de acolo, toate entitatile pot sa ne ofere pasii urmatori. Poate ca nu facem fata, chiar daca sa aflam asta e o pata pe obrazul municipiului. Dar trebuie sa aflam care este situatia locala”, a explicat consilierul local pentru Ziar de Cluj.

Din cele 50 de panouri care trebuiau sa fie ridicate in oras, pana in momentul de fata au fost puse doar 25. In plus, primaria, in loc sa le puna in prima faza pe cele din centrul orasului, unde problema cersetoriei este mult mai stringenta, le-a amplasat prima data pe cele de la periferie.

“Primaria nu a inceput sa le puna in ordinea prioritatilor, vulnerabilitatilor de pe harta cersetoriei. Ar fi trebuit sa inceapa din centru. Nu stiu de ce trebuie sa mergi invers, cata vreme vulnerabilitatile majore sunt depistate”, mai spune Claudia Anastase.  

Aceasta mai spune ca afisele care au fost deja lipite in mijloacele de transport in comun au inceput deja sa dispara.

“Am impresia ca nu am fost inteleasa in totalitate de executivul Primariei. Subiectul asta nu e joaca de-a soarecele si pisica. Chiar daca il simt zguduit, am ales sa nu joc politic subiectul, tocmai datorita respectului pe care il port unanimitatii votului pentru acest proiect. Dar nu mai rezist mult in maniera asta”, incheie Anastase.

Pe seama numarului unic prin care clujenii anunta cazurile de cersetorie din oras se poate face un inventar cat mai apropiat de starea reala, pentru ca, in momentul de fata, autoritatile nu stiu cu cati cersetori se confrunta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *