Emil Boc a inaugurat astazi o maimuta. Nu e o gluma. Se numeste Nelson

Cu toata sobrietatea obisnuita la o ceremonie oficiala, primarul Clujului a participat astazi la dezvelirea statuii unei maimute. Se numeste Nelson si a aparut deja in zeci de fotografii. A avut parte de intonare de imnuri, de discursuri si aplauze.

Totul a avut loc pe malul Someșului si a constat, practic, in inaugurarea monumentului orasului infratit Rockford, Illinois (SUA). Cele cateva zeci de persoane prezente la ceremonia dezvelirii maimutei Nelson au avut parte pentru inceput de intonarea de trupa Ministar Cluj a imnului acestui stat, apoi a urmat "Desteapta-te, romane!". Bill Witcher, presedintele Comisiei Oraselor Infratite cu Rockford a spus apoi cateva cuvinte, rezumand povestea asa-numitei maimute-soseta Nelson, creatia unui imigrant pe nume John Nelson, devenita apoi un adevarat simbol al orasului. 

"Va multumesc pentru invitatie, sunt fericit sa reprezint aici orasul Rockford. Cred ca acest monument este reprezentativ pentru prietenia dintre Cluj si Rockford", a declarat oficialul. 

Prezentatoarea evenimentului a precizat apoi ca acest cadou a fost donat prin intermediul Comisiei pentru Oraselor Infratite care a facut un eveniment de foundraising.

"In fiecare an suntem in Rockford cu Festivalului Martisorului, un eveniment pentru care din nou trebuie sa multumim Transylvania College si scolilor clujene care reunesc copii, ei creaza martisoare, iar castigatorii au avut sansa in fiecare an sa viziteze Rockford. In anul 2010, doi elevi clujei, Tudor Oltean si Diana Matei au fost acolo, le-a placut, intre timp au devenit studenti, la Universitatea de Arte si Design, respectiv arhitectura. Atunci cand s-a pus problema cum sa fie realizata maimuta Nelson, solutia a fost ca acesti doi tineri, care au avut sansa sa viziteze muzeul de acolo si sa inteleaga istoria de acolo, sa creeze acest monument pentru noi", a precizat aceasta. 

A urmat la microfon Tudor Oltean. 

"Ma bucur ca a venit atata lume aici, chiar nu mai asteptam. A fost o onoare pentru mine sa pot sa particip si sa creez acest minunat monument si vrea sa le multumesc profesorilor si colegilor mei", a spus studentul. 

Primarul Emil Boc si Bill Richards au dezvelit apoi monumentul, la fel ca pe orice alta statuie, in aplauzele publicului. 

"Va multumim foarte mult ca sunteti alaturi de noi in aceasta dimineata. Va aflati pe Aleea oraselor infratite ale municipiului Cluj-Napoca si, daca venim din Olanda, trecem prin Belgia, evident Marea Britanie, ajungemla Rockford, Illinios, Unites States si, de cealalta parte a lumii, Coreea de Sud - Suwon. Sunt cateva din monumentele pe care le avem alaturi si vi le prezentam astazi, cu accentul pe ceea ce a insemnat Rockford, Illionois. Este fructul unei colaborari de peste 10 ani. Am inceput procedurile de infratire in 2005 si am avut multiple schimburi culturale, universitare, economice care se finalizeaza inclusiv prin prezenta unui momument, sau prin prezenta orasului Rockford aici. Este expresia relatiilor economice pe care municipiul nsotru le are, si, de asemenea, vreau sa av anunt ca alaturi de noi avem prezenta delegatiilor din Suwon pe care vreai sa ii aplaudati si, de asemenea, reprezentantii delegatiei din Parma, Italia si, evident, prietenii nostri din Statele Unite. Va multumesc tuturor, va asteptam in continuare sa luati parte la Zilele Clujului", a declarat Boc. 

Au urmat o multime de sedinte foto cu maimuta Nelson. 

Comentarii

miron

23.05.2015 21:40

Niste maimute au inaugurat o alta maimuta, pe Nelson the (Suck) Monkey! Cat de penibil!

inimosu

24.05.2015 01:03

Daca tu esti atat de penibil si nu vezi parte buna a lucrurilor càci socializarea intre oameni este benefica pentru bunastarea omenirii oricare ar fi motivul...tin sa cred ca tu nu ai ajuns nici macar la stadiu la care is primatele.(si ele chiar gandesc)

miron

24.05.2015 19:51

@inimosu - ,,socializarea intre oameni este benefica pentru bunastarea omenirii'' , ,,la stadiu la care is primatele'' - aste sunt din (pre)putul gandirii pedeliste, nu?! Limbaj de taran analfabet ajuns si el la un pic de putere! Macar invatati sa scrieti in limba statului pe care il sugeti zi de zi, maimute pedeliste, acum vopsite penelist! Si dupa ce invatati sa scrieti va dau voie sa formulati opinii! Analfabetilor din primarie de la (ne)comunicare!

maimutica

24.05.2015 13:59

de acordin plus, e oribila opera de arta, nu face cinste nimanui, nici macar saracilor maimutesunt studenti cu taxa creatorii ? chiar nu mai sunt artisti in Cluj ?penibil 

andrei

24.05.2015 15:25

voi cititi inainte sa va plangeti aiurea?E vorba de mascota orasului din state..nu-i ca si cand s-a ales ce fel de statuie sa se faca.Macar e amuzanta situatia si statuia...si e ferita de centrul orasului :)

Toma

24.05.2015 15:20

Clujenii, romani generosi cum sunt, sa le ofere americanilor mascota lor, pe caraghiosul Boc. Ar fi un schimb echitabil de daruri.

andreea

25.05.2015 13:45

:))))))) super tare 

makakus

24.05.2015 17:30

Dovada ca politicienii "are" alte preocupari decat binele oamenilor. Ce poti astepta de la maimute ?

Adauga comentariu